2015-11-30 06:00

2015-11-30 06:00

Arvika avgjorde i tredje perioden

ARVIKA: Innebandy

Det blev tre poäng till Arvika när laget mötte Lockerud borta i seriens sista match innan halvtid. En viktig seger i lagets strävan att ta sig till slutspel.
– Det var en stabil insats av hela laget, säger Arvikatränaren Björn Arvidsson.

Det var en jämn match som utspelade sig i innebandyns division I när Arvika gästade i Ica Kvantum-hallen i Mariestad under lördagen.

Båda lagen följdes åt matchen igenom och avgörandet kom först i den avslutande perioden, vid ställningen 3-3. Drygt fem minuter in i tredje perioden lyckades Anders Lundberg ge Arvika det viktigaste ledningsmålet

Men spänningen tog inte slut där. Lockerud Mariestad fick till en kvittering som skulle ha inneburit 4-4, i matchens sista minut, men målet dömdes bort till följd av en för hög klubba. Hemmalagets misstag gjorde att Arvika gick segrande ur striden.

Arvikatränaren Björn Arvidsson var nöjd efter matchen. Några speciella spelare vill han inte lyfta, utan ser vinsten som en följd av ett bra lagarbete.

– Det var en stabil insats av hela laget. Lockerud låg ju tre poäng före oss och de har mycket större förutsättningar att få ihop ett lag än vad vi har, men jag tycker att vi var bättre. De hade mycket spel på egen planhalva och de gjorde det bra i försvar, men det är på anfall som man vinner matcher, säger han.

Vet vad som krävs

Helgens omgång innebar halvtid i serien. Näst på tur för Arvika står Köping på söndag.

– Serien vänder nu och varenda match blir viktig för oss om vi vill behålla vår målsättning att ta oss till slutspel, säger Björn Arvidsson.

Om förhoppningarna för slutspel säger han så här:

– Hoppas kan man ju. Det är ett bra go i truppen och alla vet vad som krävs.

Målskyttar i Arvika i lördagens bortamatch var Christoffer Nilsson, Emil Sjöberg, Robin Andersson och Anders Lundberg.

Det var en jämn match som utspelade sig i innebandyns division I när Arvika gästade i Ica Kvantum-hallen i Mariestad under lördagen.

Båda lagen följdes åt matchen igenom och avgörandet kom först i den avslutande perioden, vid ställningen 3-3. Drygt fem minuter in i tredje perioden lyckades Anders Lundberg ge Arvika det viktigaste ledningsmålet

Men spänningen tog inte slut där. Lockerud Mariestad fick till en kvittering som skulle ha inneburit 4-4, i matchens sista minut, men målet dömdes bort till följd av en för hög klubba. Hemmalagets misstag gjorde att Arvika gick segrande ur striden.

Arvikatränaren Björn Arvidsson var nöjd efter matchen. Några speciella spelare vill han inte lyfta, utan ser vinsten som en följd av ett bra lagarbete.

– Det var en stabil insats av hela laget. Lockerud låg ju tre poäng före oss och de har mycket större förutsättningar att få ihop ett lag än vad vi har, men jag tycker att vi var bättre. De hade mycket spel på egen planhalva och de gjorde det bra i försvar, men det är på anfall som man vinner matcher, säger han.

Vet vad som krävs

Helgens omgång innebar halvtid i serien. Näst på tur för Arvika står Köping på söndag.

– Serien vänder nu och varenda match blir viktig för oss om vi vill behålla vår målsättning att ta oss till slutspel, säger Björn Arvidsson.

Om förhoppningarna för slutspel säger han så här:

– Hoppas kan man ju. Det är ett bra go i truppen och alla vet vad som krävs.

Målskyttar i Arvika i lördagens bortamatch var Christoffer Nilsson, Emil Sjöberg, Robin Andersson och Anders Lundberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.