2015-12-10 20:32

2015-12-10 20:32

Solvin tvåa i VästsvenskaMästerskapen

PARTILLE

Under den gångna helgen fanns Jesper Solvin på plats i Partille, där bordtennisspelare från Bohuslän, Göteborg, Värmland och Västergötland gjorde upp i Västsvenska Mästerskapen.

14-årige Jesper, som inledde karriären i IFK Ås men som numera spelar för Carlstads BTK, gjorde en bra insats under lördagens spel i P15-klassen.

Där gick Jesper obesegrad genom sin pool, vann sedan i kvartsfinalen mot Noah Steif, BTK Linné, med 3-0 i set och följde upp det med en 3-2-seger i semifinalen mot andraseedade Adam Larsson, BTK Linné.

I finalen ställdes Jesper mot ännu en spelare från BTK Linné, Erik Wahlgren, och fick se sig besegrad i tre raka set.

Under söndagen gjorde Jesper en ännu bättre insats när han ställde upp i den öppna herrklassen. Där tog sig Jesper hela vägen fram till semifinal, där han till slut fick se sig besegrad av Tom Cornelius, BTK Linné.

Jesper hade den andraseedade Cornelius i gungning när han ledde med 2-0 i set, men lyckades inte knyta ihop säcken och förlorade med 2-3 mot Cornelius, som senare under dagen vann finalen och därmed blev västsvensk mästare.

14-årige Jesper, som inledde karriären i IFK Ås men som numera spelar för Carlstads BTK, gjorde en bra insats under lördagens spel i P15-klassen.

Där gick Jesper obesegrad genom sin pool, vann sedan i kvartsfinalen mot Noah Steif, BTK Linné, med 3-0 i set och följde upp det med en 3-2-seger i semifinalen mot andraseedade Adam Larsson, BTK Linné.

I finalen ställdes Jesper mot ännu en spelare från BTK Linné, Erik Wahlgren, och fick se sig besegrad i tre raka set.

Under söndagen gjorde Jesper en ännu bättre insats när han ställde upp i den öppna herrklassen. Där tog sig Jesper hela vägen fram till semifinal, där han till slut fick se sig besegrad av Tom Cornelius, BTK Linné.

Jesper hade den andraseedade Cornelius i gungning när han ledde med 2-0 i set, men lyckades inte knyta ihop säcken och förlorade med 2-3 mot Cornelius, som senare under dagen vann finalen och därmed blev västsvensk mästare.