2016-02-04 20:19

2016-02-04 20:20

Arvikasegrar i sitt-DM

EKSHÄRAD: Skytte

I söndags avgjordes årets DM i sittande luftgevärsskytte i Ekshärad, och där blev det flera Arvikasegrar.
Störst framgångar nådde Håkan Nilsson, som vann såväl den öppna finalen som veteranfinalen.

Håkan Nilsson från Arvika Skyttegille började DM-dagen uppe i Ekshärad med att skjuta hem segern i L45-klassen.

40 tior, varav 39 innertior, gav Håkan segern i klassen, knappt före klubbkollegan Marika Skau, som också sköt 40 tior, men som noterades för tre färre innertior än Håkan.

Framgångarna fortsatte för Håkan när finalerna avgjordes. I den öppna finalen utkämpade han en hård kamp om guldet mot sonen Jesper, som tidigare under dagen tagit hand om segern i L17-klassen via 40 tior, varav 36 innertior.

Efter det sista finalskottet skiljde 0,5 poäng till pappa Håkans fördel, då han segrade på 505,1 poäng.

I veteranfinalen var det också jämnt in i det sista, och här var det Marika Skau som utmanade Håkan om segern.

Håkan hade ett litet försprång inför de två sista skotten, och han höll nerverna under kontroll och avslutade med skott som gav 10,5 och 10,4 poäng i utdelning – och landade därmed på 504,9 poäng i den finalen.

Marika å sin sida fick nöja sig med 503,3 poäng, sedan hon avslutat med 10,0 och 9.5 poäng.

Finalseger blev det också för Arvikas Alexander Skau, som tog hem remfinalen på 505,0 poäng. Till den finalen tog sig Alexander som vinnare i klassen L15 rem, där han på de 40 skotten fick ihop 399 poäng.

Håkan Nilsson från Arvika Skyttegille började DM-dagen uppe i Ekshärad med att skjuta hem segern i L45-klassen.

40 tior, varav 39 innertior, gav Håkan segern i klassen, knappt före klubbkollegan Marika Skau, som också sköt 40 tior, men som noterades för tre färre innertior än Håkan.

Framgångarna fortsatte för Håkan när finalerna avgjordes. I den öppna finalen utkämpade han en hård kamp om guldet mot sonen Jesper, som tidigare under dagen tagit hand om segern i L17-klassen via 40 tior, varav 36 innertior.

Efter det sista finalskottet skiljde 0,5 poäng till pappa Håkans fördel, då han segrade på 505,1 poäng.

I veteranfinalen var det också jämnt in i det sista, och här var det Marika Skau som utmanade Håkan om segern.

Håkan hade ett litet försprång inför de två sista skotten, och han höll nerverna under kontroll och avslutade med skott som gav 10,5 och 10,4 poäng i utdelning – och landade därmed på 504,9 poäng i den finalen.

Marika å sin sida fick nöja sig med 503,3 poäng, sedan hon avslutat med 10,0 och 9.5 poäng.

Finalseger blev det också för Arvikas Alexander Skau, som tog hem remfinalen på 505,0 poäng. Till den finalen tog sig Alexander som vinnare i klassen L15 rem, där han på de 40 skotten fick ihop 399 poäng.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.