2015-11-13 06:00

2015-11-13 06:00

Johan blir kvar i Kongsvinger

KONGSVINGER: Fotboll

I onsdags kom Johan Wennberg överens med Kongsvinger IL om ett nytt kontrakt, som sträcker sig över nästa säsong.
– Det var ingen lätt förhandling, men vi kom överens till slut, säger Johan, som ser fram emot att få spela på näst högsta nivån i norska seriesystemet, Obos-ligaen, nästa säsong.

– Målet när jag kom hit i somras var att nå förstadivisionen med Kongsvinger. Nu är det dags att sätta nya mål, konstaterar Arvikasonen Johan Wennberg, som den här veckan kom överens med klubben om ett nytt kontrakt, som sträcker sig över nästa säsong.

– Det känns bra att vi har kommit överens om en fortsättning tycker jag. Jag känner att jag har fått bra förtroende under hösten. Jag har startat de flesta matcherna sedan jag kom hit, och jag har fått göra en del poäng.

Nästa säsong återfinns alltså Kongsvinger i den norska förstadivisionen, efter att ha vunnit sin division II-serie i stor stil den här säsongen. Till slut blev avståndet ner till Elverum på andra plats hela 20 poäng.

Förstadivisionen, eller Obos-ligaen som serien officiellt heter, motsvarar Superettan i Sverige, och Johan ser fram emot att få chansen att återigen spela på den nivån.

Yngst från väst

Redan 2010 blev nämligen Johan, som 19-åring, den yngste västvärmlänningen genom tiderna att spela i Superettan.

– Jag hade några inhopp med Degerfors då, minns Johan.

– Men jag känner att jag är en bra mycket bättre spelare nu, så jag kommer att kunna hävda mig på ett helt annat sätt, avslutar han.

– Målet när jag kom hit i somras var att nå förstadivisionen med Kongsvinger. Nu är det dags att sätta nya mål, konstaterar Arvikasonen Johan Wennberg, som den här veckan kom överens med klubben om ett nytt kontrakt, som sträcker sig över nästa säsong.

– Det känns bra att vi har kommit överens om en fortsättning tycker jag. Jag känner att jag har fått bra förtroende under hösten. Jag har startat de flesta matcherna sedan jag kom hit, och jag har fått göra en del poäng.

Nästa säsong återfinns alltså Kongsvinger i den norska förstadivisionen, efter att ha vunnit sin division II-serie i stor stil den här säsongen. Till slut blev avståndet ner till Elverum på andra plats hela 20 poäng.

Förstadivisionen, eller Obos-ligaen som serien officiellt heter, motsvarar Superettan i Sverige, och Johan ser fram emot att få chansen att återigen spela på den nivån.

Yngst från väst

Redan 2010 blev nämligen Johan, som 19-åring, den yngste västvärmlänningen genom tiderna att spela i Superettan.

– Jag hade några inhopp med Degerfors då, minns Johan.

– Men jag känner att jag är en bra mycket bättre spelare nu, så jag kommer att kunna hävda mig på ett helt annat sätt, avslutar han.