2015-12-08 19:12

2015-12-08 19:12

Holmstrand missade "tåget"

LIVIGNO: Längdskidor

Det blev, som vanligt, en stor norsk helg när långloppscupen Ski Classics inleddes med La Sgambeda i Italien.

John Kristian Dahl, från Team United Bakeries, toppade en resultatlista med fyra norrmän på de fem första platserna.

Det västvärmländska hoppet, Martin Holmstrand, skidade in på 58:e plats, ganska exakt fyra minuter efter Dahl.

– Det är tufft med den första tävlingen för säsongen och speciellt när det är så små marginaler som här. Man märker att kroppen reagerar lite, konstaterade Martin, som inte kört en enda tävling före cuppremiären.

Tunt med tävlingar

– Jag har varit mer på snö i år än jag var ifjol, det har blivit mycket i tunneln i Torsby, men jag har inte kört någon tävling. Det stora problemet är ju att det inte funnits snö. Jag körde ett testrace i Orsa förra helgen, där vi snurrade runt på en tvåkilometersslinga. Det är allt.

Så värst mycket snö var det inte i Livigno heller och en smal och kort varvbana gjorde det svårt att avancera när det väl gick undan.

– Jag var inte riktigt med på noterna på första varvet och det gick superfort omgående. Det var en tuff backe på banan och när det blev sprickor i fältet där så var det nästan helt omöjligt att gå ikapp sedan.

Otacksam sits

Martin och Rikard Tynell hamnade i en otacksam sits där man fick dra klungor av folk under stora delar av loppet.

– Jag och Rikard låg tillsammans hela loppet. Vi tappade de två första klungorna, men vi drog hela varv tre och fyra. Det gick så mycket lättare att hänga på, men när man föll tillbaka så tyckte man inte att det gick fort nog.

Upp till en plats bland de 30 främsta skilde mindre än två minuter, men det var som sagt svårt att avancera när fältet väl spruckit.

Teknisk stakning

Mest positivt var tecknen på utveckling sedan ifjol.

– Jag tycker att det känns bättre än det gjorde ifjol. Jag åker tekniskt bättre i år och framförallt märks det i stakningen.

Bäst utdelning för det fick han i prologen, lagtempot som kördes dagen före huvudtävlingen, där Martin, tillsammans med Kalle Gräfnings och Linus Larsson körde sig till en sjundeplats totalt för sitt Skistart.com, en minut och 50 sekunder efter segrande Team United Bakeries.

John Kristian Dahl, från Team United Bakeries, toppade en resultatlista med fyra norrmän på de fem första platserna.

Det västvärmländska hoppet, Martin Holmstrand, skidade in på 58:e plats, ganska exakt fyra minuter efter Dahl.

– Det är tufft med den första tävlingen för säsongen och speciellt när det är så små marginaler som här. Man märker att kroppen reagerar lite, konstaterade Martin, som inte kört en enda tävling före cuppremiären.

Tunt med tävlingar

– Jag har varit mer på snö i år än jag var ifjol, det har blivit mycket i tunneln i Torsby, men jag har inte kört någon tävling. Det stora problemet är ju att det inte funnits snö. Jag körde ett testrace i Orsa förra helgen, där vi snurrade runt på en tvåkilometersslinga. Det är allt.

Så värst mycket snö var det inte i Livigno heller och en smal och kort varvbana gjorde det svårt att avancera när det väl gick undan.

– Jag var inte riktigt med på noterna på första varvet och det gick superfort omgående. Det var en tuff backe på banan och när det blev sprickor i fältet där så var det nästan helt omöjligt att gå ikapp sedan.

Otacksam sits

Martin och Rikard Tynell hamnade i en otacksam sits där man fick dra klungor av folk under stora delar av loppet.

– Jag och Rikard låg tillsammans hela loppet. Vi tappade de två första klungorna, men vi drog hela varv tre och fyra. Det gick så mycket lättare att hänga på, men när man föll tillbaka så tyckte man inte att det gick fort nog.

Upp till en plats bland de 30 främsta skilde mindre än två minuter, men det var som sagt svårt att avancera när fältet väl spruckit.

Teknisk stakning

Mest positivt var tecknen på utveckling sedan ifjol.

– Jag tycker att det känns bättre än det gjorde ifjol. Jag åker tekniskt bättre i år och framförallt märks det i stakningen.

Bäst utdelning för det fick han i prologen, lagtempot som kördes dagen före huvudtävlingen, där Martin, tillsammans med Kalle Gräfnings och Linus Larsson körde sig till en sjundeplats totalt för sitt Skistart.com, en minut och 50 sekunder efter segrande Team United Bakeries.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.