2015-12-01 19:36

2015-12-01 19:36

Eric imponerade på SM i chins

STOCKHOLM: Styrkesport

Eric Antonsson från Arvika fanns med i startfältet när SM i chins avgjordes på Älvsjömässan i lördags.
– Jag räknade med att komma sist, men jag låg länge på tredje plats och slutade femma, berättar Eric, som var riktigt nöjd med sin insats i tävlingen.

– Jag blir 67 nästa gång jag fyller år. Då är det ganska bra att man kan konkurrera med eliten i Sverige, så jag får vara nöjd, konstaterar Eric Antonsson, som gjorde comeback i tävlingssammanhang när SM i chins avgjordes under Fitnessfestivalen i Älsvsjömässan.

Senast Eric var med i SM-sammanhang var 2012 och då fick han ihop 24 godkända försök, vilket då var lika med tangerat personbästa.

– Då var jag i toppform och räknade med att jag skulle kunna prestera såpass bra, säger Eric.

– Det gjorde jag inte den här gången.

Presterade bra gjorde dock Eric, riktigt, riktigt bra.

– Jag ställde till med braksucccé. Publiken var i extas, berättar Eric.

– Jag satte personbästa. Jag gjorde 26 godkända. Det är helt otroligt. Särskilt som det var hårdare regler än någonsin för att få ”chinsen” godkända.

Med sina 26 godkända låg Eric alltså länge på bronsplats i tävlingen, men till slut föll han tillbaka till femte plats.

– Jag var en repetition från bronset till slut, men jag får ändå vara nöjd. De sa att jag är den äldste genom tiderna som har placerat mig så bra på ett SM, och det känns roligt att man kan vara historisk på det viset.

Segrare i SM i chins blev Joakim Edlund från Stockholm, som noterades för 37 godkända försök.

– Jag blir 67 nästa gång jag fyller år. Då är det ganska bra att man kan konkurrera med eliten i Sverige, så jag får vara nöjd, konstaterar Eric Antonsson, som gjorde comeback i tävlingssammanhang när SM i chins avgjordes under Fitnessfestivalen i Älsvsjömässan.

Senast Eric var med i SM-sammanhang var 2012 och då fick han ihop 24 godkända försök, vilket då var lika med tangerat personbästa.

– Då var jag i toppform och räknade med att jag skulle kunna prestera såpass bra, säger Eric.

– Det gjorde jag inte den här gången.

Presterade bra gjorde dock Eric, riktigt, riktigt bra.

– Jag ställde till med braksucccé. Publiken var i extas, berättar Eric.

– Jag satte personbästa. Jag gjorde 26 godkända. Det är helt otroligt. Särskilt som det var hårdare regler än någonsin för att få ”chinsen” godkända.

Med sina 26 godkända låg Eric alltså länge på bronsplats i tävlingen, men till slut föll han tillbaka till femte plats.

– Jag var en repetition från bronset till slut, men jag får ändå vara nöjd. De sa att jag är den äldste genom tiderna som har placerat mig så bra på ett SM, och det känns roligt att man kan vara historisk på det viset.

Segrare i SM i chins blev Joakim Edlund från Stockholm, som noterades för 37 godkända försök.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.