2016-01-20 10:24

2016-01-20 10:24

Remy med nya mål slog banrekordet på Cypern

LIMASSOL: Ultralöpning

Ultralöparen Remy Brändefalk gjorde sitt första lopp för året när han i helgen sprang Cypern Ultra Marathon.
Det var också lite av ett trendskifte då han valde att springa 50-kilometersloppet istället för värstingvarianten på 217 kilometer.

– Jag har valt att ta ett steg tillbaka litegrann och köra kortare distanser. Det är tufft att satsa så hårt på de långa loppen som jag gjort, så nu har jag tittat på ett annat upplägg och tänk, konstaterar Remy.

Där det tidigare handlat om att springa så långt som möjligt, eller överhuvudtaget ta sig i mål, handlar det nu mera om tiderna.

– Jag blev lite sänkt efter tävlingen i USA förra året och kände att det var dags att hitta mer glädje i det jag gör, jag orkade inte riktigt se det som jag gjorde bra, så jag åkte över mycket till Norge och sprang i fjällen och kände att det var något jag vill göra.

Kortare lopp

Sagt och gjort. Nu letar han först och främst kortare lopp med många höjdmeter.

– Det föll sig naturligt, så varför inte prova under ett år. För min del är det som att backa bandet lite och börja om. Det finns utmaningar i det här också och det är viktigt att ha glädje i träningen.

Banrekordet

Därför nöjde han sig med 50 kilometer på Cypern – och en helt annan målsättning än tidigare.

– Målet var att slå banrekordet som de satte förra året och jag visste att jag var tvungen att springa otroligt mycket snabbare än jag gjort tidigare. Bara det är en utmaning och det är det jag tränat mot. Nu var jag tvungen att vara snabb från start och plocka tid.

Banrekordet på den krävande banan var sju timmar och nio minuter. Ett rekord som Remy knäckte med över 40 minuter.

– Det gick över förväntan. Jag sprang på sex timmar och 25 minuter och det är helt okej. Nu var det fem som var snabbare än mig, men det var en väldigt bra konkurrens och ett starkare startfält i år helt enkelt.

Fick slita

Senast Remy tävlade på Cypern gjorde han det på sommaren, i extrem värme, och i det avseendet var det betydligt behagligare den här gången.

– Men det var väldigt stor skillnad i temperaturer, mellan hur det var nere vid havet och uppe i bergen, men det gjorde inte så mycket för mig som kommer från kylan.

Första varvet gick på strax över två timmar, medan han fick slita betydligt mer på det sista.

– Då hade jag tagit ut mig. Jag hade kramp i båda benen, men det var bara att ösa på.

– Jag har valt att ta ett steg tillbaka litegrann och köra kortare distanser. Det är tufft att satsa så hårt på de långa loppen som jag gjort, så nu har jag tittat på ett annat upplägg och tänk, konstaterar Remy.

Där det tidigare handlat om att springa så långt som möjligt, eller överhuvudtaget ta sig i mål, handlar det nu mera om tiderna.

– Jag blev lite sänkt efter tävlingen i USA förra året och kände att det var dags att hitta mer glädje i det jag gör, jag orkade inte riktigt se det som jag gjorde bra, så jag åkte över mycket till Norge och sprang i fjällen och kände att det var något jag vill göra.

Kortare lopp

Sagt och gjort. Nu letar han först och främst kortare lopp med många höjdmeter.

– Det föll sig naturligt, så varför inte prova under ett år. För min del är det som att backa bandet lite och börja om. Det finns utmaningar i det här också och det är viktigt att ha glädje i träningen.

Banrekordet

Därför nöjde han sig med 50 kilometer på Cypern – och en helt annan målsättning än tidigare.

– Målet var att slå banrekordet som de satte förra året och jag visste att jag var tvungen att springa otroligt mycket snabbare än jag gjort tidigare. Bara det är en utmaning och det är det jag tränat mot. Nu var jag tvungen att vara snabb från start och plocka tid.

Banrekordet på den krävande banan var sju timmar och nio minuter. Ett rekord som Remy knäckte med över 40 minuter.

– Det gick över förväntan. Jag sprang på sex timmar och 25 minuter och det är helt okej. Nu var det fem som var snabbare än mig, men det var en väldigt bra konkurrens och ett starkare startfält i år helt enkelt.

Fick slita

Senast Remy tävlade på Cypern gjorde han det på sommaren, i extrem värme, och i det avseendet var det betydligt behagligare den här gången.

– Men det var väldigt stor skillnad i temperaturer, mellan hur det var nere vid havet och uppe i bergen, men det gjorde inte så mycket för mig som kommer från kylan.

Första varvet gick på strax över två timmar, medan han fick slita betydligt mer på det sista.

– Då hade jag tagit ut mig. Jag hade kramp i båda benen, men det var bara att ösa på.