2015-12-13 21:25

2015-12-13 21:25

Föll trots stark andra period

ÅMOTFORS: Innebandy

Åmotfors/Eda såg länge ut att ha matchen i egna händer när serieettan Edebäck gästade på lördagen. Individuella misstag och oskärpa framför mål gjorde att bortalaget kunde dra ifrån i division IV-mötet till slutresultatet 4-8.

När Åmotfors IF fortsatte sitt firande av hundra år som förening hoppades damerna kunna slå tillbaka serieledarna Edebäck hemma i Gärdeshallen. Efter att första baklängesmålet hade slunkit in efter enbart 15 sekunder var det därefter Åmotfors/Eda som hade den mesta kontrollen av boll.

– Efteråt är jag besviken på tredje perioden. Ändå möter vi upp dem riktigt bra i två perioder. Det är seriens absolut bästa lag vi möter. Vi har ju oavgjort efter två, säger Åmotfors/Edas tränare Nicklas Backelin.

Styr andra perioden

Ett kvitteringsmål till 1-1 kom i första av Josefine Skoglund och sen tappar laget in två mål innan periodpaus när de är lite slöa i försvarsspelet. Efter vilan var det en klar förbättring som syntes från hemmalaget.

– Jag tror vi rör oss mer. Vi kämpar mer. Vi sa det i paus att vi verkligen skulle ”steppa upp” nu för vi visste att de går ut lite hårdare i andra och tredje. Det gjorde dem sist så då skulle vi också göra det och det resulterade ju i att vi vann den perioden, säger Åmotfors/Edas tremålsskytt Lina Ahlberg.

Skärpte försvaret

Det var just Lina som stod för lagets båda mål i mittperioden samtidigt som försvarsspelet skärptes markant. Edebäck hade klara problem och stängdes ner totalt.

Inför tredje hade Åmotfors/Eda taget om taktpinnen och gick in med ett oavgjort resultat, 3-3. Tränare Nicklas tyckte det var klart vilka styrkor de kanaliserade för att få upp sin spelkvalité.

– Framför allt snabbheten och lite jävlar anamma. När vi tar fram detta lilla extra då är vi svåra att möta. Vi vill försöka få upp bollen snabbt och pressa i hörn. Det gör vi riktigt bra den perioden, säger han.

Tyvärr så lyckas inte skärpan hållas uppe i sista perioden. Tillbaka var misstagen och snabbt hade Edebäck dragit ifrån med två mål.

Då togs en timeout av Nicklas.

– Det var då vi vaskade om lite i formationerna och gick ner på två. Också lyfter vi ner en forward på backplats för att få fyra forwards inne så vi kan trycka upp med fyra, säger han.

Forward till back

En av de forwards som fick gå ner på backposition var Lina Ahlberg som därifrån kunde sätta sitt tredje för dagen.

– Då fick jag spela med syrran (Frida Ahlberg) och det var ju roligt. Så det var tänkt att jag skulle ha en mer offensiv position som back. Det blev ju inte riktigt så, men det gick ju bra ändå, säger hon.

På slutet lyckas bortalaget måla några gånger till och siffrorna rusar iväg lite.

– Det ramlade in lite för mycket mål på slutet så 4-8 tycker jag inte var ett rättvist resultat, säger Lina.

Förutom hattrickmakaren Lina vill Nicklas även berömma en annans jobb som var lite mer i det tysta.

– Elin Thörnblom som krigar på från centerpositionen. Hon var riktigt bra i dag. Hon är en fruktansvärt bra tvåvägsspelare, men framför allt det defensiva arbetet i dag. Hon styr bort många av deras givna lägen uppåt. Hon ligger ofta rätt i banan.

När Åmotfors IF fortsatte sitt firande av hundra år som förening hoppades damerna kunna slå tillbaka serieledarna Edebäck hemma i Gärdeshallen. Efter att första baklängesmålet hade slunkit in efter enbart 15 sekunder var det därefter Åmotfors/Eda som hade den mesta kontrollen av boll.

– Efteråt är jag besviken på tredje perioden. Ändå möter vi upp dem riktigt bra i två perioder. Det är seriens absolut bästa lag vi möter. Vi har ju oavgjort efter två, säger Åmotfors/Edas tränare Nicklas Backelin.

Styr andra perioden

Ett kvitteringsmål till 1-1 kom i första av Josefine Skoglund och sen tappar laget in två mål innan periodpaus när de är lite slöa i försvarsspelet. Efter vilan var det en klar förbättring som syntes från hemmalaget.

– Jag tror vi rör oss mer. Vi kämpar mer. Vi sa det i paus att vi verkligen skulle ”steppa upp” nu för vi visste att de går ut lite hårdare i andra och tredje. Det gjorde dem sist så då skulle vi också göra det och det resulterade ju i att vi vann den perioden, säger Åmotfors/Edas tremålsskytt Lina Ahlberg.

Skärpte försvaret

Det var just Lina som stod för lagets båda mål i mittperioden samtidigt som försvarsspelet skärptes markant. Edebäck hade klara problem och stängdes ner totalt.

Inför tredje hade Åmotfors/Eda taget om taktpinnen och gick in med ett oavgjort resultat, 3-3. Tränare Nicklas tyckte det var klart vilka styrkor de kanaliserade för att få upp sin spelkvalité.

– Framför allt snabbheten och lite jävlar anamma. När vi tar fram detta lilla extra då är vi svåra att möta. Vi vill försöka få upp bollen snabbt och pressa i hörn. Det gör vi riktigt bra den perioden, säger han.

Tyvärr så lyckas inte skärpan hållas uppe i sista perioden. Tillbaka var misstagen och snabbt hade Edebäck dragit ifrån med två mål.

Då togs en timeout av Nicklas.

– Det var då vi vaskade om lite i formationerna och gick ner på två. Också lyfter vi ner en forward på backplats för att få fyra forwards inne så vi kan trycka upp med fyra, säger han.

Forward till back

En av de forwards som fick gå ner på backposition var Lina Ahlberg som därifrån kunde sätta sitt tredje för dagen.

– Då fick jag spela med syrran (Frida Ahlberg) och det var ju roligt. Så det var tänkt att jag skulle ha en mer offensiv position som back. Det blev ju inte riktigt så, men det gick ju bra ändå, säger hon.

På slutet lyckas bortalaget måla några gånger till och siffrorna rusar iväg lite.

– Det ramlade in lite för mycket mål på slutet så 4-8 tycker jag inte var ett rättvist resultat, säger Lina.

Förutom hattrickmakaren Lina vill Nicklas även berömma en annans jobb som var lite mer i det tysta.

– Elin Thörnblom som krigar på från centerpositionen. Hon var riktigt bra i dag. Hon är en fruktansvärt bra tvåvägsspelare, men framför allt det defensiva arbetet i dag. Hon styr bort många av deras givna lägen uppåt. Hon ligger ofta rätt i banan.

  • Pär Thorstensson