2015-12-06 20:35

2015-12-06 20:35

AHC fick inte utdelning

KIL: Ishockey

AHC drog igår till Kil för att revanschera sig efter några tama insatser och presterade bra, men fick tyvärr inte någon större utdelning.

– Det var en stor skillnad på matchkvalité jämfört med hur det sett ut det senaste. Första perioden var fantastiskt bra, men ändå så hamnar vi i underläge med 0-2. Det var lite surt, konstaterade AHC-ledaren Jan Kihlstadius.

Hemmalaget fick i stort sett full utdelning på sina chanser, medan västvärmlänningarna kammade helt noll på alla sina.

– Vi hade ett stort tryck och skapade otroligt mycket.

Tyvärr satte den perioden också lite av standarden för kvällen och när sedan Arvika efter ytterligare en stark period började mattas av lite i den tredje, så gled matchen dem helt och hållet ur händerna.

Inte samma tryck

– Vi spelar piggt och bra i två perioder, men i tredje har vi inte riktigt samma tryck i skridskoåkningen. Tio minuter in i den gör vi en miss i markeringen och de gör 2-3 och tyvärr drar vi på oss en femminutare efter det.

Kil gjorde 4-2 i det numerära överläget och fastställde sedan slutresultatet i tom bur, efter att Arvika plockat ut målvakten.

– Så mycket skridskor som vi åkte idag har vi ändå inte gjort på länge. Helheten är positiv, men det gäller att få med sig de där poängen också. Vi har väldigt många powerplay idag som vi inte förvaltar.

Carl Stapleton och Marius Hanstad svarade för AHC:s mål, båda i mellanperioden, och den förstnämnda var också Arvikas främste spelare.

– Han var matchens lirare. Mycket stark, berömde Kihlstadius.

Beröm utgår också till lagkaptenen Jonny Åsvik, backarna Robin Kandergård, Tobias Olsson, Marius Hanstad och Rasmus Mellqvist, samt Fabian Sandberg.

– Det var en stor skillnad på matchkvalité jämfört med hur det sett ut det senaste. Första perioden var fantastiskt bra, men ändå så hamnar vi i underläge med 0-2. Det var lite surt, konstaterade AHC-ledaren Jan Kihlstadius.

Hemmalaget fick i stort sett full utdelning på sina chanser, medan västvärmlänningarna kammade helt noll på alla sina.

– Vi hade ett stort tryck och skapade otroligt mycket.

Tyvärr satte den perioden också lite av standarden för kvällen och när sedan Arvika efter ytterligare en stark period började mattas av lite i den tredje, så gled matchen dem helt och hållet ur händerna.

Inte samma tryck

– Vi spelar piggt och bra i två perioder, men i tredje har vi inte riktigt samma tryck i skridskoåkningen. Tio minuter in i den gör vi en miss i markeringen och de gör 2-3 och tyvärr drar vi på oss en femminutare efter det.

Kil gjorde 4-2 i det numerära överläget och fastställde sedan slutresultatet i tom bur, efter att Arvika plockat ut målvakten.

– Så mycket skridskor som vi åkte idag har vi ändå inte gjort på länge. Helheten är positiv, men det gäller att få med sig de där poängen också. Vi har väldigt många powerplay idag som vi inte förvaltar.

Carl Stapleton och Marius Hanstad svarade för AHC:s mål, båda i mellanperioden, och den förstnämnda var också Arvikas främste spelare.

– Han var matchens lirare. Mycket stark, berömde Kihlstadius.

Beröm utgår också till lagkaptenen Jonny Åsvik, backarna Robin Kandergård, Tobias Olsson, Marius Hanstad och Rasmus Mellqvist, samt Fabian Sandberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.