2015-12-03 20:34

2015-12-03 20:34

Alexander sjua i Finland

KOUVOLA: Judo

Alexander Dahlin, från Judo Arvika, var rankad etta bland alla kadetter i Sverige, oavsett viktklass, inför den gångna helgen – trots att Alexander, som är född -00, är förstaårskadett.

Den hägrande – och smått osannolika – rankingsegern gled honom dock ur näven i säsongens allra sista rankinggrundande tävling, Finnish Open, i Kouvola i Finland.

”Värsta” konkurrenterna i rankinglistan fick samtliga riktigt bra utdelning i Finland och petade därmed ner Alexander till en fjärde plats med 136 poäng, två från tredjeplatsen och sex från andraplatsen.

– Jag är inte besviken, den där rankingen är ju för alla viktklasser, och han som vann och han som kom trea vann sina klasser i Finland, konstaterar Alexander, som själv stötte på stenhårt motstånd redan i första matchen och till slut fick ”nöja” sig med en sjundeplats.

– Finska, danska och norska landslaget var där, vi var bara tre stycken som inte tävlade för ett landslag. Det var bra tufft motstånd.

Finske Joonas Ahonen, som sedan gick vidare till final, slog ut Alexander i den första omgången. I och med att Ahonen senare gick vidare till semifinal fick dock Alexander chansen i ett återkval, där han ställdes mot Axel Robertsson, från Stockholm.

– Jag har aldrig slagit honom tidigare, men nu gjorde jag det. Med ett nytt kast som jag inte provat tidigare, förklarade Alexander, märkbart nöjd med den segern.

I nästa runda tog det dock stopp mot norska landslagets Sigurd Stokke, och därmed blev det en sjundeplats för västvärmlänningen.

Finländarna dominerade klassen, U18 55 kilo, med Roope Korhonen som segrare, före tre landsmän.

Fjärdeplatsen summerar en stark förstasäsong som kadett, upp till 18 år, för Alexander, där han bland annat plockade med sig ett SM-guld under året. Med flera år kvar som kadett finns förutsättningarna för fler bra placeringar framöver.

Årets sista tävling, dock utan rankingpoäng på spel, väntar nu till helgen, i en turnering i Bremen, Tyskland.

Den hägrande – och smått osannolika – rankingsegern gled honom dock ur näven i säsongens allra sista rankinggrundande tävling, Finnish Open, i Kouvola i Finland.

”Värsta” konkurrenterna i rankinglistan fick samtliga riktigt bra utdelning i Finland och petade därmed ner Alexander till en fjärde plats med 136 poäng, två från tredjeplatsen och sex från andraplatsen.

– Jag är inte besviken, den där rankingen är ju för alla viktklasser, och han som vann och han som kom trea vann sina klasser i Finland, konstaterar Alexander, som själv stötte på stenhårt motstånd redan i första matchen och till slut fick ”nöja” sig med en sjundeplats.

– Finska, danska och norska landslaget var där, vi var bara tre stycken som inte tävlade för ett landslag. Det var bra tufft motstånd.

Finske Joonas Ahonen, som sedan gick vidare till final, slog ut Alexander i den första omgången. I och med att Ahonen senare gick vidare till semifinal fick dock Alexander chansen i ett återkval, där han ställdes mot Axel Robertsson, från Stockholm.

– Jag har aldrig slagit honom tidigare, men nu gjorde jag det. Med ett nytt kast som jag inte provat tidigare, förklarade Alexander, märkbart nöjd med den segern.

I nästa runda tog det dock stopp mot norska landslagets Sigurd Stokke, och därmed blev det en sjundeplats för västvärmlänningen.

Finländarna dominerade klassen, U18 55 kilo, med Roope Korhonen som segrare, före tre landsmän.

Fjärdeplatsen summerar en stark förstasäsong som kadett, upp till 18 år, för Alexander, där han bland annat plockade med sig ett SM-guld under året. Med flera år kvar som kadett finns förutsättningarna för fler bra placeringar framöver.

Årets sista tävling, dock utan rankingpoäng på spel, väntar nu till helgen, i en turnering i Bremen, Tyskland.