2016-01-11 06:00

2016-01-11 06:00

Jössepuffen blev lyckad

ARVIKA: Skytte

Luftgevärstävlingen Jössepuffen gjorde under helgen debut på Paradisbanan i Arvika, och det blev ett lyckat arrangemang med flera fina placeringar för västskyttarna.
– Jag tycker det har gett blodad tand, och det kommer nog bli återkommande, konstaterar Håkan Nilsson, som var med i arrangörsstaben.

42 skyttar från runt om i Värmland kom till start till i den första upplagan av Jössepuffen, som arrangerades på Paradiset strax utanför Arvika under helgen, vilket är något färre än man hade hoppats på.

– Vi fick ingen efteranmälning, men vi fick två avanmälningar i stället. Vi saknar lite stå-skyttar, sen var det Swedish Cup under veckan också, hade vi haft ett annat datum kanske det hade varit fler med, menar Arvika Skyttegilles Håkan Nilsson.

Men det bjöds i alla fall på flera fina insatser, inte minst från västskyttarna. Störst konkurrens var det i L13-klassen, där 18 stycken fanns med, och där Arvikaskytten Tobias Ness lyckades knipa en tredjeplats, med endast 0,1 poäng mer än fyran Therese Bråthen från Skillingmark.

– Jag är väldigt nöjd, det är det bästa jag har skjutit på väldigt länge. Jag var väldigt fokuserad och tog det lugnt, berättar Tobias, som alltså hamnade på 421,3 poäng och bara fick se sig slagen av Evelina Sundström och Hugo Zadewasser från Skoga-Ekshärad, som sköt 425, 4 respektive 423,8.

Nära rekordet

En Arvikaskytt som däremot vann var Alexander Skau, som slog Maja Kuljunlahti från Storfors i klassen L15 med rem. De höll jämna steg de första 20 skotten, men sedan drog Alexander ifrån och kunde till slut vinna med två poängs marginal, då han slutade på 419,7 poäng.

– Jag är nöjd, jag var glad och väldigt pigg. Jag var lite skraj först, sen så funkade det. Jag ville ta rekordet som ligger på 420,7, och jag ligger ju någonstans där uppe, det var ett bra resultat, säger Alexander.

I övriga klasser vann Felix Nilsson, från Arvika Skyttegille, L11-klassen före Emmy Carlsson, Beted, och Emelie Johansson, Köla. L9-klassen vanns av Emelia Våla, Skillingmark, före Joline Gustafsson, Arvika, och Ida Våla, Skillingmark.

Nöjda deltagare

I klassen L sitt, den enda klassen med vuxna, vann Håkan Nilsson själv, före klubbkamraterna Marika Skau och Simon Ness. I klass L13s vann Hugo Zadewasser före Moa Nilsson, Arvika. L15s-klassen vann av Jesper Nilsson, Arvika, före Victoria Spennare-Olsson, och i L17-klassen kom Thor Eriksson, Köla, tvåa bakom Simon heder, Karlstad-Ulvsby.

– Vi är nöjda, vi har inte hört ett negativt ord från deltagarna, tror de har varit nöjda, och jag är nöjd med helgen, sammanfattar Håkan Nilsson.

42 skyttar från runt om i Värmland kom till start till i den första upplagan av Jössepuffen, som arrangerades på Paradiset strax utanför Arvika under helgen, vilket är något färre än man hade hoppats på.

– Vi fick ingen efteranmälning, men vi fick två avanmälningar i stället. Vi saknar lite stå-skyttar, sen var det Swedish Cup under veckan också, hade vi haft ett annat datum kanske det hade varit fler med, menar Arvika Skyttegilles Håkan Nilsson.

Men det bjöds i alla fall på flera fina insatser, inte minst från västskyttarna. Störst konkurrens var det i L13-klassen, där 18 stycken fanns med, och där Arvikaskytten Tobias Ness lyckades knipa en tredjeplats, med endast 0,1 poäng mer än fyran Therese Bråthen från Skillingmark.

– Jag är väldigt nöjd, det är det bästa jag har skjutit på väldigt länge. Jag var väldigt fokuserad och tog det lugnt, berättar Tobias, som alltså hamnade på 421,3 poäng och bara fick se sig slagen av Evelina Sundström och Hugo Zadewasser från Skoga-Ekshärad, som sköt 425, 4 respektive 423,8.

Nära rekordet

En Arvikaskytt som däremot vann var Alexander Skau, som slog Maja Kuljunlahti från Storfors i klassen L15 med rem. De höll jämna steg de första 20 skotten, men sedan drog Alexander ifrån och kunde till slut vinna med två poängs marginal, då han slutade på 419,7 poäng.

– Jag är nöjd, jag var glad och väldigt pigg. Jag var lite skraj först, sen så funkade det. Jag ville ta rekordet som ligger på 420,7, och jag ligger ju någonstans där uppe, det var ett bra resultat, säger Alexander.

I övriga klasser vann Felix Nilsson, från Arvika Skyttegille, L11-klassen före Emmy Carlsson, Beted, och Emelie Johansson, Köla. L9-klassen vanns av Emelia Våla, Skillingmark, före Joline Gustafsson, Arvika, och Ida Våla, Skillingmark.

Nöjda deltagare

I klassen L sitt, den enda klassen med vuxna, vann Håkan Nilsson själv, före klubbkamraterna Marika Skau och Simon Ness. I klass L13s vann Hugo Zadewasser före Moa Nilsson, Arvika. L15s-klassen vann av Jesper Nilsson, Arvika, före Victoria Spennare-Olsson, och i L17-klassen kom Thor Eriksson, Köla, tvåa bakom Simon heder, Karlstad-Ulvsby.

– Vi är nöjda, vi har inte hört ett negativt ord från deltagarna, tror de har varit nöjda, och jag är nöjd med helgen, sammanfattar Håkan Nilsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.