2015-12-11 06:00

2015-12-11 06:00

Jonas tar över Arvikas herrar

ARVIKA: Fotboll

Arvikas fotbollsherrar har nu gjort klart med ny tränare inför kommande säsong, och det är ett, inom föreningen, bekant namn – Jonas Gustafsson – som tidigare har tränat såväl juniorlag som damlag i Arvika Fotboll.
– Jag ser det som en stor utmaning, nu är det ju liksom herrlaget, säger Jonas.

Christian Berntsson tackade för sig i Arvika Fotbolls herrlag efter att ha genomfört en säsong som spelande huvudtränare, vilket ställde frågan om vilken som skulle axla den rollen i stället. Men nu är det alltså klart.

För det var i lördags som Jonas Gustafsson fick beskedet att han skulle få bli den nya huvudtränaren för Arvika Fotbolls herrlag i division IV, och efter några dagars betänketid var det ändå ganska lätt att tacka ja.

– Det var lätt att tacka ja, det här är en chans som man vill ta, menar Jonas.

Jonas kommer närmast från att ha tränat F99-laget, men han har även hand om distriktslaget för pojkar födda -00. Han har också haft hand om 97-pojkar och Kronans damer.

Krävs mer

Men nu blir det på en liten annan nivå.

– Nu är det ju liksom herrlaget, det är en högre nivå, det krävs mer från både spelare och ledare och det ser jag som en utmaning. Samtidigt gäller det att få ihop ett lag där alla driver mot samma mål, annars blir det tufft, vi måste tro på det vi ska göra, säger Jonas.

Är positiv

Jonas har dock sin första träning med laget först på tisdag.

Arvika Fotbolls ordförande, Jan Nordenberg, ställer sig positiv till denna tränarlösning.

– Han har varit i föreningen sen i slutet av 90-talet, så det är en välbekant person. Vi ser med tillförsikt fram emot nästa säsong, vi tror Jonas blir en bra tränare. Vi kommer också fortsätta söka en assisterande tränare till ledarsidan, berättar Jan.

När det gäller spelarsidan har det ryktats en del om Sebastian Hammertoft, men där är det fortfarande mer osäkert om hur det blir.

– Ingenting är klart än, det är lite med boende och så som måste fixas först.

Annars har det blivit en del tunga tapp för Arvika, då tidigare nämnda Christian Berntsson har bestämt sig för att lämna helt och hållet, men också Rikard Gajdos och Oskar Wahl lämnar inför kommande säsong.

Det slutar dock dessvärre inte där, Mikael och Peter Ek, som förra säsongen svarade för 29 mål tillsammans i herrfyran, har skrivit på för Fiskevik, liksom Björn Ryman och Thomas Berntsson.

Christian Berntsson tackade för sig i Arvika Fotbolls herrlag efter att ha genomfört en säsong som spelande huvudtränare, vilket ställde frågan om vilken som skulle axla den rollen i stället. Men nu är det alltså klart.

För det var i lördags som Jonas Gustafsson fick beskedet att han skulle få bli den nya huvudtränaren för Arvika Fotbolls herrlag i division IV, och efter några dagars betänketid var det ändå ganska lätt att tacka ja.

– Det var lätt att tacka ja, det här är en chans som man vill ta, menar Jonas.

Jonas kommer närmast från att ha tränat F99-laget, men han har även hand om distriktslaget för pojkar födda -00. Han har också haft hand om 97-pojkar och Kronans damer.

Krävs mer

Men nu blir det på en liten annan nivå.

– Nu är det ju liksom herrlaget, det är en högre nivå, det krävs mer från både spelare och ledare och det ser jag som en utmaning. Samtidigt gäller det att få ihop ett lag där alla driver mot samma mål, annars blir det tufft, vi måste tro på det vi ska göra, säger Jonas.

Är positiv

Jonas har dock sin första träning med laget först på tisdag.

Arvika Fotbolls ordförande, Jan Nordenberg, ställer sig positiv till denna tränarlösning.

– Han har varit i föreningen sen i slutet av 90-talet, så det är en välbekant person. Vi ser med tillförsikt fram emot nästa säsong, vi tror Jonas blir en bra tränare. Vi kommer också fortsätta söka en assisterande tränare till ledarsidan, berättar Jan.

När det gäller spelarsidan har det ryktats en del om Sebastian Hammertoft, men där är det fortfarande mer osäkert om hur det blir.

– Ingenting är klart än, det är lite med boende och så som måste fixas först.

Annars har det blivit en del tunga tapp för Arvika, då tidigare nämnda Christian Berntsson har bestämt sig för att lämna helt och hållet, men också Rikard Gajdos och Oskar Wahl lämnar inför kommande säsong.

Det slutar dock dessvärre inte där, Mikael och Peter Ek, som förra säsongen svarade för 29 mål tillsammans i herrfyran, har skrivit på för Fiskevik, liksom Björn Ryman och Thomas Berntsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.