2015-11-20 06:00

2015-11-20 06:00

Markus missade finalen i World Cup

LAS VEGAS: Bowling

Markus Jansson fick en tung start i World Cup i söndags, och trots han spelade betydligt bättre under de tre följande dagarna fick han nöja sig med en nionde plats i tävling – 15 poäng från en plats i finalspelet.
– Egentligen borde jag inte vara nöjd med att bli nia, men efter de första sex serierna får jag nog vara det ändå, summerar Markus.

Markus Jansson hade en finalplats i sikte när World Cup inleddes i söndags, och när kvalet avslutades i onsdags var det inte långt ifrån att han lyckades ta en plats bland de åtta främsta som gick vidare till finalspelet.

– Jag var däruppe och nosade på det i alla fall, konstaterar Markus, som faktiskt låg åtta inför den allra sista serien i kvalet – en utveckling som han inte en själv trodde på efter de inledande serierna i söndags.

Svag start

– Det trodde jag definitivt inte. Jag började inte alls bra. Jag spelade tekniskt dålig och det gjorde att de ändringar vi gjorde, inte heller fungerade, berättar Markus.

– Jag tror jag låg 65:a eller något sådant efter sex serier då.

En bra avslutning i söndags förde upp Markus till 32:a plats i tävlingen, och efter fortsatt bra spela under måndagen låg han elva. Under tisdagen tappade han en placering och låg alltså tolva inför den sista kvaldagen, 96 poäng ifrån en plats på topp åtta.

Åtta inför sista

Under onsdagskvällen, svensk tid, började Markus starkt. Efter sex serier var avståndet upp till topp åta nere i tio poäng, och via 254 poäng i den sjunde serien tog Markus klivet upp på åttonde plats.

Inför den sista serien var det en stenhård strid om de sista platserna i finalspelet. 45 poäng skiljde mellan femman och elvan, och Markus låg alltså mitt i getingboet.

– I ruta sju i sista serien var det kört. Då fick jag en genomskörare, min tredje i den serien, samtidigt som de andra var klara mer eller mindre, berättar Markus.

– Jag fick ett banpar där det svängde mycket mer i sista serien. Jag fick flytta tio ribbor, och det är väldigt mycket på bara några slag, fortsätter Markus, som fick ihop 189 poäng i sin sista kvalserie.

15 poäng från final

Han landade därmed på 6792 poäng totalt i kvalet, vilket var 15 poäng mindre än japanen Tomoyuki Sasaki som lade beslag på den åttonde och sista finalplatsen.

– Egentligen är jag inte nöjd med att bli nia, men efter de första sex serierna får jag nog vara det ändå, summerar Markus.

Sydafrikan i topp

Finalen avgjordes i går kväll svensk tid, och var inte färdigspelad innan AN:s pressläggning. I topp efter kvalet låg sydafrikanen Fancois Louw med 7130 poäng, närmast följd av Siu Hong Wu, Hong Kong, och Paul Stott Jr, Irland, med 6991 respektive 6903 poäng.

– Jag tror att Louw håller undan. Han har spelat bra hela veckan, avslutar Markus.

Markus Jansson hade en finalplats i sikte när World Cup inleddes i söndags, och när kvalet avslutades i onsdags var det inte långt ifrån att han lyckades ta en plats bland de åtta främsta som gick vidare till finalspelet.

– Jag var däruppe och nosade på det i alla fall, konstaterar Markus, som faktiskt låg åtta inför den allra sista serien i kvalet – en utveckling som han inte en själv trodde på efter de inledande serierna i söndags.

Svag start

– Det trodde jag definitivt inte. Jag började inte alls bra. Jag spelade tekniskt dålig och det gjorde att de ändringar vi gjorde, inte heller fungerade, berättar Markus.

– Jag tror jag låg 65:a eller något sådant efter sex serier då.

En bra avslutning i söndags förde upp Markus till 32:a plats i tävlingen, och efter fortsatt bra spela under måndagen låg han elva. Under tisdagen tappade han en placering och låg alltså tolva inför den sista kvaldagen, 96 poäng ifrån en plats på topp åtta.

Åtta inför sista

Under onsdagskvällen, svensk tid, började Markus starkt. Efter sex serier var avståndet upp till topp åta nere i tio poäng, och via 254 poäng i den sjunde serien tog Markus klivet upp på åttonde plats.

Inför den sista serien var det en stenhård strid om de sista platserna i finalspelet. 45 poäng skiljde mellan femman och elvan, och Markus låg alltså mitt i getingboet.

– I ruta sju i sista serien var det kört. Då fick jag en genomskörare, min tredje i den serien, samtidigt som de andra var klara mer eller mindre, berättar Markus.

– Jag fick ett banpar där det svängde mycket mer i sista serien. Jag fick flytta tio ribbor, och det är väldigt mycket på bara några slag, fortsätter Markus, som fick ihop 189 poäng i sin sista kvalserie.

15 poäng från final

Han landade därmed på 6792 poäng totalt i kvalet, vilket var 15 poäng mindre än japanen Tomoyuki Sasaki som lade beslag på den åttonde och sista finalplatsen.

– Egentligen är jag inte nöjd med att bli nia, men efter de första sex serierna får jag nog vara det ändå, summerar Markus.

Sydafrikan i topp

Finalen avgjordes i går kväll svensk tid, och var inte färdigspelad innan AN:s pressläggning. I topp efter kvalet låg sydafrikanen Fancois Louw med 7130 poäng, närmast följd av Siu Hong Wu, Hong Kong, och Paul Stott Jr, Irland, med 6991 respektive 6903 poäng.

– Jag tror att Louw håller undan. Han har spelat bra hela veckan, avslutar Markus.