2015-12-08 19:19

2015-12-08 19:19

Nervig start blev för tung

DIVISION IV DAM INNEBANDY

Åmotfors/Eda gästade under söndagen Lesjöfors/Filipstad U för en väldigt viktig match i kampen runt kvalstrecket i damfyran.

– Det var en riktig sexpoängsmatch och det kände väl flickorna av också, det var lite nerver med i början, konstaterade Åmotforstränaren Niklas Backelin, som fick se sitt lag hamna i ett tvåmålsunderläge redan efter sex minuters spel.

Ett avstånd som sedan visade sig vara svårt att hämta igen.

Efter Elin Thörnbloms reducering till 2-4 halvvägs in i andra perioden hade västvärmländskorna en riktigt positiv period, men hemmalaget redde ut situationerna och kunde avgöra definitivt med 2-5 med fem minuter kvar att spela.

– Vi ställde upp med ett decimerat lag, med en hel femma borta på grund av sjukdom och jobb, och gör en jävligt bra match. Det var de första 25 minuterna som förstörde lite för oss.

Beröm utgår kollektivt, med extra plus till Josefin Axelsson som var planens bäste aktör.

Åmotfors första mål gjordes av Moa Jansson.

– Det var en riktig sexpoängsmatch och det kände väl flickorna av också, det var lite nerver med i början, konstaterade Åmotforstränaren Niklas Backelin, som fick se sitt lag hamna i ett tvåmålsunderläge redan efter sex minuters spel.

Ett avstånd som sedan visade sig vara svårt att hämta igen.

Efter Elin Thörnbloms reducering till 2-4 halvvägs in i andra perioden hade västvärmländskorna en riktigt positiv period, men hemmalaget redde ut situationerna och kunde avgöra definitivt med 2-5 med fem minuter kvar att spela.

– Vi ställde upp med ett decimerat lag, med en hel femma borta på grund av sjukdom och jobb, och gör en jävligt bra match. Det var de första 25 minuterna som förstörde lite för oss.

Beröm utgår kollektivt, med extra plus till Josefin Axelsson som var planens bäste aktör.

Åmotfors första mål gjordes av Moa Jansson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.