2016-01-08 06:00

2016-01-08 06:00

"Sigge" satsar på nästa säsong efter seg muskelskada

ARVIKA: Innebandy

Sebastian ”Sigge” Forslund var en av de kanske viktigaste backarna under den framgångsrika fjolårssäsongen för Arvikas division I-lag.
Den här säsongen däremot har han dragits med en riktigt seg skada, och har därmed inte kommit till spel överhuvudtaget.
– Det har varit riktigt, riktigt segt, det är klart man vill vara med och spela, säger ”Sigge”.

Det har blivit en minst sagt annorlunda säsong för Arvikabacken Sebastian ”Sigge” Forslund. Han var en av dem som var med och tog division I-laget till ett allsvenskt kval förra säsongen, där man sånär gick hela vägen efter finalförlust mot Västerås.

Började under våren

Men inte långt efter det hände det värsta tänkbara för ”Sigge” – en skada som innebar en längre tids frånvaro från innebandyn.

– Det är en muskelskada i baksida lår, men det berör hela baksidan låret och ländryggen, berättar ”Sigge” och fortsätter:

– Det började väl någon gång under vårkanten, det var mer eller mindre en överansträngning, samtidigt som jag kanske var för dåligt tränad, så kanske lite en kombination av det. Det blev som en sorts inflammation, och jag bara körde på och gjorde inte något åt det.

Långsamma läkningar

Och det misstaget fick ”Sigge” dessvärre betala dyrt för, då han än så länge inte har kunnat vara med och spela alls.

– Det går väldigt långsamt, jag går hos en läkare och har fått ett program för rehabträning, jag har i princip varit tvungen att träna helt från början.

Hur längre trodde du att du skulle bli borta till att börja med?

– Jag trodde nog att jag skulle kunna träna upp mig under sommaren och vara tillbaka någon gång under oktober eller november, sen blev det som det blev, konstaterar ”Sigge”, som ändå fanns med i en match för U-laget under hösten.

– Jag var med på bänken och pushade på laget, men jag spelade ingenting. Jag hade en förhoppning då om att jag kunde komma tillbaka i december, men det gick så långsamt med läkningarna.

Och det har därmed alltså inte blivit något spel för 20-åringen än i dag, vilket inte har varit särskilt önskvärt.

– Det har varit riktigt, riktigt segt, det är klart man vill vara med och spela. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka starkare nästa säsong.

Var du för mål med innebandyn?

– Det är att komma tillbaka och spela så länge jag kan. Jag vill bara spela för att det är kul, jag har inga planer på att lämna Arvika i nuläget. Jag har tänkt läsa i Karlstad nästa säsong, då kan jag pendla mellan Karlstad och Arvika, menar han.

Har varit småskavanker

Men ”Sigge” är ju inte, även om han nog har haft det allvarligaste, ensam med att vara skadad, det har ju varit lite genomgående för Arvika under denna säsong.

– Det har varit väldigt mycket skador, inte många som har varit helt hundraprocentiga, det har varit småskavanker.

Hur är statusen för din skada just nu?

– Framsteg, långsamma framsteg hela vägen. Jag har en bit kvar tills jag är fullt stark igen, men jag har successivt blivit starkare och starkare.

Positiva besked

Och även om det mesta talar för en återkomst först till nästa säsong, har det nyligen ändå getts positiva besked, vilket skulle kunna innebära en snabbare comeback, möjligen redan denna säsong.

– Det finns en liten lucka till det, hade ett väldigt bra besök hos läkaren i dag, rehaben har gått väldigt bra. Men det troligaste är nog att jag satsar på nästa säsong i stället.

Det har blivit en minst sagt annorlunda säsong för Arvikabacken Sebastian ”Sigge” Forslund. Han var en av dem som var med och tog division I-laget till ett allsvenskt kval förra säsongen, där man sånär gick hela vägen efter finalförlust mot Västerås.

Började under våren

Men inte långt efter det hände det värsta tänkbara för ”Sigge” – en skada som innebar en längre tids frånvaro från innebandyn.

– Det är en muskelskada i baksida lår, men det berör hela baksidan låret och ländryggen, berättar ”Sigge” och fortsätter:

– Det började väl någon gång under vårkanten, det var mer eller mindre en överansträngning, samtidigt som jag kanske var för dåligt tränad, så kanske lite en kombination av det. Det blev som en sorts inflammation, och jag bara körde på och gjorde inte något åt det.

Långsamma läkningar

Och det misstaget fick ”Sigge” dessvärre betala dyrt för, då han än så länge inte har kunnat vara med och spela alls.

– Det går väldigt långsamt, jag går hos en läkare och har fått ett program för rehabträning, jag har i princip varit tvungen att träna helt från början.

Hur längre trodde du att du skulle bli borta till att börja med?

– Jag trodde nog att jag skulle kunna träna upp mig under sommaren och vara tillbaka någon gång under oktober eller november, sen blev det som det blev, konstaterar ”Sigge”, som ändå fanns med i en match för U-laget under hösten.

– Jag var med på bänken och pushade på laget, men jag spelade ingenting. Jag hade en förhoppning då om att jag kunde komma tillbaka i december, men det gick så långsamt med läkningarna.

Och det har därmed alltså inte blivit något spel för 20-åringen än i dag, vilket inte har varit särskilt önskvärt.

– Det har varit riktigt, riktigt segt, det är klart man vill vara med och spela. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka starkare nästa säsong.

Var du för mål med innebandyn?

– Det är att komma tillbaka och spela så länge jag kan. Jag vill bara spela för att det är kul, jag har inga planer på att lämna Arvika i nuläget. Jag har tänkt läsa i Karlstad nästa säsong, då kan jag pendla mellan Karlstad och Arvika, menar han.

Har varit småskavanker

Men ”Sigge” är ju inte, även om han nog har haft det allvarligaste, ensam med att vara skadad, det har ju varit lite genomgående för Arvika under denna säsong.

– Det har varit väldigt mycket skador, inte många som har varit helt hundraprocentiga, det har varit småskavanker.

Hur är statusen för din skada just nu?

– Framsteg, långsamma framsteg hela vägen. Jag har en bit kvar tills jag är fullt stark igen, men jag har successivt blivit starkare och starkare.

Positiva besked

Och även om det mesta talar för en återkomst först till nästa säsong, har det nyligen ändå getts positiva besked, vilket skulle kunna innebära en snabbare comeback, möjligen redan denna säsong.

– Det finns en liten lucka till det, hade ett väldigt bra besök hos läkaren i dag, rehaben har gått väldigt bra. Men det troligaste är nog att jag satsar på nästa säsong i stället.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.