2016-01-22 06:00

2016-01-22 06:00

Hanna har skrivit på för Arvika

ARVIKA: Fotboll

Arvika fotbolls damer har fått en del nya tillskott under den senaste tiden, kanske framför allt på ledarsidan.
Men man har nu även gjort klart med förra säsongens division II-spelare Hanna Edqvist.
– Det känns väldigt kul, det är ”gôtt” att vara på hemmaplan och slippa ha så långa resor, säger Hanna.

Det har skett en del förändringar på damsidan i Arvika Fotboll inför kommande säsong. I ledarstaben kan man räkna in tre nya förmågor, Kristina ”Kicki” Andreasson, Linda Olsson samt Caroline Sjöstedt, som kommer att finnas till hands på träningarna.

Håkan Wennberg kommer fortsatt vara huvudtränare för division III-laget med Lennart Lindberg kommer vara assisterande tränare och målvaktstränare, medan nya ”Kicki” Andreasson kommer ha huvudansvaret U-laget i division V och kommer dessutom ha hand om fysträningen och en del teknikträning, tillsammans med Caroline Sjöstedt.

– Det är jättekul. Det är ett väldigt bra gäng som är duktiga på sina områden, det är ett väldigt bra damgäng också som verkligen vill träna, det är det man tycker är så roligt med dem, att de är så ambitiösa och verkligen vill, säger ”Kicki”, som har många års erfarenhet inom fitness-industrin och dessutom spelat i Arvika och Qbik i många år.

– Jag har ju gått fotbollsutbildningar kontinuerligt som fotbollsförbundet har haft, och är även utbildad fitness-instruktör med olika inriktningar. Jag tränar själv mycket, är nyfiken och får på så vis ny inspiration och idéer till vad som kan ge tjejerna bra träning för sitt fotbollsspelande, berättar hon.

Slipper långa resor

Lagledare för A-laget kommer Linda Olsson vara, medan Bosse Karlsson kommer vara lagledare för U-laget, och materialförvaltningen kommer Lars Ahlén stå för.

På spelarsidan har man dessutom fått med sig Arvikatjejen Hanna Edqvist, som förra veckan bestämde sig för att skriva på för Arvika.

– Det känns väldigt kul, det är ”gött” att vara på hemmaplan och slippa ha så långa resor. Det känns väldigt bra med alla i laget och ledning, det känns seriöst och bra, säger hon.

Gick lite fort

Hanna spelade förra säsongen i division II-laget Töcksfors, som efter en magisk säsong avancerade till division I, men Hanna valde alltså att inte följa med laget – just för resandets skull.

– Ja, det hade varit väldigt kul att vara kvar i Töcksfors just för att det vi gick upp i division I liksom, men då ökar ju träningsdosen och det är längre till matcher och med jobbet så funkar det inte riktigt, konstaterar Hanna, som dock först skrev på för Ämtervik.

– Det gick väl lite fort där, det var väl för att jag egentligen kanske vill spela högre upp, men det blir ju långa resor där också, det var ju totalt det som fick mig att sluta i Töcksfors, menar 23-åringen.

Paas blir militär

På herrsidan är det senaste som har hänt att Alexander Johansson, som skrev på för Arvika för ett tag sedan, är skadad, medan Tobias Paas troligen kommer missa ganska mycket av säsongen.

– Alexander Johansson har gått i sönder i korsbandet, Paas ska iväg på utbildning inom militären, så han kommer inte spela så jättemycket, säger herrsektionens ordförande Johan Mossberg.

Det har skett en del förändringar på damsidan i Arvika Fotboll inför kommande säsong. I ledarstaben kan man räkna in tre nya förmågor, Kristina ”Kicki” Andreasson, Linda Olsson samt Caroline Sjöstedt, som kommer att finnas till hands på träningarna.

Håkan Wennberg kommer fortsatt vara huvudtränare för division III-laget med Lennart Lindberg kommer vara assisterande tränare och målvaktstränare, medan nya ”Kicki” Andreasson kommer ha huvudansvaret U-laget i division V och kommer dessutom ha hand om fysträningen och en del teknikträning, tillsammans med Caroline Sjöstedt.

– Det är jättekul. Det är ett väldigt bra gäng som är duktiga på sina områden, det är ett väldigt bra damgäng också som verkligen vill träna, det är det man tycker är så roligt med dem, att de är så ambitiösa och verkligen vill, säger ”Kicki”, som har många års erfarenhet inom fitness-industrin och dessutom spelat i Arvika och Qbik i många år.

– Jag har ju gått fotbollsutbildningar kontinuerligt som fotbollsförbundet har haft, och är även utbildad fitness-instruktör med olika inriktningar. Jag tränar själv mycket, är nyfiken och får på så vis ny inspiration och idéer till vad som kan ge tjejerna bra träning för sitt fotbollsspelande, berättar hon.

Slipper långa resor

Lagledare för A-laget kommer Linda Olsson vara, medan Bosse Karlsson kommer vara lagledare för U-laget, och materialförvaltningen kommer Lars Ahlén stå för.

På spelarsidan har man dessutom fått med sig Arvikatjejen Hanna Edqvist, som förra veckan bestämde sig för att skriva på för Arvika.

– Det känns väldigt kul, det är ”gött” att vara på hemmaplan och slippa ha så långa resor. Det känns väldigt bra med alla i laget och ledning, det känns seriöst och bra, säger hon.

Gick lite fort

Hanna spelade förra säsongen i division II-laget Töcksfors, som efter en magisk säsong avancerade till division I, men Hanna valde alltså att inte följa med laget – just för resandets skull.

– Ja, det hade varit väldigt kul att vara kvar i Töcksfors just för att det vi gick upp i division I liksom, men då ökar ju träningsdosen och det är längre till matcher och med jobbet så funkar det inte riktigt, konstaterar Hanna, som dock först skrev på för Ämtervik.

– Det gick väl lite fort där, det var väl för att jag egentligen kanske vill spela högre upp, men det blir ju långa resor där också, det var ju totalt det som fick mig att sluta i Töcksfors, menar 23-åringen.

Paas blir militär

På herrsidan är det senaste som har hänt att Alexander Johansson, som skrev på för Arvika för ett tag sedan, är skadad, medan Tobias Paas troligen kommer missa ganska mycket av säsongen.

– Alexander Johansson har gått i sönder i korsbandet, Paas ska iväg på utbildning inom militären, så han kommer inte spela så jättemycket, säger herrsektionens ordförande Johan Mossberg.