2015-12-13 21:24

2015-12-13 21:24

Tredje perioden blev avgörande för Åmotfors

ÅMOTFORS: Innebandy

Åmotfors herrar höll jämna steg med tabelltvåan Sunnanå i två perioder när lagen möttes i Gärdeshallen under fredagskvällen, men i tredje drog dock gästerna ifrån och vann.
– I det stora hela gör vi ju en bra match, men det studsar inte med oss, konstaterar lagledaren Lars Eriksson.

Åmotfors har gått starkt i herrfyran under hösten, och hade i fredags chansen att gå upp på en andraplats i tabellen när man i fredags tog emot topplaget Sunnanå i Gärdeshallen.

Sur förlust

Och det såg länge ut som att det skulle kunna bli så också. Ställningen var nämligen 4-4 efter två perioder spelade, men gästerna fick i gång målskyttet ordentligt i den avslutande perioden och en mindre smickrande förlust var därmed ett faktum. Gästerna vann med 6-8.

– En väldigt sur förlust, det känns som att vi är med ganska länge och att vi släpper dem där i mitten på tredje perioden, då får vi några studsar emot oss och så går det inte riktigt vår väg, säger Åmotfors lagkapten Oskar Adolfsson.

– Men vi gör en bra kämparinsats överlag, det är ju ingen som viker ner sig.

Gick ner på folk

Det var annars en ganska svängig tillställning, där gästerna gjorde mål redan efter dryga minuten spelad, men Jimmy Jonsson och Andre Bergman såg till att för en kort stund ge Åmotfors ledningen, innan Sunnanå kvitterade ungefär halva perioden in.

Andra perioden började på liknande sätt, Sunnanå tog återigen ledningen relativt tidigt. Andre Bergman såg dock till att utjämna några minuter senare, vilket följdes av ytterligare ett mål från Sunnanå, men Emil Granander gjorde 4-4.

– Första är väl inte någon höjdarperiod, sen börjar vi lite trevande i andra också, men vi går ner lite på folk och då får vi ett helt annat tempo, sista sju minuterna i andra är riktigt bra från vår sida, berättar Åmotfors lagledare Lars Eriksson.

Psykologiskt mål

Men precis som i de två första får Sunnanå ett tidigt ledningsmål även i den tredje perioden. Andre Bergman ser dock till att, med sin tredje fullträff för kvällen, återigen utjämna matchen.

Därefter var det dock Sunnanå som drog ifrån i målprotokollet, med tre mål inom loppet av tre minuter. Jimmy Jonsson fick in ett tröstmål till 6-8 för Åmotfors, men närmre än så kom man alltså inte.

– Vi fortsätter att jobba med två femmor i tredje också, men jag känner att vi inte får ut den effekten som jag skulle vilja ha. Sen får de något psykologiskt mål, med både ett- och tvåmålsöverläge också, då är det riktigt tufft när vi har jobbat i uppförsbacke en hel match, säger Lars.

Åmotfors har gått starkt i herrfyran under hösten, och hade i fredags chansen att gå upp på en andraplats i tabellen när man i fredags tog emot topplaget Sunnanå i Gärdeshallen.

Sur förlust

Och det såg länge ut som att det skulle kunna bli så också. Ställningen var nämligen 4-4 efter två perioder spelade, men gästerna fick i gång målskyttet ordentligt i den avslutande perioden och en mindre smickrande förlust var därmed ett faktum. Gästerna vann med 6-8.

– En väldigt sur förlust, det känns som att vi är med ganska länge och att vi släpper dem där i mitten på tredje perioden, då får vi några studsar emot oss och så går det inte riktigt vår väg, säger Åmotfors lagkapten Oskar Adolfsson.

– Men vi gör en bra kämparinsats överlag, det är ju ingen som viker ner sig.

Gick ner på folk

Det var annars en ganska svängig tillställning, där gästerna gjorde mål redan efter dryga minuten spelad, men Jimmy Jonsson och Andre Bergman såg till att för en kort stund ge Åmotfors ledningen, innan Sunnanå kvitterade ungefär halva perioden in.

Andra perioden började på liknande sätt, Sunnanå tog återigen ledningen relativt tidigt. Andre Bergman såg dock till att utjämna några minuter senare, vilket följdes av ytterligare ett mål från Sunnanå, men Emil Granander gjorde 4-4.

– Första är väl inte någon höjdarperiod, sen börjar vi lite trevande i andra också, men vi går ner lite på folk och då får vi ett helt annat tempo, sista sju minuterna i andra är riktigt bra från vår sida, berättar Åmotfors lagledare Lars Eriksson.

Psykologiskt mål

Men precis som i de två första får Sunnanå ett tidigt ledningsmål även i den tredje perioden. Andre Bergman ser dock till att, med sin tredje fullträff för kvällen, återigen utjämna matchen.

Därefter var det dock Sunnanå som drog ifrån i målprotokollet, med tre mål inom loppet av tre minuter. Jimmy Jonsson fick in ett tröstmål till 6-8 för Åmotfors, men närmre än så kom man alltså inte.

– Vi fortsätter att jobba med två femmor i tredje också, men jag känner att vi inte får ut den effekten som jag skulle vilja ha. Sen får de något psykologiskt mål, med både ett- och tvåmålsöverläge också, då är det riktigt tufft när vi har jobbat i uppförsbacke en hel match, säger Lars.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.