2015-12-16 14:28

2015-12-16 14:28

Ny åttondelsfinal för Markus

RENO: Bowling

Två svenskar hade tagit sig vidare till 16-delsfinalerna när PBA World Series fortsatte under tisdagskvällen med spel i Scorpion Championship.
Glädjande nog var Markus Jansson en av dem – och precis som i Cheetah Championship i måndags – gick västvärmlänningen vidare till åttondelsfinal.

I 16-delsfinalen slog han ut amerikanen Matthew Farber efter stabilt spel och 3-2 i matchen.

I åttondelen tog det dock slut mot engelsmannen Dominic Barrett, efter en mycket jämn och spännande match. Efter fyra serier var ställningen 2-2 och allt skulle avgöras i den femte serien, där Markus inledde mycket positivt men tyvärr åkte på två tomrutor mellan alla strikes och då kunde Barrett ta tillbaka initiativet och säkra matchvinsten med 235-196.

Därmed var det också färdigspelat för Markus, som dock var väldigt nöjd med insatserna i PBA World Series.

– I helhet är jag väldigt nöjd då jag inte trodde jag skulle ta mig vidare i någon tävling, men nu tog jag mig vidare både i Cheetah, Scorpion och World Championship, konstaterar Markus, som också var ytterst nära att ta sig vidare i ytterligare en tävling.

– Jag missade Viper med elva poäng.

World Championship, som avgjordes i helgen, är proffsbowlarnas eget VM och det är inte många icke-proffs som gör sig besvär i de sammanhangen – så Markus 44:e plats smäller högt.

– Jag är väldigt nöjd med de 36 första serierna, men är lite besviken på de sex sista. Jag lyckades inte lösa den profilen, men är nöjd med en 44:e plats.

Nöjd och missnöjd

Åttondelsfinalen i måndagens Cheetah Championship gav kluvna känslor.

– Den tävlingen är jag nöjd med samtidigt som jag är missnöjd med att jag förlorade, man vill ju alltid vinna.

Svårspelade Wayne Garber blev dock i slutändan för svår.

– Han jag spelade mot stod med en väldigt matt boll, så jag fick flytta mycket och ofta vilket gjorde att det blev svårare att ”strika” ofta.

Ett matt klot har ett bra fäste mot banan och ”förstör” mycket av oljeprofilen, vilket kan ställa till med en hel del bekymmer.

Martin ut

Martin Larsen var den andre svensken som gick vidare i Scorpion Championship, men han åkte – precis som Markus – ut i åttondelsfinalen. Åttondelsfinal i Scorpion gav en prissumma motsvarande 12 000 kronor.

I 16-delsfinalen slog han ut amerikanen Matthew Farber efter stabilt spel och 3-2 i matchen.

I åttondelen tog det dock slut mot engelsmannen Dominic Barrett, efter en mycket jämn och spännande match. Efter fyra serier var ställningen 2-2 och allt skulle avgöras i den femte serien, där Markus inledde mycket positivt men tyvärr åkte på två tomrutor mellan alla strikes och då kunde Barrett ta tillbaka initiativet och säkra matchvinsten med 235-196.

Därmed var det också färdigspelat för Markus, som dock var väldigt nöjd med insatserna i PBA World Series.

– I helhet är jag väldigt nöjd då jag inte trodde jag skulle ta mig vidare i någon tävling, men nu tog jag mig vidare både i Cheetah, Scorpion och World Championship, konstaterar Markus, som också var ytterst nära att ta sig vidare i ytterligare en tävling.

– Jag missade Viper med elva poäng.

World Championship, som avgjordes i helgen, är proffsbowlarnas eget VM och det är inte många icke-proffs som gör sig besvär i de sammanhangen – så Markus 44:e plats smäller högt.

– Jag är väldigt nöjd med de 36 första serierna, men är lite besviken på de sex sista. Jag lyckades inte lösa den profilen, men är nöjd med en 44:e plats.

Nöjd och missnöjd

Åttondelsfinalen i måndagens Cheetah Championship gav kluvna känslor.

– Den tävlingen är jag nöjd med samtidigt som jag är missnöjd med att jag förlorade, man vill ju alltid vinna.

Svårspelade Wayne Garber blev dock i slutändan för svår.

– Han jag spelade mot stod med en väldigt matt boll, så jag fick flytta mycket och ofta vilket gjorde att det blev svårare att ”strika” ofta.

Ett matt klot har ett bra fäste mot banan och ”förstör” mycket av oljeprofilen, vilket kan ställa till med en hel del bekymmer.

Martin ut

Martin Larsen var den andre svensken som gick vidare i Scorpion Championship, men han åkte – precis som Markus – ut i åttondelsfinalen. Åttondelsfinal i Scorpion gav en prissumma motsvarande 12 000 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.