2015-12-08 19:16

2015-12-08 19:16

Ny stark seger för Lina

STOCKHOLM: Muay thai

I helgen avgjordes Tip Muay Thai Open i Stockholm och Arvika Boxing Camp ställde upp med en matchboxare i form av Lina Bergly.

Lina gick upp i -73 kilo C-klass, mot Irene Forsell Nilsson, från Tip/VBC.

Matchen startade i ett högt tempo, där Irene var den som slog mest medan Lina sparkade mer och träffade också mest med knän.

Några raka slag gjorde att Lina började blöda från näsan, vilket coacherna fick stopp på i rondvilan – men ändå fanns oron där att domaren skulle bryta matchen om näsan rann för mycket – och Lina fick stränga order om att möta upp med sparkar istället för att gå in i slagväxlingar.

Order som hon följde mycket bra och hon fick in tunga träffar i varje anfall, innan hon hittade en lucka i garden och sänkte motståndaren för en räkning till åtta.

Precis innan nästa rondvila träffade Lina med en klockren rundspark som återigen sänkte Irene. Den här gången hann hon dock inte återhämta sig under domarens räkning och matchen tilldömdes Lina på ett, så kallat, RSC, ”referee stops contest”.

En stor vinst för västvärmländskan mot en mycket duktig motståndare, och dessutom på dennes hemmaplan. Att gå match mot hemmaboxare med starkt publikstöd är nyttigt, och det är något hon har vant sig vid sista tiden, och Lina får också mycket beröm från många håll.

Hon visar att hon med bra tekniker och smart boxning kan besegra svåra motståndare, vilket bådar gott inför SM i Varberg i februari – och sedan en gala i Köpenhamn 14 dagar senare.

Det här var Linas tionde match och åttonde seger.

Coachade gjorde Jakob Hallberg och Eduardo Olsson.

Lina gick upp i -73 kilo C-klass, mot Irene Forsell Nilsson, från Tip/VBC.

Matchen startade i ett högt tempo, där Irene var den som slog mest medan Lina sparkade mer och träffade också mest med knän.

Några raka slag gjorde att Lina började blöda från näsan, vilket coacherna fick stopp på i rondvilan – men ändå fanns oron där att domaren skulle bryta matchen om näsan rann för mycket – och Lina fick stränga order om att möta upp med sparkar istället för att gå in i slagväxlingar.

Order som hon följde mycket bra och hon fick in tunga träffar i varje anfall, innan hon hittade en lucka i garden och sänkte motståndaren för en räkning till åtta.

Precis innan nästa rondvila träffade Lina med en klockren rundspark som återigen sänkte Irene. Den här gången hann hon dock inte återhämta sig under domarens räkning och matchen tilldömdes Lina på ett, så kallat, RSC, ”referee stops contest”.

En stor vinst för västvärmländskan mot en mycket duktig motståndare, och dessutom på dennes hemmaplan. Att gå match mot hemmaboxare med starkt publikstöd är nyttigt, och det är något hon har vant sig vid sista tiden, och Lina får också mycket beröm från många håll.

Hon visar att hon med bra tekniker och smart boxning kan besegra svåra motståndare, vilket bådar gott inför SM i Varberg i februari – och sedan en gala i Köpenhamn 14 dagar senare.

Det här var Linas tionde match och åttonde seger.

Coachade gjorde Jakob Hallberg och Eduardo Olsson.