2015-12-10 20:36

2015-12-10 20:36

AHC bröt förlustsviten

ARVIKA: Ishockey

AHC lyckades under onsdagskvällen bryta den fem matcher långa förlustsviten, då man besegrade Hammarö hemma i Sparbanken Arena med 4-3 tack vare ett sent mål på övertid, signerat lagkaptenen Jonny Åsvik.
– I det läget som vi var i nu inför den här matchen så var det väldigt viktigt med en seger, det ger väldigt bra tro inför framtiden, säger matchhjälten.

Det har gått minst sagt tungt för AHC den senaste tiden i hockeytvåan. Inför onsdagens hemmamatch mot Hammarö hade man förlorat hela fem raka matcher.

Men detta lyckades man nu alltså ändra på, efter en något svängig match. Ledning med 3-1 tappades till oavgjort och 3-3 efter full tid, vilket gav sudden death, där ett avgörande kom i grevens tid.

– Det är jättestarkt att vi vinner, sen är det synd att vi inte kan spela färdigt på resultatet. Vi var på god väg, kändes det som, vi hade ju en liten ”gameplan” för det, berättar Arvikatränaren Urban Lang.

I första perioden var det ett något försiktigt spel från båda lagen, det skapades inte särskilt mycket chanser och perioden slutade mållös.

Utvisningar präglade

Desto mer finns det att berätta om vad gäller mittenperioden, där det var gästerna som tog ledningen lite drygt fem minuter in. Men därefter var det Arvika för hela slanten, kvitteringen kom sex minuter senare och gjordes av Marius hanstad.

Därefter följde två mål i spel med en man mer för hemmalaget. Carl Stapleton gav AHC ledningen då han satte 2-1 ur dålig vinkel, vilket följdes av ett skott från backposition av Robin Kandergård.

Tredje perioden präglades av utvisningar, båda lagen fick chansen att spela med två man mer på isen, men båda kammade hem noll i den spelformen. Hammarö reducerade ändå till slut med tre minuter kvar av matchen.

Då hände det som inte fick hända, lagkaptenen Jonny Åsvik drog på sig en utvisning med mindre än två minuter kvar, och gästerna kvitterade också med på prick minuten kvar.

Diskutabelt

Men i stället för att bli syndabock skulle Jonny visa sig bli den stora hjälten, då han med endast 17 sekunder kvar av förlängningen sköt in segermålet.

– Ja, tack och lov i och med att jag orsakade att vi tappade 3-2-ledningen. Jag tyckte ju att den utvisningen var diskutabel och det sa domaren efter också. Men det känns ändå lite surt så det var gött att jag fick hänga dit avgörandet och hjälpa laget lite i alla fall, säger Jonny, som skulle få rikligt med beröm från tränare Urban, trots allt:

– Jag tycker laget gjorde det bra i det stora hela, sen är det några killar som gick i bräschen, jag tycker Jonny Åsvik gör en jättematch alltså, han har bra inställning och han kämpar i stort sett hela tiden. Sen tycker jag Robin Kandergård var bra, han tog bra initiativ och var med i spelet både i försvaret och i anfallen. Sen ”Krille” (Kristoffer Östling) i målet gör det också bra, säger Urban.

Det har gått minst sagt tungt för AHC den senaste tiden i hockeytvåan. Inför onsdagens hemmamatch mot Hammarö hade man förlorat hela fem raka matcher.

Men detta lyckades man nu alltså ändra på, efter en något svängig match. Ledning med 3-1 tappades till oavgjort och 3-3 efter full tid, vilket gav sudden death, där ett avgörande kom i grevens tid.

– Det är jättestarkt att vi vinner, sen är det synd att vi inte kan spela färdigt på resultatet. Vi var på god väg, kändes det som, vi hade ju en liten ”gameplan” för det, berättar Arvikatränaren Urban Lang.

I första perioden var det ett något försiktigt spel från båda lagen, det skapades inte särskilt mycket chanser och perioden slutade mållös.

Utvisningar präglade

Desto mer finns det att berätta om vad gäller mittenperioden, där det var gästerna som tog ledningen lite drygt fem minuter in. Men därefter var det Arvika för hela slanten, kvitteringen kom sex minuter senare och gjordes av Marius hanstad.

Därefter följde två mål i spel med en man mer för hemmalaget. Carl Stapleton gav AHC ledningen då han satte 2-1 ur dålig vinkel, vilket följdes av ett skott från backposition av Robin Kandergård.

Tredje perioden präglades av utvisningar, båda lagen fick chansen att spela med två man mer på isen, men båda kammade hem noll i den spelformen. Hammarö reducerade ändå till slut med tre minuter kvar av matchen.

Då hände det som inte fick hända, lagkaptenen Jonny Åsvik drog på sig en utvisning med mindre än två minuter kvar, och gästerna kvitterade också med på prick minuten kvar.

Diskutabelt

Men i stället för att bli syndabock skulle Jonny visa sig bli den stora hjälten, då han med endast 17 sekunder kvar av förlängningen sköt in segermålet.

– Ja, tack och lov i och med att jag orsakade att vi tappade 3-2-ledningen. Jag tyckte ju att den utvisningen var diskutabel och det sa domaren efter också. Men det känns ändå lite surt så det var gött att jag fick hänga dit avgörandet och hjälpa laget lite i alla fall, säger Jonny, som skulle få rikligt med beröm från tränare Urban, trots allt:

– Jag tycker laget gjorde det bra i det stora hela, sen är det några killar som gick i bräschen, jag tycker Jonny Åsvik gör en jättematch alltså, han har bra inställning och han kämpar i stort sett hela tiden. Sen tycker jag Robin Kandergård var bra, han tog bra initiativ och var med i spelet både i försvaret och i anfallen. Sen ”Krille” (Kristoffer Östling) i målet gör det också bra, säger Urban.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.