2016-02-07 19:04

2016-02-07 19:05

Arvika hänger på i toppen

ARVIKA: Basket

Arvika stod för en bekväm seger i lördagens hemmamatch i division II. KFUM Backlura slogs tillbaka med siffrorna 71-35 i en föga underhållande match.
Arvikatjejerna har därmed fortsatt bra häng på toppen av tabellen.

Arvika har skaffat sig ett fint utgångsläge inför slutspurten av säsongen. På en delad tredjeplats med en match mindre spelad och bara två poäng upp till tvåan Norrort finns det fina möjligheter. Arvikas tränare Johan Persson tar dock en lugn blick framåt mot de avslutande fem matcherna av serien.

– Vi har inget sikte på en speciell placering. Vi har dock alla möjligheter komma tvåa, men det är fort gjort att det blir en förlust. Vi har ett tufft spelschema framöver.

Han tar fram en gammal klyscha för att inte låta tankarna rinna iväg för mycket.

En match i taget

– Vi tar en match i taget och satsar på att vinna. Det är ju bara en match vi fått stryk ordentligt den här säsongen annars har det varit jämna matcher.

I lördagens seger var det en match som laget visste att de behövde vinna. Trots ett lite svårhanterligt tempo blev det de övertygande segersiffrorna 71-35.

– Det var ju två olika spel som möttes. Motståndarna var ganska få i antal och många äldre så de ville gärna dra ner tempot. De spelade zon hela matchen och försökte ha långa anfall. Vi ville köra tvärtemot. Dra upp tempot genom att pressa dem högt och ha snabba uppspel, säger Johan.

Det var ett spelsätt som gav frukt.

– Det får vi väl säga att det funkade. Vi var snäppet bättre helt enkelt. Målsättningen inför matchen var ju att vi skulle ha högt tempo och det lyckades vi rätt bra med. Så fort de fick bollen skulle de ha ner tempot så det var nog inte roligaste matchen att se på.

Använde mycket folk

Arvikas tränare Johan Persson var extra nöjd efter matchen att många spelare fick visa sig på planen.

– Det var framför allt en bra laginsats. Hela tolv spelare fick speltid och alla gör det bra. Det är däremot ingen som sticker ut och gör någon jättematch. Alla kan bättre, men vi var tillräckligt bra för att ta en säker seger.

Den stora ruljangsen på spelare påverkade spelet dock en liten stund under tredje perioden som förlorades med 11-13.

– Vet inte riktigt vad som händer där. Vi gör en del byten inför tredje för vi tycker att vi har koll på dem. Jag tycker inte spelet går ner sig så mycket och det är inte så att de som kommer in gör en dålig insats. Det är snarare att de nya inte är riktigt varma i kläderna. I sista perioden har vi ju kontroll igen så det var aldrig någon fara, säger Johan.

Lördagens poänggörare var Linnea Söderström 15, Hanna Karlsson 12, Sofia Persson 12, Ida Thörnqvist 9, Tanja Gonzales Edberg 8, Klara Lindh-Kaudern 6, Paulina Erlandsson 6, Matilda de la Rose 2 och Sanna Schröder 1.

Arvika har skaffat sig ett fint utgångsläge inför slutspurten av säsongen. På en delad tredjeplats med en match mindre spelad och bara två poäng upp till tvåan Norrort finns det fina möjligheter. Arvikas tränare Johan Persson tar dock en lugn blick framåt mot de avslutande fem matcherna av serien.

– Vi har inget sikte på en speciell placering. Vi har dock alla möjligheter komma tvåa, men det är fort gjort att det blir en förlust. Vi har ett tufft spelschema framöver.

Han tar fram en gammal klyscha för att inte låta tankarna rinna iväg för mycket.

En match i taget

– Vi tar en match i taget och satsar på att vinna. Det är ju bara en match vi fått stryk ordentligt den här säsongen annars har det varit jämna matcher.

I lördagens seger var det en match som laget visste att de behövde vinna. Trots ett lite svårhanterligt tempo blev det de övertygande segersiffrorna 71-35.

– Det var ju två olika spel som möttes. Motståndarna var ganska få i antal och många äldre så de ville gärna dra ner tempot. De spelade zon hela matchen och försökte ha långa anfall. Vi ville köra tvärtemot. Dra upp tempot genom att pressa dem högt och ha snabba uppspel, säger Johan.

Det var ett spelsätt som gav frukt.

– Det får vi väl säga att det funkade. Vi var snäppet bättre helt enkelt. Målsättningen inför matchen var ju att vi skulle ha högt tempo och det lyckades vi rätt bra med. Så fort de fick bollen skulle de ha ner tempot så det var nog inte roligaste matchen att se på.

Använde mycket folk

Arvikas tränare Johan Persson var extra nöjd efter matchen att många spelare fick visa sig på planen.

– Det var framför allt en bra laginsats. Hela tolv spelare fick speltid och alla gör det bra. Det är däremot ingen som sticker ut och gör någon jättematch. Alla kan bättre, men vi var tillräckligt bra för att ta en säker seger.

Den stora ruljangsen på spelare påverkade spelet dock en liten stund under tredje perioden som förlorades med 11-13.

– Vet inte riktigt vad som händer där. Vi gör en del byten inför tredje för vi tycker att vi har koll på dem. Jag tycker inte spelet går ner sig så mycket och det är inte så att de som kommer in gör en dålig insats. Det är snarare att de nya inte är riktigt varma i kläderna. I sista perioden har vi ju kontroll igen så det var aldrig någon fara, säger Johan.

Lördagens poänggörare var Linnea Söderström 15, Hanna Karlsson 12, Sofia Persson 12, Ida Thörnqvist 9, Tanja Gonzales Edberg 8, Klara Lindh-Kaudern 6, Paulina Erlandsson 6, Matilda de la Rose 2 och Sanna Schröder 1.

  • Pär Torstensson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.