2015-12-10 20:25

2015-12-10 20:25

Markus klar för finalspel i Reno

RENO: Bowling

Markus Jansson fick en bra start när PBA World Series of Bowling inleddes i amerikanska Reno natten till onsdag svensk tid.

– Jag blev 19:e man i kvalet på Cheetah, så där är jag klar för finalen som spelas på måndag, säger Markus.

BK Jösses Markus Jansson är på plats i Reno, i Nevada, där årets PBA World Series of Bowling avgörs.

Stortävlingen som anordnas av PBA – Professional Bowlers Association – har som vanligt lockat gräddan bland bowlingeliten.

– Den enda tävlingen som jag har varit med i tidigare, med ett startfält som kan mäta sig med det här, var när jag var med i Qatar och spelade, säger Markus, som ändå visade framfötterna direkt när tävlingen inleddes natten till onsdag.

Då stod PBA Cheetah Championship på programmet, och på den korta oljeprofilen Cheetah snittade Markus 237,44 poäng i sina nio serier. Totalt fick han ihop 2137 poäng – vilket räckte till en 19:e plats.

– Topp 24 får spela finalen på måndag, säger Markus, som under natten till torsdag bara var elva poäng ifrån att kvalificera sig till en ny final.

Då spelades PBA Viper Championship, och på oljeprofilen Viper fick Markus ihop 1951 poäng vilket gav en 28:e plats.

Kvalresultaten i de olika deltävlingarna, som är fyra till antalet, räknas även ihop, och de bästa spelarna totalt går vidare till lördagens huvudnummer – PBA World Championship.

– Det är 60 stycken som går dit och jag ligger 23:a nu, konstaterar Markus.

– Jag är 480 över (ett snitt på 200 poäng per serie, reds anm) nu, och har 230 poäng ner till strecket, så det ser ganska bra ut för att jag ska kunna ta mig dit, fortsätter han.

– Jag tror det räcker att jag gör 100 över på de två kommande dagarna för att jag ska ta mig dit, och gör jag 200 över så kommer jag att ligga bra till för att gå vidare till topp 24, avslutar Markus.

Mest poäng under första dagens spel fick australiensaren Sam Cooley ihop. Han snittade 252 poäng på Cheetah och spelade totalt ihop 2272 poäng.

Under andra dagens spel på Viper var amerikanen Ryan Ciminelli mest lyckosam med sina 2105 poäng.

BK Jösses Markus Jansson är på plats i Reno, i Nevada, där årets PBA World Series of Bowling avgörs.

Stortävlingen som anordnas av PBA – Professional Bowlers Association – har som vanligt lockat gräddan bland bowlingeliten.

– Den enda tävlingen som jag har varit med i tidigare, med ett startfält som kan mäta sig med det här, var när jag var med i Qatar och spelade, säger Markus, som ändå visade framfötterna direkt när tävlingen inleddes natten till onsdag.

Då stod PBA Cheetah Championship på programmet, och på den korta oljeprofilen Cheetah snittade Markus 237,44 poäng i sina nio serier. Totalt fick han ihop 2137 poäng – vilket räckte till en 19:e plats.

– Topp 24 får spela finalen på måndag, säger Markus, som under natten till torsdag bara var elva poäng ifrån att kvalificera sig till en ny final.

Då spelades PBA Viper Championship, och på oljeprofilen Viper fick Markus ihop 1951 poäng vilket gav en 28:e plats.

Kvalresultaten i de olika deltävlingarna, som är fyra till antalet, räknas även ihop, och de bästa spelarna totalt går vidare till lördagens huvudnummer – PBA World Championship.

– Det är 60 stycken som går dit och jag ligger 23:a nu, konstaterar Markus.

– Jag är 480 över (ett snitt på 200 poäng per serie, reds anm) nu, och har 230 poäng ner till strecket, så det ser ganska bra ut för att jag ska kunna ta mig dit, fortsätter han.

– Jag tror det räcker att jag gör 100 över på de två kommande dagarna för att jag ska ta mig dit, och gör jag 200 över så kommer jag att ligga bra till för att gå vidare till topp 24, avslutar Markus.

Mest poäng under första dagens spel fick australiensaren Sam Cooley ihop. Han snittade 252 poäng på Cheetah och spelade totalt ihop 2272 poäng.

Under andra dagens spel på Viper var amerikanen Ryan Ciminelli mest lyckosam med sina 2105 poäng.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.