2015-11-30 06:00

2015-11-30 06:00

Carlstad United nära i jämn final

ARVIKA: Futsal

I frånvaron av västlag längre in i finalspelet av årets Brônske Night Open, var det ändå väldigt nära att en västvärmländsk spelare skulle få lyfta segerbucklan.
Arvikasonen Erik Wennberg och hans Carlstad United tog sig nämligen hela vägen till final, men föll där mot Håfreström med 1-2 efter en oerhört jämn tillställning.

– Det var nära, det känns surt, man vill ändå vinna när man har hållit på så länge. Vi faller på målsnöret, så är det ibland, säger Carlstad Uniteds Arvikabördige lagkapten något besviket efter matchen.

Men vägen till finalen var riktigt bra för Carlstad Uniteds del. Man gick obesegrade genom gruppspelet, genom vinster mot FBK Karlstad, Tina Futsal och Åmotfors, man vann enkelt mot Hillringsberg i åttondelsfinalen, med hela 7-1.

Vidare till kvartsfinalen så mötte man en av förhandsfavoriterna, förra årets tvåa Mellerud, vilket slutade med att man med nöd och näppe tog sig vidare till semin, via en riktig rysare som tvingade fram straffar.

Lite lättare gick det dock i semin mot Västanvik, där Karlstadlaget till slut vann med 3-1. Erik spelade själv en avgörande roll där, då han gjorde det viktiga kvitteringsmålet.

Väl i finalen mot Håfreström tog man faktiskt ledningen, men man lyckades inte hålla i den särskilt länge och motståndarlaget var snabba med att utnyttja Carlstad Uniteds misstag till att också kunna ta ledningen, vilket stod sig matchen ut trots en kraftig forcering i slutet av CU.

Små marginaler

– Vi har spelat bra, alla matcher vi har spelat har varit bra. Finalen var tuff, vi tappade markering två gånger, så det är väldigt små marginaler som avgör, säger Erik och fortsätter:

– Jag tycker vi har varit bra defensivt, det har funkat bra. Vi har inte tränat någonting inomhus, så vi får nog vara nöjda.

Erik, som för övrigt vann cupen år 2007 med just Carlstad United, blev dessutom utsedd till hela turneringens bästa utespelare denna gång, och gjorde totalt sex mål.

– Det har varit hyfsat, får vara ganska nöjd, men inte helt nöjd, säger han.

Rätt lag i final

Från ett annat håll var det dock total glädje, nämligen hos det vinnande laget Håfreström, som i tidigare upplagor har hetat Club Calcio.

De gick till finalen efter att först ha vunnit två matcher i gruppspelet, mot Hillringsberg och Västanvik, till att i åttondelsfinalen gå vidare tack vare en walk-over från Åmotfors, för att i kvartsfinalen vinna mot Kåre Futsal med 2-0 och i semifinalen vinna mot Karlstad BK med 4-2.

– Det känns jättebra, helt underbart, säger Håfreströms lagkapten Hamodi Elani med ett stort leende, men vill samtidigt ge lite beröm till finalmotståndarna.

– Vi vet hur de spelar, det är ett jävligt bra lag, de är rörliga och bollskickliga. Personligen tycker jag att det var rätt lag i final, menar Hamodi, som dock har en idé om vad som gjorde att det till slut var just Håfreström som vann:

– Vi har alla växt upp tillsammans, vi känner varandra och kämpar för varandra, ger alltid hundra procent. Förra helgen vann vi Rastacupen i Vänersborg, vi är inne i ett stim nu.

Och han håller inte tillbaka på hur uppskattad just denna cup är:

– Vi tycker ju att den här turneringen är en av de bättre vi åker på, om inte den bästa.

– Det var nära, det känns surt, man vill ändå vinna när man har hållit på så länge. Vi faller på målsnöret, så är det ibland, säger Carlstad Uniteds Arvikabördige lagkapten något besviket efter matchen.

Men vägen till finalen var riktigt bra för Carlstad Uniteds del. Man gick obesegrade genom gruppspelet, genom vinster mot FBK Karlstad, Tina Futsal och Åmotfors, man vann enkelt mot Hillringsberg i åttondelsfinalen, med hela 7-1.

Vidare till kvartsfinalen så mötte man en av förhandsfavoriterna, förra årets tvåa Mellerud, vilket slutade med att man med nöd och näppe tog sig vidare till semin, via en riktig rysare som tvingade fram straffar.

Lite lättare gick det dock i semin mot Västanvik, där Karlstadlaget till slut vann med 3-1. Erik spelade själv en avgörande roll där, då han gjorde det viktiga kvitteringsmålet.

Väl i finalen mot Håfreström tog man faktiskt ledningen, men man lyckades inte hålla i den särskilt länge och motståndarlaget var snabba med att utnyttja Carlstad Uniteds misstag till att också kunna ta ledningen, vilket stod sig matchen ut trots en kraftig forcering i slutet av CU.

Små marginaler

– Vi har spelat bra, alla matcher vi har spelat har varit bra. Finalen var tuff, vi tappade markering två gånger, så det är väldigt små marginaler som avgör, säger Erik och fortsätter:

– Jag tycker vi har varit bra defensivt, det har funkat bra. Vi har inte tränat någonting inomhus, så vi får nog vara nöjda.

Erik, som för övrigt vann cupen år 2007 med just Carlstad United, blev dessutom utsedd till hela turneringens bästa utespelare denna gång, och gjorde totalt sex mål.

– Det har varit hyfsat, får vara ganska nöjd, men inte helt nöjd, säger han.

Rätt lag i final

Från ett annat håll var det dock total glädje, nämligen hos det vinnande laget Håfreström, som i tidigare upplagor har hetat Club Calcio.

De gick till finalen efter att först ha vunnit två matcher i gruppspelet, mot Hillringsberg och Västanvik, till att i åttondelsfinalen gå vidare tack vare en walk-over från Åmotfors, för att i kvartsfinalen vinna mot Kåre Futsal med 2-0 och i semifinalen vinna mot Karlstad BK med 4-2.

– Det känns jättebra, helt underbart, säger Håfreströms lagkapten Hamodi Elani med ett stort leende, men vill samtidigt ge lite beröm till finalmotståndarna.

– Vi vet hur de spelar, det är ett jävligt bra lag, de är rörliga och bollskickliga. Personligen tycker jag att det var rätt lag i final, menar Hamodi, som dock har en idé om vad som gjorde att det till slut var just Håfreström som vann:

– Vi har alla växt upp tillsammans, vi känner varandra och kämpar för varandra, ger alltid hundra procent. Förra helgen vann vi Rastacupen i Vänersborg, vi är inne i ett stim nu.

Och han håller inte tillbaka på hur uppskattad just denna cup är:

– Vi tycker ju att den här turneringen är en av de bättre vi åker på, om inte den bästa.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.