2015-11-23 06:00

2015-11-23 10:24

Svaga premiär äventyrar världcupsplats

ÖSTERSUND: Skidskytte

Mona Brorssons plan var att glänsa på säsongspremiären och hävda sin rätt till en plats i världscupen. Men Mona kom på en 13:e plats i gårdagens SM-masstart i Östersund och planen sprack.
– Jag är väldigt besviken. Ser man bara till dagens resultat platsar jag inte i världscupen, säger Mona som väntar spänt på beskedet.

Om Mona Brorsson får ställa sig på startlinjen i världscupspremiären till helgen är ännu osäkert, förmodligen ännu mer osäkert efter säsongspremiären som inte föll väl ut med en 13:e plats och med det stora avståndet på 2.44 minuter upp till segrande Elisabeth Högberg.

– Det gick inte på långa vägar som jag hade hoppats. Egentligen var det många bitar som inte stämde. Dels skyttet, fem bom är på tok för mycket, det är frustrerande för jag har de senaste dagarna skjutit mycket bättre, säger Mona och fortsätter:

– Åkningen kändes inte heller hundra. Det var nog en blandning av att jag har en hög träningsbelastning för att få mig i form till senare i december och att jag inte hade de bästa skidorna. Varje klubb vallar för sig här, det är inte som på världscupen. Klubbvallarna lägger ner otroligt mycket jobb men jag hade inte den bästa vallan i dag, det är synd.

Gick in för topp sex

Att gårdagens masstart dessutom hade SM-status strödde salt i såren.

– Det gjorde mig ännu mer besviken. Det kändes jättebra inför tävlingen, jag var så laddad. Jag gick in för topplaceringarna, minst topp sex men det rann iväg för mig. Jag krigade på i spåren men fick inget gehör, varken i skidorna eller i benen. En 13:e plats är missvisande, om man kan säga så.

Möte med tränaren

Direkt efter målgång tog tränaren Wolfgang Pichler, som gjort comeback, ett kort möte med Mona Brorsson. Budskapet var tydligt.

– Clean your head Mona, gå vidare, sa han till mig.

Lättare sagt än gjort.

– Jag hade behövt resultat för att få en skjuts för skallens skull och höja självförtroendet. Känslorna är blandade så här direkt efteråt hur det kommer att gå. Ser man bara till dagens resultat platsar jag inte i världscupen. Men det ger inte en rättvis bild av mig. Förhoppningsvis ser de att jag visat mig mycket bättre vid andra tillfällen. Mitt mål är att ta en plats i världscupen och prestera bra där. Jag tror ändå att jag har en chans. Men det är inte klart förrän jag har ett besked i min hand.

Om Mona Brorsson får ställa sig på startlinjen i världscupspremiären till helgen är ännu osäkert, förmodligen ännu mer osäkert efter säsongspremiären som inte föll väl ut med en 13:e plats och med det stora avståndet på 2.44 minuter upp till segrande Elisabeth Högberg.

– Det gick inte på långa vägar som jag hade hoppats. Egentligen var det många bitar som inte stämde. Dels skyttet, fem bom är på tok för mycket, det är frustrerande för jag har de senaste dagarna skjutit mycket bättre, säger Mona och fortsätter:

– Åkningen kändes inte heller hundra. Det var nog en blandning av att jag har en hög träningsbelastning för att få mig i form till senare i december och att jag inte hade de bästa skidorna. Varje klubb vallar för sig här, det är inte som på världscupen. Klubbvallarna lägger ner otroligt mycket jobb men jag hade inte den bästa vallan i dag, det är synd.

Gick in för topp sex

Att gårdagens masstart dessutom hade SM-status strödde salt i såren.

– Det gjorde mig ännu mer besviken. Det kändes jättebra inför tävlingen, jag var så laddad. Jag gick in för topplaceringarna, minst topp sex men det rann iväg för mig. Jag krigade på i spåren men fick inget gehör, varken i skidorna eller i benen. En 13:e plats är missvisande, om man kan säga så.

Möte med tränaren

Direkt efter målgång tog tränaren Wolfgang Pichler, som gjort comeback, ett kort möte med Mona Brorsson. Budskapet var tydligt.

– Clean your head Mona, gå vidare, sa han till mig.

Lättare sagt än gjort.

– Jag hade behövt resultat för att få en skjuts för skallens skull och höja självförtroendet. Känslorna är blandade så här direkt efteråt hur det kommer att gå. Ser man bara till dagens resultat platsar jag inte i världscupen. Men det ger inte en rättvis bild av mig. Förhoppningsvis ser de att jag visat mig mycket bättre vid andra tillfällen. Mitt mål är att ta en plats i världscupen och prestera bra där. Jag tror ändå att jag har en chans. Men det är inte klart förrän jag har ett besked i min hand.