2015-11-26 20:07

2015-11-26 20:23

Knäskada nytt bakslag för Jacob de la Rose

ST JOHNS: Ishockey

Jacob de la Rose fick NHL-chansen i våras och tog den, men i början av oktober så flyttades västvärmlänningen hastigt och mindre lustigt från Montreal Canadiens NHL-trupp och ner till farmarlaget St John´s Icecaps.

Nu har Jacob åkt på ett tungt bakslag för förhoppningarna om att ta sig tillbaka till NHL-spel inom den närmast framtiden.

– Jag ådrog mig en knäskada för två veckor sedan borta mot Hershey, berättar Jacob för hockeysverige.se.

– Egentligen vet jag inte riktigt vad som hände. Det blev en väldigt konstig situation. Det var ingen tackling eller något utan jag körde ihop med en av deras spelare och någonting gick sönder i knäet, fortsätter Jacob.

En tuff smäll för Jacob, som dessutom tvingades till en handledsoperation i somras.

– Det är väl inte så roligt. När alla andra är ute på isen är jag på gymmet eller i sjukrummet för att få behandling. Med tanke på operationen jag hade i somras och eftersom jag gick tre månader med gips så ville jag naturligtvis inte dra på mig en sådan här skada det första jag gör, men nu är det som det är och ingenting att gräva ner sig för.

Jacob är ändå hyfsat optimistisk om att kunna komma tillbaka i spel snart.

– För varje dag blir det bättre och jag får hela tiden mer rörlighet i knäet. Jag har även börjat cykla lite för någon dag sedan, så det känns ändå positivt.

13 matcher

Jacob hann med 13 matcher med St John´s, och två målgivande passningar, innan skadan.

– Det är en tuff liga att spela i och det är en helt annan hockey än i NHL. Jag har inte gjort så mycket poäng och heller inte något mål ännu. Jag tycker ändå att jag har spelat riktigt bra. Jag har gjort ett bra jobb i boxplay och får mycket speltid och förtroende från tränarna, vilket är skönt.

Nu har Jacob åkt på ett tungt bakslag för förhoppningarna om att ta sig tillbaka till NHL-spel inom den närmast framtiden.

– Jag ådrog mig en knäskada för två veckor sedan borta mot Hershey, berättar Jacob för hockeysverige.se.

– Egentligen vet jag inte riktigt vad som hände. Det blev en väldigt konstig situation. Det var ingen tackling eller något utan jag körde ihop med en av deras spelare och någonting gick sönder i knäet, fortsätter Jacob.

En tuff smäll för Jacob, som dessutom tvingades till en handledsoperation i somras.

– Det är väl inte så roligt. När alla andra är ute på isen är jag på gymmet eller i sjukrummet för att få behandling. Med tanke på operationen jag hade i somras och eftersom jag gick tre månader med gips så ville jag naturligtvis inte dra på mig en sådan här skada det första jag gör, men nu är det som det är och ingenting att gräva ner sig för.

Jacob är ändå hyfsat optimistisk om att kunna komma tillbaka i spel snart.

– För varje dag blir det bättre och jag får hela tiden mer rörlighet i knäet. Jag har även börjat cykla lite för någon dag sedan, så det känns ändå positivt.

13 matcher

Jacob hann med 13 matcher med St John´s, och två målgivande passningar, innan skadan.

– Det är en tuff liga att spela i och det är en helt annan hockey än i NHL. Jag har inte gjort så mycket poäng och heller inte något mål ännu. Jag tycker ändå att jag har spelat riktigt bra. Jag har gjort ett bra jobb i boxplay och får mycket speltid och förtroende från tränarna, vilket är skönt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.