2015-11-06 06:00

2015-11-06 06:00

Snabbt svar från Arvidsson

ARVIKA: Innebandy

När Arvika Innebandy stod utan tränare, efter att man gått skilda vägar med Jörgen Henrysson, så gick budet till Björn Arvidsson.

I onsdags kväll hade han det första träningspasset med sitt ”nygamla” lag.

– Jag brinner ju för den här klubben, så det var väl ingen längre betänketid jag behövde, nu när det blev som det blev, konstaterar Björn, som tackade för sig som seniortränare i våras efter fjolårets succésäsong.

– Jag hade ju sett fram emot att sitta på läktaren och vara världsmästare där, men nu blev det inte så.

Istället står han där med huvudansvaret igen och han gör det för ett lag som gått knackigt i upptakten av serien och inte levererat poäng riktigt i den omfattningen som de flesta nog förväntat sig.

Med åtta inspelade poäng ligger man fem poäng från det övre kvalstrecket och bara två över det fruktade nedflyttningsstrecket.

– Det är ju en utmaning i sig, men jag hade inte tagit detta om jag inte hade trott på laget. Det var väldigt positivt på träningen igår. Vi kunde ha en jättebra träning trots att U-laget hade match samtidigt, det var kul, och det kändes som om jag inte tagit någon paus på något vis.

Fokus nu ligger på att jobba framåt.

– Det är bara att få gruppen att glömma det tråkiga som varit. Det har inte varit roligt vare sig för Jörgen eller spelarna. Det kanske är klyschigt, men först och främst ser vi fram emot och laddar för Skoghallsmatchen nästa vecka.

Viktig vecka

Just derbymotståndaren, och från allsvenskan nedflyttade, Skoghall är nästa uppgift för Arvika, på onsdag nästa vecka. Bara tre dagar senare väntar Lillån, ett av lagen västvärmlänningarna helst ska ha efter sig i tabellen, på hemmaplan.

Om det blir spel med eller utan Christoffer ”Kicken” Nilsson återstår att se. Han har tränat med laget både i måndags och på onsdagen.

– Han är på gång, men vi får se dag från dag. Han kanske kan vara med om några veckor, men jag vill att han ska vara med runt laget och med på bänken från och med nu.

Just skadesituationen är något som Björn pekar på när det gäller att man hamnat i det här utsatta läget.

– Det får man inte glömma. Laget har haft otur med skador och när man får det tidigt så hinner man inte bygga upp det fysiska, så det har nog sett bättre ut på papperet än vad det varit i verkligheten.

På ledarsidan fortsätter såväl Lars Andersson, Tommy Nilsson och Ulf Sjöberg.

– De är kvar och sedan har jag ställt frågan till ytterligare en.

– Jag brinner ju för den här klubben, så det var väl ingen längre betänketid jag behövde, nu när det blev som det blev, konstaterar Björn, som tackade för sig som seniortränare i våras efter fjolårets succésäsong.

– Jag hade ju sett fram emot att sitta på läktaren och vara världsmästare där, men nu blev det inte så.

Istället står han där med huvudansvaret igen och han gör det för ett lag som gått knackigt i upptakten av serien och inte levererat poäng riktigt i den omfattningen som de flesta nog förväntat sig.

Med åtta inspelade poäng ligger man fem poäng från det övre kvalstrecket och bara två över det fruktade nedflyttningsstrecket.

– Det är ju en utmaning i sig, men jag hade inte tagit detta om jag inte hade trott på laget. Det var väldigt positivt på träningen igår. Vi kunde ha en jättebra träning trots att U-laget hade match samtidigt, det var kul, och det kändes som om jag inte tagit någon paus på något vis.

Fokus nu ligger på att jobba framåt.

– Det är bara att få gruppen att glömma det tråkiga som varit. Det har inte varit roligt vare sig för Jörgen eller spelarna. Det kanske är klyschigt, men först och främst ser vi fram emot och laddar för Skoghallsmatchen nästa vecka.

Viktig vecka

Just derbymotståndaren, och från allsvenskan nedflyttade, Skoghall är nästa uppgift för Arvika, på onsdag nästa vecka. Bara tre dagar senare väntar Lillån, ett av lagen västvärmlänningarna helst ska ha efter sig i tabellen, på hemmaplan.

Om det blir spel med eller utan Christoffer ”Kicken” Nilsson återstår att se. Han har tränat med laget både i måndags och på onsdagen.

– Han är på gång, men vi får se dag från dag. Han kanske kan vara med om några veckor, men jag vill att han ska vara med runt laget och med på bänken från och med nu.

Just skadesituationen är något som Björn pekar på när det gäller att man hamnat i det här utsatta läget.

– Det får man inte glömma. Laget har haft otur med skador och när man får det tidigt så hinner man inte bygga upp det fysiska, så det har nog sett bättre ut på papperet än vad det varit i verkligheten.

På ledarsidan fortsätter såväl Lars Andersson, Tommy Nilsson och Ulf Sjöberg.

– De är kvar och sedan har jag ställt frågan till ytterligare en.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.