2015-12-11 06:00

2015-12-11 06:00

Henrik är på jakt efter en ny klubb

ARVIKA: Ishockey

Henrik Olsén har spelat för Vimmerby under hösten, men det kommer han inte att göra under resten av säsongen.
I början av förra veckan fick Henrik Olsén nämligen ett besked som var lika oväntat som det var oönskat.
– De talade om att de inte ville ha mig kvar, berättar Henrik.

Under sommaren gick flyttlasset söderut för Henrik Olsén.

Efter en säsong i norska högstaligan med Kongsvinger valde han spel i Sverige, i division I södra med Vimmerby.

Oväntat besked

Där hann Henrik med att spela 14 matcher, under vilka han noterades för två mål och fem assists, innan klubben valde att göra sig av med honom i början av förra veckan.

– Jag fick beskedet förra tisdagen. De har brutit kontraktet med mig, berättar Henrik.

– Jag får fortfarande betalt av dem, men jag får inte spela för dem, fortsätter han.

Beskedet kom oväntat för Henrik, som är nöjd med sin egen insats under hösten, och som inte fått indikationer om att klubben sett annorlunda på saken.

– Det har känts bra spelmässigt tycker jag. Benen har varit piggare än på länge, säger Henrik.

– Och från klubben har jag också fått höra att de har varit nöjda. Jag hade ett snack med sportgruppen veckan före jag fick det här beskedet, och då ville de nästan förlänga kontraktet med mig redan då.

Fick läsa i tidningen

Trots det fick Henrik alltså ett helt motsatt besked av tränaren Daniel Eriksson några dagar senare, och dessutom helt utan förvarning enligt honom själv.

– När man fick beskedet var man nästan lite i chock, och undrade vad fasen är det som händer. Nu har man börjat landa lite, säger Henrik, som är rejält besviket på hur Vimmerby, och framför allt tränaren, har hanterat det hela.

– Det är han som har tagit beslutet, inte sportgruppen. Han tyckte inte att jag passade in i hans spelsätt, och därför valde han att göra så här. Det är det jag har läst i tidningen i alla fall, säger Henrik.

– Han har inte pratat med mig.

Till nättidningen Dagens Vimmerby motiverar tränaren Daniel Eriksson beslutet så här:

– Vi spelar rak ishockey, uppoffrande spel med mycket inslag av det kollektiva. Henrik är uppfostrad i Dalarna i Mora och det handlar lite mer om Siljan-hockey, mer böljande spel. Det är vad det egentligen handlar om och det är för lite kvar av säsongen för att han inte ska få chansen att hitta något annat lag att spela med.

Henrik gör ingen hemlighet av att han och tränare Eriksson har haft en del diskussioner under hösten, men inget som har varit utöver det vanliga menar han.

– Man har alltid diskussioner med tränare. Det har inte varit något särskilt, säger Henrik.

– Och laget har varit jättebra, gruppen är bra. Jag har trivts med alla spelarna.

Jagar ny klubb

Vimmerby slutade trea i division I södra och spelar därmed i Allettan efter nyår.

Där hoppas Henrik också att han kommer att spela när serien drar i gång.

– Jag vill spela hockey, och jag har en agent som jag hoppas ska kunna lösa det åt mig, säger Henrik.

– Transferfönstret stänger 15 februari, men jag vill ha klart med en ny klubb tidigare än så. I alla fall före serierna drar i gång efter jul. Och jag vill spela i Allettan eller högre i och med att det har gått såpass bra som det har gjort under hösten.

Under sommaren gick flyttlasset söderut för Henrik Olsén.

Efter en säsong i norska högstaligan med Kongsvinger valde han spel i Sverige, i division I södra med Vimmerby.

Oväntat besked

Där hann Henrik med att spela 14 matcher, under vilka han noterades för två mål och fem assists, innan klubben valde att göra sig av med honom i början av förra veckan.

– Jag fick beskedet förra tisdagen. De har brutit kontraktet med mig, berättar Henrik.

– Jag får fortfarande betalt av dem, men jag får inte spela för dem, fortsätter han.

Beskedet kom oväntat för Henrik, som är nöjd med sin egen insats under hösten, och som inte fått indikationer om att klubben sett annorlunda på saken.

– Det har känts bra spelmässigt tycker jag. Benen har varit piggare än på länge, säger Henrik.

– Och från klubben har jag också fått höra att de har varit nöjda. Jag hade ett snack med sportgruppen veckan före jag fick det här beskedet, och då ville de nästan förlänga kontraktet med mig redan då.

Fick läsa i tidningen

Trots det fick Henrik alltså ett helt motsatt besked av tränaren Daniel Eriksson några dagar senare, och dessutom helt utan förvarning enligt honom själv.

– När man fick beskedet var man nästan lite i chock, och undrade vad fasen är det som händer. Nu har man börjat landa lite, säger Henrik, som är rejält besviket på hur Vimmerby, och framför allt tränaren, har hanterat det hela.

– Det är han som har tagit beslutet, inte sportgruppen. Han tyckte inte att jag passade in i hans spelsätt, och därför valde han att göra så här. Det är det jag har läst i tidningen i alla fall, säger Henrik.

– Han har inte pratat med mig.

Till nättidningen Dagens Vimmerby motiverar tränaren Daniel Eriksson beslutet så här:

– Vi spelar rak ishockey, uppoffrande spel med mycket inslag av det kollektiva. Henrik är uppfostrad i Dalarna i Mora och det handlar lite mer om Siljan-hockey, mer böljande spel. Det är vad det egentligen handlar om och det är för lite kvar av säsongen för att han inte ska få chansen att hitta något annat lag att spela med.

Henrik gör ingen hemlighet av att han och tränare Eriksson har haft en del diskussioner under hösten, men inget som har varit utöver det vanliga menar han.

– Man har alltid diskussioner med tränare. Det har inte varit något särskilt, säger Henrik.

– Och laget har varit jättebra, gruppen är bra. Jag har trivts med alla spelarna.

Jagar ny klubb

Vimmerby slutade trea i division I södra och spelar därmed i Allettan efter nyår.

Där hoppas Henrik också att han kommer att spela när serien drar i gång.

– Jag vill spela hockey, och jag har en agent som jag hoppas ska kunna lösa det åt mig, säger Henrik.

– Transferfönstret stänger 15 februari, men jag vill ha klart med en ny klubb tidigare än så. I alla fall före serierna drar i gång efter jul. Och jag vill spela i Allettan eller högre i och med att det har gått såpass bra som det har gjort under hösten.