2015-11-20 06:00

2015-11-20 06:00

Pontus femma i VM

DEESIDE

Skodas fabriksteam valde att inte ställa upp i den avslutande deltävlingen i rally-VM, och därmed gick Pontus Tidemand miste om att köra till sig en pallplats totalt i VM i WRC 2-klassen.

Pontus låg fyra inför den avslutande deltävlingen, som kördes i Wales under den gångna helgen, men tappade en placering i sammandraget då Abdulaziz Al-Kuwari från Qatar körde i mål som tvåa i klassen i söndags.

Al-Kuwari avancerade i och med det från femte till andra plats i sammandraget, och såg därmed till att det blev dubbelt Qatar i topp i WRC 2, där Nasser Al-Attiyah stod som segrare.

Trea i klassen slutade Yuriy Protasov från Ukaraina, och fyra blev Pontus stallkamrat i Skoda, finländare Esapekka Lappi.

I junior-VM blev det i den sista deltävlingen seger för Ole Christian Veiby. Norrmannen, som kör rallycross för Koppsängsbaserade Volkswagen Team Sweden, låg trea inför tävlingen i Wales och segern där förde upp honom till andra plats i sammandraget, bakom segrande fransmannen Quenti Gilbert.

 

Pontus låg fyra inför den avslutande deltävlingen, som kördes i Wales under den gångna helgen, men tappade en placering i sammandraget då Abdulaziz Al-Kuwari från Qatar körde i mål som tvåa i klassen i söndags.

Al-Kuwari avancerade i och med det från femte till andra plats i sammandraget, och såg därmed till att det blev dubbelt Qatar i topp i WRC 2, där Nasser Al-Attiyah stod som segrare.

Trea i klassen slutade Yuriy Protasov från Ukaraina, och fyra blev Pontus stallkamrat i Skoda, finländare Esapekka Lappi.

I junior-VM blev det i den sista deltävlingen seger för Ole Christian Veiby. Norrmannen, som kör rallycross för Koppsängsbaserade Volkswagen Team Sweden, låg trea inför tävlingen i Wales och segern där förde upp honom till andra plats i sammandraget, bakom segrande fransmannen Quenti Gilbert.