2015-11-16 10:21

2015-11-16 10:21

Arvika vände och vann rörig och hetsig match

ARVIKA: Ishockey

När Filipstad gästade Arvika på söndagskvällen bjöds det inte på något större skönspel. Matchen präglades misstag, långa spelavbrott och hetsig stämning i båsen. Trots en bjudning i slutsekunden orkade Arvika hålla 5-4 matchtiden ut och klättrade upp till en fjärdeplats i division II-tabellen.

Arvika lyckades efter många om och men plocka hem segern, men det var ingen stormatch publiken i Sparbanken Arena bjöds på. Spelet hade ingen konstant kvalité och svängde fram och tillbaka mycket. Båda lagen bjöd varandra på hela smörgåsbord av chanser.

Ryckig match

Efter matchen var det en inte allför nöjd Arvika tränare i Urban Lang, trots segern.

– Vi får vara jättetacksamma för de här tre poängen helt klart. Det är ingen stor match varken från Filipstad eller våran sida. Alldeles för flängigt och konstiga negativa situationer, säger han.

Matchens flängighet syntes även i matchprotokollet, där Arvika och Filipstad bytte ledningen med varandra flera gånger om. Det var också mängder av utvisningar och skador som gav långa spelavbrott och gjorde spelet mycket ryckigt.

Studsande avgörande

Trots det var det var det Arvika som klarade sig till slutsignalen med ledningen i behåll. Det avgörande 5-4-målet kom i en situation där Erik Fridlund kastade iväg ett skott mot mål som täcktes studsade på flera motståndare innan det hittade in i nätet bakom Filipstads målvakt.

– Ja, den var inne i båset en sväng där tänker jag. Vi hade några lägen våran femma som inte sitter och till slut studsar det rätt. Det är bara att fortsätta skjuta så går det rätt till slut, säger Erik.

Arvika var dock på fallrepet att slarva bort segern efter ha bjudit in till en chans trots egen tekningsvinst.

– Det är inget tänk ofta. Det händer så mycket konstiga grejer, säger Erik.

Matchen spelades i ett hetsigt tempo och det rådde stor irritation mellan spelarna och mot domaren. Trots segern tycker tränare Urban inte att laget hanterade det på bästa sätt.

Konstiga situationer

– Det känns som vi har kniven på strupen varenda situation och vi ska bestiga berg som vi inte klarar att bestiga. Vi sätter oss så jättekonstiga situationer. Jag vet inte om det är det mentala spelet. Jag tycker Filipstad vann det, men vi vann matchen och tar med oss tre poäng det får vi vara tacksamma för.

Däremot tycker han att laget gör det bra i samband med den sista vändningen.

– Där var vi lite kyliga faktiskt ibland i slutet för då skulle man kunna tycka att det skulle bli ännu mer adrenalin. Förutom på sista ”teket” som jag inte vet vad som händer på, säger han.

Arvika tog ledningen tidigt i matchen, men sedan kom ledningen att gå fram och tillbaka flera gånger. Efter att laget ledde första perioden med 2-1 kom en andra som förlorades med 0-2 och i tredje vaknade de lite på nytt och avgjorde.

– Det känns som vi är helt under isen ett tag där och ändå skapar vi en ny vändning i matchen. Vi får lite ny energi och går upp till lika. Lite gôtt i alla fall att vi kan jobba färdigt den resan och skapa möjligthet för oss att vinna. Men jättekonstig match, säger Urban.

Söndagens målskyttar var Jim Engström, Pontus Strömvall, Marcus Ekblom, Rasmus Mellqvist och Erik Fridlund.

Arvika lyckades efter många om och men plocka hem segern, men det var ingen stormatch publiken i Sparbanken Arena bjöds på. Spelet hade ingen konstant kvalité och svängde fram och tillbaka mycket. Båda lagen bjöd varandra på hela smörgåsbord av chanser.

Ryckig match

Efter matchen var det en inte allför nöjd Arvika tränare i Urban Lang, trots segern.

– Vi får vara jättetacksamma för de här tre poängen helt klart. Det är ingen stor match varken från Filipstad eller våran sida. Alldeles för flängigt och konstiga negativa situationer, säger han.

Matchens flängighet syntes även i matchprotokollet, där Arvika och Filipstad bytte ledningen med varandra flera gånger om. Det var också mängder av utvisningar och skador som gav långa spelavbrott och gjorde spelet mycket ryckigt.

Studsande avgörande

Trots det var det var det Arvika som klarade sig till slutsignalen med ledningen i behåll. Det avgörande 5-4-målet kom i en situation där Erik Fridlund kastade iväg ett skott mot mål som täcktes studsade på flera motståndare innan det hittade in i nätet bakom Filipstads målvakt.

– Ja, den var inne i båset en sväng där tänker jag. Vi hade några lägen våran femma som inte sitter och till slut studsar det rätt. Det är bara att fortsätta skjuta så går det rätt till slut, säger Erik.

Arvika var dock på fallrepet att slarva bort segern efter ha bjudit in till en chans trots egen tekningsvinst.

– Det är inget tänk ofta. Det händer så mycket konstiga grejer, säger Erik.

Matchen spelades i ett hetsigt tempo och det rådde stor irritation mellan spelarna och mot domaren. Trots segern tycker tränare Urban inte att laget hanterade det på bästa sätt.

Konstiga situationer

– Det känns som vi har kniven på strupen varenda situation och vi ska bestiga berg som vi inte klarar att bestiga. Vi sätter oss så jättekonstiga situationer. Jag vet inte om det är det mentala spelet. Jag tycker Filipstad vann det, men vi vann matchen och tar med oss tre poäng det får vi vara tacksamma för.

Däremot tycker han att laget gör det bra i samband med den sista vändningen.

– Där var vi lite kyliga faktiskt ibland i slutet för då skulle man kunna tycka att det skulle bli ännu mer adrenalin. Förutom på sista ”teket” som jag inte vet vad som händer på, säger han.

Arvika tog ledningen tidigt i matchen, men sedan kom ledningen att gå fram och tillbaka flera gånger. Efter att laget ledde första perioden med 2-1 kom en andra som förlorades med 0-2 och i tredje vaknade de lite på nytt och avgjorde.

– Det känns som vi är helt under isen ett tag där och ändå skapar vi en ny vändning i matchen. Vi får lite ny energi och går upp till lika. Lite gôtt i alla fall att vi kan jobba färdigt den resan och skapa möjligthet för oss att vinna. Men jättekonstig match, säger Urban.

Söndagens målskyttar var Jim Engström, Pontus Strömvall, Marcus Ekblom, Rasmus Mellqvist och Erik Fridlund.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.