2016-01-28 19:32

2016-01-28 19:32

Spårvägen fortsatt poänglösa

STOCKHOLM: Handboll

Det har inte alls gått som planerat för Victoria Pihlgren och hennes Spårvägen i Elitserien, man står fortfarande på noll poäng och är hopplöst sist i tabellen.
Till råga på allt har Victoria fått sitta på läktaren de senaste matcherna.
– Jag har benhinneinflammation i båda benen, så jag får inte spela någonting just nu, säger hon.

Arvikatjejen Victoria Pihlgren och hennes nya lag Spårvägen har haft en minst sagt tung säsong hittills i Elitserien. Laget satte upp som gemensamt mål innan säsongen att försöka bli topp åtta och därmed nå slutspel, men nu ser läget helt annorlunda ut.

16 matcher in och laget ligger klart sist i tabellen, fortfarande utan att ha fått med sig en enda poäng, med Önnered närmast i tabellen på sex poäng.

Trötta ansikten

Senaste matchen laget spelade var mot tabellsjuan Eslöv hemma i Stockholm under onsdagskvällen, och det blev en klar förlust med 18-29.

– Från läktarplats ser det inte så himla bra ut, det är ganska många trötta ansikten på planen, vi har tappat självförtroendet, tar ut alla förluster i förskott, säger Victoria, som alltså inte har varit med själv och spelat under den senaste tiden:

– Jag har benhinneinflammation i båda benen, så jag får inte spela någonting just nu. Jag har fått det behandlat med elektroner och knackbåge, så nu känns det bra igen, jag hoppas att jag kan spela nästa match, eller i alla fall matchen efter mot Hellton.

Har stöttat laget

Detta har Victoria alltså dragits med under en lite längre tid nu, men det har inte varit i ett så allvarligt tillstånd särskilt länge.

– Jag har haft det i någon månad och bara kört på, men det bröt ut ordentligt för några veckor sedan. Sista matchen jag spelade var mot H65 Höör, då fick jag inte spela nästan någonting, men rehaben har känts bra, säger 22-åringen, som dock medger att det har varit en ganska tuff period.

– Det har varit tungt att sitta på läktaren och bara titta på, men jag har varit med och stöttat laget i alla fall, det är ju inget man kan göra åt saken.

Mindre tungt blir det inte heller om man tittar på tabellen, vilken bjuder på ganska tung läsning.

– Med tanke på att Spårvägen har varit i Elitserien i så många år känns det väldigt tråkigt, men vi har inte haft någon elitseriekvalité på vårt spel, 10-20 minuter per match räcker inte, vi har inte spelet vi vill uppnå, konstaterar Victoria.

Håller en extra tumme

Det ska dock poängteras att det inte är helt kört för Spårvägen att hamna på rätt sida strecket och därmed få chansen att kunna kvala sig kvar i den högsta ligan, med sex matcher kvar kan man åtminstone gå om Önnered i tabellen.

– Ingenting är omöjligt, vi ska ju försöka hålla oss kvar, men vi ska ha kul på handbollsplanen också. Det vore jätteskönt att i alla fall få några poäng, menar Victoria, som dock gläds över sitt gamla lag Helltons framgångar i högsta serien.

De ligger för nuvarande på en tiondeplats i tabellen och har goda chanser till att kunna nå slutspel.

– Det är jättekul, kul att de har ett sånt publiktryck och att handbollen har blivit så stor i Karlstad, man håller ju en extra tumme för dem.

Arvikatjejen Victoria Pihlgren och hennes nya lag Spårvägen har haft en minst sagt tung säsong hittills i Elitserien. Laget satte upp som gemensamt mål innan säsongen att försöka bli topp åtta och därmed nå slutspel, men nu ser läget helt annorlunda ut.

16 matcher in och laget ligger klart sist i tabellen, fortfarande utan att ha fått med sig en enda poäng, med Önnered närmast i tabellen på sex poäng.

Trötta ansikten

Senaste matchen laget spelade var mot tabellsjuan Eslöv hemma i Stockholm under onsdagskvällen, och det blev en klar förlust med 18-29.

– Från läktarplats ser det inte så himla bra ut, det är ganska många trötta ansikten på planen, vi har tappat självförtroendet, tar ut alla förluster i förskott, säger Victoria, som alltså inte har varit med själv och spelat under den senaste tiden:

– Jag har benhinneinflammation i båda benen, så jag får inte spela någonting just nu. Jag har fått det behandlat med elektroner och knackbåge, så nu känns det bra igen, jag hoppas att jag kan spela nästa match, eller i alla fall matchen efter mot Hellton.

Har stöttat laget

Detta har Victoria alltså dragits med under en lite längre tid nu, men det har inte varit i ett så allvarligt tillstånd särskilt länge.

– Jag har haft det i någon månad och bara kört på, men det bröt ut ordentligt för några veckor sedan. Sista matchen jag spelade var mot H65 Höör, då fick jag inte spela nästan någonting, men rehaben har känts bra, säger 22-åringen, som dock medger att det har varit en ganska tuff period.

– Det har varit tungt att sitta på läktaren och bara titta på, men jag har varit med och stöttat laget i alla fall, det är ju inget man kan göra åt saken.

Mindre tungt blir det inte heller om man tittar på tabellen, vilken bjuder på ganska tung läsning.

– Med tanke på att Spårvägen har varit i Elitserien i så många år känns det väldigt tråkigt, men vi har inte haft någon elitseriekvalité på vårt spel, 10-20 minuter per match räcker inte, vi har inte spelet vi vill uppnå, konstaterar Victoria.

Håller en extra tumme

Det ska dock poängteras att det inte är helt kört för Spårvägen att hamna på rätt sida strecket och därmed få chansen att kunna kvala sig kvar i den högsta ligan, med sex matcher kvar kan man åtminstone gå om Önnered i tabellen.

– Ingenting är omöjligt, vi ska ju försöka hålla oss kvar, men vi ska ha kul på handbollsplanen också. Det vore jätteskönt att i alla fall få några poäng, menar Victoria, som dock gläds över sitt gamla lag Helltons framgångar i högsta serien.

De ligger för nuvarande på en tiondeplats i tabellen och har goda chanser till att kunna nå slutspel.

– Det är jättekul, kul att de har ett sånt publiktryck och att handbollen har blivit så stor i Karlstad, man håller ju en extra tumme för dem.