2015-11-23 10:19

2015-11-23 10:19

Vände starkt mot serietvåan

ARVIKA: Basket

Arvikas basketdamer tog en meriterande vinst mot dittills obesegrade Eskilstuna på söndagen. Ett imponerande försvarsspel tröttade till slut ut bortalaget och gav siffrorna 59-45.

– Vi har ju fått ett par förluster tidigare och det här är ju ett av topplagen också så nu har vi ju en skalp, säger Arvikas coach Johan Persson efter femte vinsten i säsongens division II.

Det var däremot gästande Eskilstuna som inledde bäst och hade ledningen under första tre fjärdedelarna av matchen. Arvika fick övertaget poängmässigt för första gången precis innan tredje periodens slut.

Snabba vändningar

Det som framför allt gjorde att Arvika alltmer kunde ta över händelseförloppet under matchens gång var en allt tajtare defensiv och att laget lyckades få i gång det spel de eftersträvar.

– Det gick ju trögt för oss ganska länge får jag lov att säga, men det som gjorde att vi kom in i det sen, framför allt i slutet av andra perioden och början på tredje, var att vi vågade spela vårat ”transitionspel”. Att vi kom in i vårt anfallsspel direkt så att säga, säger coach Johan.

I planens andra ände försökte ett trött Eskilstuna skapa chanser, men blev rejält nedstängda av Arvikaspelarna. Inför sista perioden stod det 47-44 och bortalaget lyckades bara mäkta med en poäng efter imponerande försvarsspel av hemmatjejerna som tog perioden med hela 12-1.

Cassandra kämpade

En av dem i Arvika som stod för störst kämpainsats i defensiven var Cassandra Irons. Hon hamnade i ständiga dueller under sin egen korg, men lyckades hålla undan motståndarna med resolut spel.

– De hade ju två hyfsat stora spelare och Cassandra måste jag säga gjorde ett fantastiskt jobb. Hon fick väldigt mycket speltid, men gjorde ett fantastiskt jobb. Hon är duktig i anfall, men hon gjorde skitbra försvarsarbete på de två spelarna där, säger Johan.

Själv kände Cassandra att det var en hård kamp om millimetrarna.

– Jag tror det var lättare för mig när den längre utav dem blev trött. Hon hade ju ett övertag på mig för hon var så himla lång. När hon blev trött kom den kortare in och vi är ganska jämnlånga och då blev det lättare för mig, säger hon.

Försvaret gav segern

Cassandra menar att försvaret var det vinstgivande i matchen. Särskilt från tredje perioden och framåt funkade det extra bra bakåt.

– Vi klev upp mer då. De sköt ju många treor i början så när vi väl kunde kliva upp hela vägen och stoppa det så tror jag att det var det som avgjorde det hela, säger Cassandra.

Poänggörarna i hemmalaget var Shortie Walizadah 14, Hanna Karlsson 14, Ida Thörnqvist 10, Sofia Persson 8, Cassandra Irons 5, Matilda de la Rose 5, Linnea Söderström 2 och Klara Lindh Kaudern 1.

Det var däremot gästande Eskilstuna som inledde bäst och hade ledningen under första tre fjärdedelarna av matchen. Arvika fick övertaget poängmässigt för första gången precis innan tredje periodens slut.

Snabba vändningar

Det som framför allt gjorde att Arvika alltmer kunde ta över händelseförloppet under matchens gång var en allt tajtare defensiv och att laget lyckades få i gång det spel de eftersträvar.

– Det gick ju trögt för oss ganska länge får jag lov att säga, men det som gjorde att vi kom in i det sen, framför allt i slutet av andra perioden och början på tredje, var att vi vågade spela vårat ”transitionspel”. Att vi kom in i vårt anfallsspel direkt så att säga, säger coach Johan.

I planens andra ände försökte ett trött Eskilstuna skapa chanser, men blev rejält nedstängda av Arvikaspelarna. Inför sista perioden stod det 47-44 och bortalaget lyckades bara mäkta med en poäng efter imponerande försvarsspel av hemmatjejerna som tog perioden med hela 12-1.

Cassandra kämpade

En av dem i Arvika som stod för störst kämpainsats i defensiven var Cassandra Irons. Hon hamnade i ständiga dueller under sin egen korg, men lyckades hålla undan motståndarna med resolut spel.

– De hade ju två hyfsat stora spelare och Cassandra måste jag säga gjorde ett fantastiskt jobb. Hon fick väldigt mycket speltid, men gjorde ett fantastiskt jobb. Hon är duktig i anfall, men hon gjorde skitbra försvarsarbete på de två spelarna där, säger Johan.

Själv kände Cassandra att det var en hård kamp om millimetrarna.

– Jag tror det var lättare för mig när den längre utav dem blev trött. Hon hade ju ett övertag på mig för hon var så himla lång. När hon blev trött kom den kortare in och vi är ganska jämnlånga och då blev det lättare för mig, säger hon.

Försvaret gav segern

Cassandra menar att försvaret var det vinstgivande i matchen. Särskilt från tredje perioden och framåt funkade det extra bra bakåt.

– Vi klev upp mer då. De sköt ju många treor i början så när vi väl kunde kliva upp hela vägen och stoppa det så tror jag att det var det som avgjorde det hela, säger Cassandra.

Poänggörarna i hemmalaget var Shortie Walizadah 14, Hanna Karlsson 14, Ida Thörnqvist 10, Sofia Persson 8, Cassandra Irons 5, Matilda de la Rose 5, Linnea Söderström 2 och Klara Lindh Kaudern 1.