2015-11-27 06:00

2015-11-27 06:00

Tredje raka förlusten för AHC

ARVIKA: Ishockey

Det går tungt för AHC i hockeytvåan just nu. Efter att under helgen ha blivit nollade borta mot Åmål, med 4-0, åkte man i onsdags på en ny storförlust, då man förlorade hemma mot serieledaren Munkfors med 2-7.
– Vi är där men vi är inte riktigt där, sammanfattar tränaren Urban Lang matchen.

AHC lyckades alltså inte komma tillbaka efter söndagens tuffa bortaförlust mot tabelltrean Åmål, utan man förlorade för tredje matchen i rad. Men tränaren Urban Lang kan i alla fall se en tydlig förbättring när man nu mötte Munkfors på hemmaplan.

– Den här matchen så tycker jag vi ändå är med, förra matchen tyckte jag att vi inte ens var där. Men vi har ett helt annat tempo, vi reagerar för långsamt och har ett för dåligt tempo på skridskorna. Då blir vi lite efter överallt, i alla zoner känns det som vi är lite minus hela tiden, menar Urban Lang.

Men hemmalaget startade matchen ganska bra, och hade också ett gyllene läge att kunna ta ledningen i spel i numerärt överläge efter ett matchstraff från motståndarnas sida.

Men de fem minuterna i powerplay krympte till tre då AHC fick en utvisning mot sig, och därmed blev det spel fyra mot fyra.

Det blev i stället gästerna som själva tog ledningen i matchen i spel med en man mer, målet kom med halvminuten kvar av den första perioden.

– Första perioden så är vi ju med, då åker vi skridskor hela tiden, vi kommer med fart och backcheckar väldigt bra, säger Tobias Olsson, som i Jonny Åsviks frånvaro var lagkapten denna match.

Rusade rakt ut

I andra rinner det dock iväg för AHC. Redan efter minuten gör Munkfors 0-2 och utökar bara några få minuter senare till 0-3. Bättre blir det inte heller av att man i mitten av perioden drar på sig två utvisningar, vilket ger bortalaget spel fem mot tre, som de också utnyttjar på bästa sätt genom att göra två mål med endast sju sekunder emellan.

– När de kom med pucken så rusade vi bara rakt ut vi, och då gör de en kroppsfint och så är vi borta, det var flera mål som var så. Det är väldigt lätt att vara anfallsspelare när vi bara rusar mot pucken, menar Tobias.

Första målet

I tredje fortsätter Munkfors med att göra mål i numerärt överläge, gånger två, och ställningen i mitten av tredje perioden är därmed hela 0-7.

Men AHC snyggade i alla fall till siffrorna lite i slutet av matchen, då Fredrik Hermansson gjorde sitt första mål i A-lagströjan, på assist från Marcus Ekblom, och Rickard Gill, assisterad av Alexander Appel och Marcus Olofsson, gjorde sedan reduceringen som betydde 2-7, vilket blev slutresultatet.

Det var en mindre nöjd AHC-tränare som uttalade sig efter matchen.

– Jag tycker vi gör det lite för enkelt för dem, vi är där men vi är inte riktigt där, vi är inte tillräckligt hungriga. På två av målen som de får så är fan nästan fem man framför ”Krille” (Kristoffer Östling), men vi är ändå inte där, så han får ju sticka in klubban och styra in pucken, berättar Urban.

– ”Frida” (Erik Fridlund) tycker jag gör ett bra jobb, han kämpar och gör det smart. Sen var det lite kul att Fredrik Hermansson fick göra mål också. Vi blev inte nollade och spelade 2-2 i sista, det tar vi med oss, avslutar han.

AHC lyckades alltså inte komma tillbaka efter söndagens tuffa bortaförlust mot tabelltrean Åmål, utan man förlorade för tredje matchen i rad. Men tränaren Urban Lang kan i alla fall se en tydlig förbättring när man nu mötte Munkfors på hemmaplan.

– Den här matchen så tycker jag vi ändå är med, förra matchen tyckte jag att vi inte ens var där. Men vi har ett helt annat tempo, vi reagerar för långsamt och har ett för dåligt tempo på skridskorna. Då blir vi lite efter överallt, i alla zoner känns det som vi är lite minus hela tiden, menar Urban Lang.

Men hemmalaget startade matchen ganska bra, och hade också ett gyllene läge att kunna ta ledningen i spel i numerärt överläge efter ett matchstraff från motståndarnas sida.

Men de fem minuterna i powerplay krympte till tre då AHC fick en utvisning mot sig, och därmed blev det spel fyra mot fyra.

Det blev i stället gästerna som själva tog ledningen i matchen i spel med en man mer, målet kom med halvminuten kvar av den första perioden.

– Första perioden så är vi ju med, då åker vi skridskor hela tiden, vi kommer med fart och backcheckar väldigt bra, säger Tobias Olsson, som i Jonny Åsviks frånvaro var lagkapten denna match.

Rusade rakt ut

I andra rinner det dock iväg för AHC. Redan efter minuten gör Munkfors 0-2 och utökar bara några få minuter senare till 0-3. Bättre blir det inte heller av att man i mitten av perioden drar på sig två utvisningar, vilket ger bortalaget spel fem mot tre, som de också utnyttjar på bästa sätt genom att göra två mål med endast sju sekunder emellan.

– När de kom med pucken så rusade vi bara rakt ut vi, och då gör de en kroppsfint och så är vi borta, det var flera mål som var så. Det är väldigt lätt att vara anfallsspelare när vi bara rusar mot pucken, menar Tobias.

Första målet

I tredje fortsätter Munkfors med att göra mål i numerärt överläge, gånger två, och ställningen i mitten av tredje perioden är därmed hela 0-7.

Men AHC snyggade i alla fall till siffrorna lite i slutet av matchen, då Fredrik Hermansson gjorde sitt första mål i A-lagströjan, på assist från Marcus Ekblom, och Rickard Gill, assisterad av Alexander Appel och Marcus Olofsson, gjorde sedan reduceringen som betydde 2-7, vilket blev slutresultatet.

Det var en mindre nöjd AHC-tränare som uttalade sig efter matchen.

– Jag tycker vi gör det lite för enkelt för dem, vi är där men vi är inte riktigt där, vi är inte tillräckligt hungriga. På två av målen som de får så är fan nästan fem man framför ”Krille” (Kristoffer Östling), men vi är ändå inte där, så han får ju sticka in klubban och styra in pucken, berättar Urban.

– ”Frida” (Erik Fridlund) tycker jag gör ett bra jobb, han kämpar och gör det smart. Sen var det lite kul att Fredrik Hermansson fick göra mål också. Vi blev inte nollade och spelade 2-2 i sista, det tar vi med oss, avslutar han.