2016-02-07 19:38

2016-02-07 19:38

Orutin sänkte Arvikas damer

ARVIKA: Handboll

Det blev en storförlust för Arvikas handbollsdamer i lördagens division III-match hemma mot Mellerud. Men laget har bara spelat fem matcher tillsammans och några av spelarna träffades för första gången under lördagen.
– Då blir det sådana här resultat. Vi spelar mest för att det är roligt, säger mittnian Charlie Nyström.

Lördagens match i Kyrkebyhallen var lagets femte match tillsammans. Som nystartade har man haft svårt att få till träningar med fullt lag och man saknar en grundpelare.

– Vissa i laget har aldrig ens träffat varandra förrän i dag, säger Charlie Nyström.

Detta gör att laget saknar rutin, vilket är en avgörande del i spelet, anser hon.

– I handboll tycker jag att det är ganska viktigt att man känner varandra, för att kunna få igång ett bra anfall. Vi har i stort sett alltid haft ett väldigt bra försvar, så det vi kör mest på träningar är just anfall. Men det som är problemet är ju att vi är nya på träningarna hela tiden så det blir väldigt svårt att ställa upp och spela i ett anfall eftersom vi inte känner varandra på det viset.

Små ytor

Arvikaledaren Bengt Karlsson håller med.

– På till exempel en fotbollsplan är det lite lättare att skicka ut elva spelare som aldrig spelat tillsammans eftersom det är större ytor och alla vet hur de ska spela på de olika positionerna, men här är det mindre ytor så det märks om man inte är samspelta.

Thea Liljendal var en av dem som gjorde sin första match tillsammans med laget på lördagen. Med henne i laget ser Bengt en lovande möjlighet till ett bättre anfallsspel.

– Nu såg vi ju att hon är väldigt stark och bra som mittsexa. Om vi kan få ett bra samarbete mellan henne och niometersspelarna, så hon lär sig hur till exempel Charlie brukar komma i sina vägar, så kan hon lära sig att sätta sina spärrar rätt. Då kan det bli bra mycket bättre, säger han.

Kostsam skada

Men trots förutsättningarna med så många nya spelare i laget är Charlie Nyström ändå inte nöjd med lördagens matchresultat, 10-30.

– Jag tycker ändå inte att det är speciellt bra. Men om vi ser hur matchen såg ut, med många utvisningar och straffar emot oss, så gjorde vi det vi kunde. Dessutom fick vi en spelare skadad (Kristin Westlund) efter bara några minuter, det är hon som är vår spelande tränare och som vi bygger upp vårt spel runtom. Plötsligt hade vi inte henne och då föll allt. Så det var inte de bästa förutsättningarna i dag.

Bengt Karlsson tillägger;

– Vi saknade även andra spelare men vi ska inte skylla på dem som inte var här. Vi åkte dit på det vi själva gjorde. Vi gjorde för många tekniska fel vilket gjorde att vi inte kom till avslut, istället fick vi kontringar emot oss.

Härnäst står Hellton U för motståndet när de möts i Arvika den 20:e februari.

– Det blir heller ingen lätt match, de är tvåa i serien, säger Bengt.

– Vi satsar på att göra fler mål, att målskillnaden inte ska bli så stor som den blev i dag. Men vi är ju ett så gott som nystartat lag så vi kör på och spelar för att det är roligt. Så får vi se hur det går från match till match, säger Charlie Nyström.

Arvikas mål: Charlie Nyström 4, Maria Pettersson 3, Melinda Mossberg 2, Kristin Westlund 1.

Lördagens match i Kyrkebyhallen var lagets femte match tillsammans. Som nystartade har man haft svårt att få till träningar med fullt lag och man saknar en grundpelare.

– Vissa i laget har aldrig ens träffat varandra förrän i dag, säger Charlie Nyström.

Detta gör att laget saknar rutin, vilket är en avgörande del i spelet, anser hon.

– I handboll tycker jag att det är ganska viktigt att man känner varandra, för att kunna få igång ett bra anfall. Vi har i stort sett alltid haft ett väldigt bra försvar, så det vi kör mest på träningar är just anfall. Men det som är problemet är ju att vi är nya på träningarna hela tiden så det blir väldigt svårt att ställa upp och spela i ett anfall eftersom vi inte känner varandra på det viset.

Små ytor

Arvikaledaren Bengt Karlsson håller med.

– På till exempel en fotbollsplan är det lite lättare att skicka ut elva spelare som aldrig spelat tillsammans eftersom det är större ytor och alla vet hur de ska spela på de olika positionerna, men här är det mindre ytor så det märks om man inte är samspelta.

Thea Liljendal var en av dem som gjorde sin första match tillsammans med laget på lördagen. Med henne i laget ser Bengt en lovande möjlighet till ett bättre anfallsspel.

– Nu såg vi ju att hon är väldigt stark och bra som mittsexa. Om vi kan få ett bra samarbete mellan henne och niometersspelarna, så hon lär sig hur till exempel Charlie brukar komma i sina vägar, så kan hon lära sig att sätta sina spärrar rätt. Då kan det bli bra mycket bättre, säger han.

Kostsam skada

Men trots förutsättningarna med så många nya spelare i laget är Charlie Nyström ändå inte nöjd med lördagens matchresultat, 10-30.

– Jag tycker ändå inte att det är speciellt bra. Men om vi ser hur matchen såg ut, med många utvisningar och straffar emot oss, så gjorde vi det vi kunde. Dessutom fick vi en spelare skadad (Kristin Westlund) efter bara några minuter, det är hon som är vår spelande tränare och som vi bygger upp vårt spel runtom. Plötsligt hade vi inte henne och då föll allt. Så det var inte de bästa förutsättningarna i dag.

Bengt Karlsson tillägger;

– Vi saknade även andra spelare men vi ska inte skylla på dem som inte var här. Vi åkte dit på det vi själva gjorde. Vi gjorde för många tekniska fel vilket gjorde att vi inte kom till avslut, istället fick vi kontringar emot oss.

Härnäst står Hellton U för motståndet när de möts i Arvika den 20:e februari.

– Det blir heller ingen lätt match, de är tvåa i serien, säger Bengt.

– Vi satsar på att göra fler mål, att målskillnaden inte ska bli så stor som den blev i dag. Men vi är ju ett så gott som nystartat lag så vi kör på och spelar för att det är roligt. Så får vi se hur det går från match till match, säger Charlie Nyström.

Arvikas mål: Charlie Nyström 4, Maria Pettersson 3, Melinda Mossberg 2, Kristin Westlund 1.

  • Lisa Harkman

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.