2015-11-04 06:00

2015-11-04 11:55

Nyttig helg för RM-samarbete

STOCKHOLM: Basket

Den första omgången i årets RM i basket har spelats och i F16-klassen blev det en nyttig helg för Arvika Baskets tjejer och deras F16-kollegor från Västerås Basket.

I den äldsta RM-klassen, för spelare som är max 16 år, samarbetar Arvika Basket på flicksidan med Västerås Basket för att spelarna i de båda föreningarna ska få en möjlighet att delta i turneringen.

Detta då föreningarna var för sig inte har tillräckligt många spelare i rätt ålder för att kunna ställa lag på benen.

Samarbetslaget begav sig för drygt två veckor sedan till Stockholm för att spela den första omgången i RM, och det var tufft motstånd i form av fjolårsfinalisten Alvik som väntade i den första matchen, som spelades på lördagen.

Arvika/Västerås inledde starkt och ledde med en poäng efter den första perioden, men Alvik kom tillbaka och kunde till slut vinna matchen med 73-43. Matchens lirare i samarbetslaget utsågs Västeråstjejen Matilda Ekh till.

Andra matchen spelades på söndagsförmiddagen, och där blev det storseger för Arvika/Västerås mot Tensta, 103-24. Här blev Maja Brolund från Arvika utsedd till matchens lirare.

I den tredje matchen, som spelades senare under söndagen fick Arvika/Västerås se sig besegrat av Fryshuset, 48-63. Sofia Persson från Arvika svarade för 25 av samarbetslagets poäng, och blev utsedd till matchens lirare.

I den äldsta RM-klassen, för spelare som är max 16 år, samarbetar Arvika Basket på flicksidan med Västerås Basket för att spelarna i de båda föreningarna ska få en möjlighet att delta i turneringen.

Detta då föreningarna var för sig inte har tillräckligt många spelare i rätt ålder för att kunna ställa lag på benen.

Samarbetslaget begav sig för drygt två veckor sedan till Stockholm för att spela den första omgången i RM, och det var tufft motstånd i form av fjolårsfinalisten Alvik som väntade i den första matchen, som spelades på lördagen.

Arvika/Västerås inledde starkt och ledde med en poäng efter den första perioden, men Alvik kom tillbaka och kunde till slut vinna matchen med 73-43. Matchens lirare i samarbetslaget utsågs Västeråstjejen Matilda Ekh till.

Andra matchen spelades på söndagsförmiddagen, och där blev det storseger för Arvika/Västerås mot Tensta, 103-24. Här blev Maja Brolund från Arvika utsedd till matchens lirare.

I den tredje matchen, som spelades senare under söndagen fick Arvika/Västerås se sig besegrat av Fryshuset, 48-63. Sofia Persson från Arvika svarade för 25 av samarbetslagets poäng, och blev utsedd till matchens lirare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.