2015-11-23 09:29

2015-11-23 09:29

AHC föll borta mot Åmål

ÅMÅL: Ishockey

AHC-tränaren Urban Lang tvingades ta till time out redan i åttonde matchminuten mot Åmål på bortaplan i fredags.
– De första tio minuterna är bland det sämsta jag har sett. Att behöva ta time out i åttonde minuten är skandal. Vi var inte där, vi var inte närvarande, säger Urban Lang efter 4-0-förlusten.

44 sekunder in i matchen kom Åmåls första mål. I åttonde minuten det andra. Då begärde tränaren Urban Lang time out.

– Att behöva ta time out i åttonde minuten är skandal. Jag blir lite fundersam över hur dåliga vi kan vara. Spelar vi så här dåligt är det inte konstigt att vi har svårt att vinna matcher. Vi var inte där, vi var inte närvarande.

AHC ryckte dock upp sig efter uppläxningen och plockade fram en av sina tydligare styrkor, starkt spel i numerärt underläge. Jim Engström drog på sig en tio minuters utvisning men AHC höll försvaret intakt.

– Vi har spelat bra i box play en längre period nu. Efter att vi klarat hålla emot fick vi mer känsla.

Syns på kroppsspråket

I mellanakten var det spel fem mot fem, vilket inte verkat ha gynnat AHC.

– Vissa stunder är det som om vi tänker ”asch vi orkar inte kämpa”. Jag kan inte veta vad spelarna tänker men det signalerar det med hela sitt kroppsspråk, säger Urban Lang.

Efter en mållös andra period gick tabelltvåan Åmål in i tredje och gjorde 3-0 och strax därefter befann sig AHC återigen i numerärt underläge efter en dubbelutvisning. Den här gången hanterade de det inte med lika van hand och Åmål fick in 4-0.

– Med tre man mot fem fallerar vi. Det blir omöjligt att ta igen med tre man på isen. Vi skapar en uppförsbacke match efter match. Det måste komma inifrån, vi måste brinna mer och ta på oss blåställen, säger Urban Lang som rosar den unga kedjan bestående av Simon Lövgren, Tobias Kandergård och Emil Henriksson.

44 sekunder in i matchen kom Åmåls första mål. I åttonde minuten det andra. Då begärde tränaren Urban Lang time out.

– Att behöva ta time out i åttonde minuten är skandal. Jag blir lite fundersam över hur dåliga vi kan vara. Spelar vi så här dåligt är det inte konstigt att vi har svårt att vinna matcher. Vi var inte där, vi var inte närvarande.

AHC ryckte dock upp sig efter uppläxningen och plockade fram en av sina tydligare styrkor, starkt spel i numerärt underläge. Jim Engström drog på sig en tio minuters utvisning men AHC höll försvaret intakt.

– Vi har spelat bra i box play en längre period nu. Efter att vi klarat hålla emot fick vi mer känsla.

Syns på kroppsspråket

I mellanakten var det spel fem mot fem, vilket inte verkat ha gynnat AHC.

– Vissa stunder är det som om vi tänker ”asch vi orkar inte kämpa”. Jag kan inte veta vad spelarna tänker men det signalerar det med hela sitt kroppsspråk, säger Urban Lang.

Efter en mållös andra period gick tabelltvåan Åmål in i tredje och gjorde 3-0 och strax därefter befann sig AHC återigen i numerärt underläge efter en dubbelutvisning. Den här gången hanterade de det inte med lika van hand och Åmål fick in 4-0.

– Med tre man mot fem fallerar vi. Det blir omöjligt att ta igen med tre man på isen. Vi skapar en uppförsbacke match efter match. Det måste komma inifrån, vi måste brinna mer och ta på oss blåställen, säger Urban Lang som rosar den unga kedjan bestående av Simon Lövgren, Tobias Kandergård och Emil Henriksson.