2016-01-28 19:33

2016-01-28 19:33

Ny utmaning väntar Jösse

ARVIKA: Bowling

Efter förra helgens totalknockout mot FH Engelholm hemma på Rajjens är det nu dags för Jösse att ta nya tag, då man till helgen reser mot Stockholm för att spela tre bortamatcher – med ganska gott självförtroende.
– Jag ser fram emot det här med tillförsikt, säger ledaren Raymond Jansson.

Jösse har i och med förra söndagens insats mot FH Engelholm, då man vann med hela 15-5 hemma på Rajjens, skaffat sig ett klart grepp om fjärdeplatsen i tabellen, med 18 inspelade poäng – vilket i nuläget alltså innebär slutspel.

Men till helgen väntar en ny utmaning, då man åker till Stockholm för att spela tre bortamatcher på två dagar, där viktiga poäng står på spel i kampen om de fyra slutspelsplatserna.

Go känsla i laget

– Som jag har sagt tidigare, januari månad tror jag kommer avgöra utgången för hur det kommer bli i slutändan av säsongen. Men skulle vi ta fyra poäng där, och sedan hålla tätt hemma, skulle vi nästan få skylla oss själva om vi inte skulle fixa det, menar Jösseledaren Raymond Jansson, som förbereder så gott det går inför helgen.

– Vi har försökt och lagt in lite extra träningar, sist gjorde vi en kanonmatch och direkt efteråt var vi, tro det eller ej, och tränade. Alla pushar varandra i laget, vi har en riktigt go känsla just nu inom laget.

Bra på korta profiler

Lagen man kommer möta är de hittills två sämsta lagen i Elitserien, jumbon Sigma och nästjumbon AIK. Men också Stureby, som jagar Jösse närmast i tabellen med sina 16 poäng – dock med en match mer spelad.

– Stureby är bra på korta profiler, det är på pappret en väldigt tuff match. Sigma ska vi ärligt talat slå trots underlag, och AIK beror på om de tar alla spelare med, men jag håller nog ändå oss som klart bättre än AIK, säger Raymond.

Ingen stor nackdel

Samtliga matcher kommer att spelas på kortare oljeprofiler än vad man spelar med hemma, Mexiko City, som är 45 fot lång.

Två av matcherna, den inledande mot Sigma och den avslutande mot Stureby, kommer dessutom att spelas på den betydligt kortare profilen Los Angeles, vilken mäter 36 fot.

Men Raymond tror inte att det ska vara till deras nackdel något nämnvärt, trots att den enda matchen man hittills har spelat på profilen, vilket var borta mot Alingsås, blev en förlust.

– Nej, det tror jag inte, vi känner oss bekväma på de kortare profilerna också. Men vi spelar ännu bättre på en längre profil, det är inte så många som väljer det, det är därför vi kör med det på hemmamatcherna, förklarar Raymond, som tänker tillbaka på höstens bortaturné i Skåne, där man vann samtliga tre matcher.

Talande statistik

– Det är en historisk resa, det är inte många som tar sex poäng på tre bortamatcher, det är bara att titta på statistiken, det finns inga lätta matcher. Det är viktigt att vara fullt skärpt från början.

Och det har inte varit särskilt svårt att ta ut laget efter den förra matchen.

– Vi åker med tio man, och det är de som var med senast plus Fredrik Tjernes. Vi slänger inte om så mycket när det gick så bra som det gjorde, menar Raymond.

Jösse har i och med förra söndagens insats mot FH Engelholm, då man vann med hela 15-5 hemma på Rajjens, skaffat sig ett klart grepp om fjärdeplatsen i tabellen, med 18 inspelade poäng – vilket i nuläget alltså innebär slutspel.

Men till helgen väntar en ny utmaning, då man åker till Stockholm för att spela tre bortamatcher på två dagar, där viktiga poäng står på spel i kampen om de fyra slutspelsplatserna.

Go känsla i laget

– Som jag har sagt tidigare, januari månad tror jag kommer avgöra utgången för hur det kommer bli i slutändan av säsongen. Men skulle vi ta fyra poäng där, och sedan hålla tätt hemma, skulle vi nästan få skylla oss själva om vi inte skulle fixa det, menar Jösseledaren Raymond Jansson, som förbereder så gott det går inför helgen.

– Vi har försökt och lagt in lite extra träningar, sist gjorde vi en kanonmatch och direkt efteråt var vi, tro det eller ej, och tränade. Alla pushar varandra i laget, vi har en riktigt go känsla just nu inom laget.

Bra på korta profiler

Lagen man kommer möta är de hittills två sämsta lagen i Elitserien, jumbon Sigma och nästjumbon AIK. Men också Stureby, som jagar Jösse närmast i tabellen med sina 16 poäng – dock med en match mer spelad.

– Stureby är bra på korta profiler, det är på pappret en väldigt tuff match. Sigma ska vi ärligt talat slå trots underlag, och AIK beror på om de tar alla spelare med, men jag håller nog ändå oss som klart bättre än AIK, säger Raymond.

Ingen stor nackdel

Samtliga matcher kommer att spelas på kortare oljeprofiler än vad man spelar med hemma, Mexiko City, som är 45 fot lång.

Två av matcherna, den inledande mot Sigma och den avslutande mot Stureby, kommer dessutom att spelas på den betydligt kortare profilen Los Angeles, vilken mäter 36 fot.

Men Raymond tror inte att det ska vara till deras nackdel något nämnvärt, trots att den enda matchen man hittills har spelat på profilen, vilket var borta mot Alingsås, blev en förlust.

– Nej, det tror jag inte, vi känner oss bekväma på de kortare profilerna också. Men vi spelar ännu bättre på en längre profil, det är inte så många som väljer det, det är därför vi kör med det på hemmamatcherna, förklarar Raymond, som tänker tillbaka på höstens bortaturné i Skåne, där man vann samtliga tre matcher.

Talande statistik

– Det är en historisk resa, det är inte många som tar sex poäng på tre bortamatcher, det är bara att titta på statistiken, det finns inga lätta matcher. Det är viktigt att vara fullt skärpt från början.

Och det har inte varit särskilt svårt att ta ut laget efter den förra matchen.

– Vi åker med tio man, och det är de som var med senast plus Fredrik Tjernes. Vi slänger inte om så mycket när det gick så bra som det gjorde, menar Raymond.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.