2015-12-13 21:29

2015-12-13 21:29

Damerna avrundade utan seger – men ändå på topp

FALKÖPING: Bordtennis

Damerna i Arvika bordtennisklubb parkerar på en sista plats i tabellen efter helgens höstavrundning med förlusterna 6-0 mot Spårvägen och 6-1 mot Juno.
Resultat man inte ska stirra sig blind på. För helgen markerade en vändning.
– Vi gör vår bästa match hittills i Elitserien, säger tränare Andreas Wirén.

Trion Alma Rööse, Alexandra Rööse och Nora Nilsen gick två tuffa matcher till mötes i Falköping under avrundningen av första halvan av säsongen i Pingisligan.

– Det är många landslagsspelare vi möter så det är bara in och köra, säger Alma Rööse.

För det tuffaste motståndet stod Spårvägen som slutade i en 6-0-förlust.

– Spårvägen är ett jättebra lag med många man inte mött, det kändes lite ovant. Det blev ändå en del jämna matcher, säger Alma Rööse.

– Vi gjorde det som begärdes av oss. Vi var med i flera matcher men lyckades inte ta de jämna. Spårvägen har mer rutin, en av dem sysslar enbart med att spela pingis, en av dem är en av Europas bästa 00:or och den tredje har rutin av Elitserien under flera år. De placerar sig högt varje år, vi når inte upp till dem men vi gjorde en bra laginsats, säger Andreas Wirén.

Jämnt mot Juno

I matchen mot Juno, som förlorades med 6-1, hade team Rööse & Nilsen desto mer att säga till om.

– Där var det jämnare. Jag förlorade till exempel en match i skilje, Nora vann en i skilje, Alexandra förlorade en med 3-1. Vi kunde egentligen inte ha gjort något bättre, säger Alma Rööse.

– Nästan alla matcher kunde ha vänt till vår fördel, ett mer rättvist resultat hade varit 6-3. Juno placerar sig som fyra i serien och har jättemycket erfarenhet med bland annat en spelare som spelat i landslaget i tio år. Vi gör vår bästa match hittills i Elitserien. Tjejerna tar för sig, vi visar mer rutin och de är inte lika nervösa. Det börjar vända nu. Det är klart bästa helgen vi haft, säger Andreas Wirén.

Redo för uppgiften

En mer påtaglig press är rimlig att vänta efter jul då tabellen nollas och serien delas in i två grupper där det gäller att försvara sin plats för att hänga kvar. En uppgift de känner sig betydligt mer redo för efter helgens självförtroendekick.

– Många har toppat sina lag, det är tufft. Men spelar vi så här bra har vi chans på alla lagen. Efter jul möter vi inget lag som är bättre än de i helgen så det ser väldigt bra ut, säger Andreas Wirén.

16:e januari drar andra halvan av säsongen i gång för Arvika BTK med en hemmamatch mot Åsa.

Trion Alma Rööse, Alexandra Rööse och Nora Nilsen gick två tuffa matcher till mötes i Falköping under avrundningen av första halvan av säsongen i Pingisligan.

– Det är många landslagsspelare vi möter så det är bara in och köra, säger Alma Rööse.

För det tuffaste motståndet stod Spårvägen som slutade i en 6-0-förlust.

– Spårvägen är ett jättebra lag med många man inte mött, det kändes lite ovant. Det blev ändå en del jämna matcher, säger Alma Rööse.

– Vi gjorde det som begärdes av oss. Vi var med i flera matcher men lyckades inte ta de jämna. Spårvägen har mer rutin, en av dem sysslar enbart med att spela pingis, en av dem är en av Europas bästa 00:or och den tredje har rutin av Elitserien under flera år. De placerar sig högt varje år, vi når inte upp till dem men vi gjorde en bra laginsats, säger Andreas Wirén.

Jämnt mot Juno

I matchen mot Juno, som förlorades med 6-1, hade team Rööse & Nilsen desto mer att säga till om.

– Där var det jämnare. Jag förlorade till exempel en match i skilje, Nora vann en i skilje, Alexandra förlorade en med 3-1. Vi kunde egentligen inte ha gjort något bättre, säger Alma Rööse.

– Nästan alla matcher kunde ha vänt till vår fördel, ett mer rättvist resultat hade varit 6-3. Juno placerar sig som fyra i serien och har jättemycket erfarenhet med bland annat en spelare som spelat i landslaget i tio år. Vi gör vår bästa match hittills i Elitserien. Tjejerna tar för sig, vi visar mer rutin och de är inte lika nervösa. Det börjar vända nu. Det är klart bästa helgen vi haft, säger Andreas Wirén.

Redo för uppgiften

En mer påtaglig press är rimlig att vänta efter jul då tabellen nollas och serien delas in i två grupper där det gäller att försvara sin plats för att hänga kvar. En uppgift de känner sig betydligt mer redo för efter helgens självförtroendekick.

– Många har toppat sina lag, det är tufft. Men spelar vi så här bra har vi chans på alla lagen. Efter jul möter vi inget lag som är bättre än de i helgen så det ser väldigt bra ut, säger Andreas Wirén.

16:e januari drar andra halvan av säsongen i gång för Arvika BTK med en hemmamatch mot Åsa.