2015-11-30 06:00

2015-11-30 06:00

Arvikas damlag föll dubbelt i Pingisligan

ARVIKA: Bordtennis

Arvikas bordtennistjejer räckte inte riktigt till när de spelade två bortamatcher i Pingisligan norra i helgen. Men tränaren Andreas Wirén är ändå nöjd.
– Vi är nära men de andra har lite mer rutin, säger han.

Det blev förlust med 1-6 i båda de matcherna som Arvikatjejerna ställdes inför under lördagen.

– I första matchen mot Falköping var det flera jämna matcher men de har ett bättre lag med två juniorlandslagsspelare. Men det var ett bra spel, vilket jag är jättenöjd med. Dubbeln med Kristin Eng och Alma Rööse var riktigt bra. De förlorade med 3-2 men de mötte ju några av Sveriges bästa, säger Arvikatränaren Andreas Wirén.

Hela laget gjorde en bra insats mot Falköping och det borde ha medfört en eller två matcher till mot dem, tycker han.

– Men de är ju ändå en av de topp fyra i serien, så det är inte så konstigt.

Andra matchen spelades mot Boo och deras nyförvärv, ryskan Anna Rossikhina.

– Hon var riktigt, riktigt bra och tog hem alla sina matcher, så det var det som avgjorde. Sedan förlorade Alma och Alexandra Rööse varsin femsetare i den matchen. Det var bra spel även i den matchen men vi har ju inte flytet med oss i de jämna matcherna. När ryskan sedan tar sina tre matcher så blir det riktigt svårt, säger Andreas Wirén.

Två tuffa matcher återstår i december, mot Spårvägen och Juno, sedan delas serien.

– Då går de fyra bästa upp och de fyra sämsta går ner i en serie så då blir det lite annorlunda. Då slipper vi landslagsspelarna, vilket gör väldigt stor skillnad eftersom vi har ett väldigt ungt lag.

Sammanfattningsvis säger Andreas Wirén att han ändå är nöjd med spelet under helgen.

– Det är en bra insats av alla tjejerna. Vi är nära men de andra har lite mer rutin. Men det känns ändå som vi kommer närmare och närmare dem och att det kan slå över till vår fördel efter jul.

Det blev förlust med 1-6 i båda de matcherna som Arvikatjejerna ställdes inför under lördagen.

– I första matchen mot Falköping var det flera jämna matcher men de har ett bättre lag med två juniorlandslagsspelare. Men det var ett bra spel, vilket jag är jättenöjd med. Dubbeln med Kristin Eng och Alma Rööse var riktigt bra. De förlorade med 3-2 men de mötte ju några av Sveriges bästa, säger Arvikatränaren Andreas Wirén.

Hela laget gjorde en bra insats mot Falköping och det borde ha medfört en eller två matcher till mot dem, tycker han.

– Men de är ju ändå en av de topp fyra i serien, så det är inte så konstigt.

Andra matchen spelades mot Boo och deras nyförvärv, ryskan Anna Rossikhina.

– Hon var riktigt, riktigt bra och tog hem alla sina matcher, så det var det som avgjorde. Sedan förlorade Alma och Alexandra Rööse varsin femsetare i den matchen. Det var bra spel även i den matchen men vi har ju inte flytet med oss i de jämna matcherna. När ryskan sedan tar sina tre matcher så blir det riktigt svårt, säger Andreas Wirén.

Två tuffa matcher återstår i december, mot Spårvägen och Juno, sedan delas serien.

– Då går de fyra bästa upp och de fyra sämsta går ner i en serie så då blir det lite annorlunda. Då slipper vi landslagsspelarna, vilket gör väldigt stor skillnad eftersom vi har ett väldigt ungt lag.

Sammanfattningsvis säger Andreas Wirén att han ändå är nöjd med spelet under helgen.

– Det är en bra insats av alla tjejerna. Vi är nära men de andra har lite mer rutin. Men det känns ändå som vi kommer närmare och närmare dem och att det kan slå över till vår fördel efter jul.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.