2016-01-21 19:51

2016-01-21 19:51

Mutor en del i annorlunda tävlingsform

ARVIKA: Ridsport

Idja Islandshästförening har arrangerat en Firmakeppnitävling.
Firmakeppni är en annorlunda tävlingsform för islandshästar och deras ryttare och går ut på att man som ryttare väljer vilken gångart man vill visa upp för domaren och man får byta gångart hur många gånger man vill.
Tillåtna gångarter är skritt, trav och tölt. Detta gör att man kan visa upp den allra bästa sidan av sin häst.

Enligt tradition är Firmakeppni en utklädningstävling och även detta tas med i domarens bedömning. Det gör Firmakeppni till en publikvänlig tävling.

Man kan bilda lag om fyra ekipage eller tävla individuellt. Totalt var elva lag och 49 ekipage anmälda till tävlingen. Glädjande nog kom det trots kylan mycket publik och stämningen var hög.

Söndagens tävling inleddes med en lagparad där de olika lagen red in och presenterades, lagen gavs då även möjlighet att lämna muta till domarna. Därefter inleddes tävlandet då man red in åtta ekipage åt gången och domarna hade till uppgift att välja ut de som gick vidare till fortsatt tävlande, övriga fick lämna banan.

Vinnare av finalen i klassen ”nybörjarekipage” blev Maria Åmberg på hästen Sunna från Stockbäcken.

Vinnare av finalen i klassen i ”tävlingserfaren” vanns av Emil Sundström och hästen Smarkla från Korsgården.

Bästa lag blev ”Linnéa Kristin islandshästar” som bestod av Victoria Österberg på Erna från Stenholmen, Susanne Elg på Feila från Lillebo, Ida Karlsson på Lyftingur från Odensicke Gård och Linnéa Brofeldt på Birk från Lund.

Featherprize delades ut för fjäderlätt ridning och gott hästmannaskap till Erika Enroth på Kjarkur

Slutligen delades pris ut för bästa utklädda lag samt bästa domarmuta till lag ”Efterfesten” bestående av Caroline Sjösten på Eldlilja från Gnistan, Therese Dahlin på Viktor från Isboda, Linda Sundberg på Bjarnarlaukur från Blomsterkullen och Katarina Kiiveri på Storastjarna från Sölvanesi.

Nu blickar Idja framåt mot Idjas vår-tävling som kommer att gå av stapeln lördagen den 14 maj på ovalbanan vid Arvika Travet.

Enligt tradition är Firmakeppni en utklädningstävling och även detta tas med i domarens bedömning. Det gör Firmakeppni till en publikvänlig tävling.

Man kan bilda lag om fyra ekipage eller tävla individuellt. Totalt var elva lag och 49 ekipage anmälda till tävlingen. Glädjande nog kom det trots kylan mycket publik och stämningen var hög.

Söndagens tävling inleddes med en lagparad där de olika lagen red in och presenterades, lagen gavs då även möjlighet att lämna muta till domarna. Därefter inleddes tävlandet då man red in åtta ekipage åt gången och domarna hade till uppgift att välja ut de som gick vidare till fortsatt tävlande, övriga fick lämna banan.

Vinnare av finalen i klassen ”nybörjarekipage” blev Maria Åmberg på hästen Sunna från Stockbäcken.

Vinnare av finalen i klassen i ”tävlingserfaren” vanns av Emil Sundström och hästen Smarkla från Korsgården.

Bästa lag blev ”Linnéa Kristin islandshästar” som bestod av Victoria Österberg på Erna från Stenholmen, Susanne Elg på Feila från Lillebo, Ida Karlsson på Lyftingur från Odensicke Gård och Linnéa Brofeldt på Birk från Lund.

Featherprize delades ut för fjäderlätt ridning och gott hästmannaskap till Erika Enroth på Kjarkur

Slutligen delades pris ut för bästa utklädda lag samt bästa domarmuta till lag ”Efterfesten” bestående av Caroline Sjösten på Eldlilja från Gnistan, Therese Dahlin på Viktor från Isboda, Linda Sundberg på Bjarnarlaukur från Blomsterkullen och Katarina Kiiveri på Storastjarna från Sölvanesi.

Nu blickar Idja framåt mot Idjas vår-tävling som kommer att gå av stapeln lördagen den 14 maj på ovalbanan vid Arvika Travet.