2015-11-01 20:55

2015-11-01 20:55

AHC:s fart vände allt

ISHOCKEY: Arvika

Vändning. Arvika HC studsade tillbaka snabbt efter onsdagens stora förlust mot Munkfors. I stället bjöds Grums på en svängom i gårdagskvällens division II-match i Sparbanken Arena. Efter en knackig start vände laget i andra perioden och kunde bärga segern till 7-2.

Arvika började matchen lovande och såg ut att kunna ta kontroll inledningsvis. Tyvärr dämpades den intensiva starten efter en chanspuck från hörnet mot Arvikas målvakt Kristoffer Östling som fick se pucken passera mållinjen till 0-1.

– Det är väl lite taffligt av mig där första skottet. Jag håller inte stolpen ordentligt och jag ska ha den där. Det är synd att jag ger resten av laget en uppförsbacke där, säger Kristoffer.

Tillbakatryckta i första

Grums hade mer puck desto längre perioden gick och hade stort tryck i anfallszon innan pausvila. Arvika slarvade en del i lägen att få ut pucken, men kämpade som djur och klarade 0-1 efter första. I dessa lägen kom Kristoffer Östling upp stort flera gånger och höjde sig avsevärt efter den inledande tabben.

– Det var många gånger det studsade med lite efter första målet. Puckar som tar längst ut på tårna och då är vi där och rensar bort dem. Så det är tack vare försvarsspel det funkar så bra, säger Kristoffer.

Även om det inte var den bästa delen av matchen tycker ändå AHC:s tränare Urban Lang att även den var ett steg framåt.

– Första tio var det lite halvdant igen. Vi får lite uppförsbacke den här gången också, men jag tycker ändå att vi hade lite mer harmoni. Vi har ju saknat det i laget, säger Urban.

Tar över totalt

Efter pausvilan är det dock inget snack längre vilka som har tag i taktpinnen. Arvika gör snabbt två mål genom Pontus Strömvall och Emil Henriksson och det är ett helt annat tempo och spelglädjen finns i laget.

– När vi spelar som bäst har vi en helt annan fart i skridskoåkningen och vi åker in i situationerna. Vi vill ha puck och visar oss. Då blir det ett helt annat spel, säger AHC:s tränare Urban.

Grums kvitterar sedan, men det stoppar inte Arvika som är ett framrusande tåg vid det här laget. Tre mål till kommer i perioden och det bjuds på mycket skön spel och snygga mål. Vad som förbättrats mest har Urban svaret på.

– Det var skridskoåkningen och passningsspelet som var den stora skillnaden, säger han.

Sju olika målskyttar

I tredje spikas slutresultatet efter ytterligare två mål och i målprotokollet kan det noteras att olika spelare gjort samtliga mål. Målskyttarna var Pontus Strömvall, Emil Henriksson, Roope Sipilänen, Rickard Gill, Erik Fridlund, Jim Engström och Simon Lövgren.

– Det är positivt för då är det flera ”lines” som varit produktiva, säger Urban.

Enligt målvakten Kristoffer Östling finns det ytterligare en viktig nyckel till segern.

– Vårat spel över hela banan gjorde att de inte kom upp till sin normala standard för de brukar vara ganska överlägsna skridskomässigt sett. Jag tror det var nyttigt för pôjkera att få se att ger man allt får man lite utrymme också, säger Kristoffer.

Arvika började matchen lovande och såg ut att kunna ta kontroll inledningsvis. Tyvärr dämpades den intensiva starten efter en chanspuck från hörnet mot Arvikas målvakt Kristoffer Östling som fick se pucken passera mållinjen till 0-1.

– Det är väl lite taffligt av mig där första skottet. Jag håller inte stolpen ordentligt och jag ska ha den där. Det är synd att jag ger resten av laget en uppförsbacke där, säger Kristoffer.

Tillbakatryckta i första

Grums hade mer puck desto längre perioden gick och hade stort tryck i anfallszon innan pausvila. Arvika slarvade en del i lägen att få ut pucken, men kämpade som djur och klarade 0-1 efter första. I dessa lägen kom Kristoffer Östling upp stort flera gånger och höjde sig avsevärt efter den inledande tabben.

– Det var många gånger det studsade med lite efter första målet. Puckar som tar längst ut på tårna och då är vi där och rensar bort dem. Så det är tack vare försvarsspel det funkar så bra, säger Kristoffer.

Även om det inte var den bästa delen av matchen tycker ändå AHC:s tränare Urban Lang att även den var ett steg framåt.

– Första tio var det lite halvdant igen. Vi får lite uppförsbacke den här gången också, men jag tycker ändå att vi hade lite mer harmoni. Vi har ju saknat det i laget, säger Urban.

Tar över totalt

Efter pausvilan är det dock inget snack längre vilka som har tag i taktpinnen. Arvika gör snabbt två mål genom Pontus Strömvall och Emil Henriksson och det är ett helt annat tempo och spelglädjen finns i laget.

– När vi spelar som bäst har vi en helt annan fart i skridskoåkningen och vi åker in i situationerna. Vi vill ha puck och visar oss. Då blir det ett helt annat spel, säger AHC:s tränare Urban.

Grums kvitterar sedan, men det stoppar inte Arvika som är ett framrusande tåg vid det här laget. Tre mål till kommer i perioden och det bjuds på mycket skön spel och snygga mål. Vad som förbättrats mest har Urban svaret på.

– Det var skridskoåkningen och passningsspelet som var den stora skillnaden, säger han.

Sju olika målskyttar

I tredje spikas slutresultatet efter ytterligare två mål och i målprotokollet kan det noteras att olika spelare gjort samtliga mål. Målskyttarna var Pontus Strömvall, Emil Henriksson, Roope Sipilänen, Rickard Gill, Erik Fridlund, Jim Engström och Simon Lövgren.

– Det är positivt för då är det flera ”lines” som varit produktiva, säger Urban.

Enligt målvakten Kristoffer Östling finns det ytterligare en viktig nyckel till segern.

– Vårat spel över hela banan gjorde att de inte kom upp till sin normala standard för de brukar vara ganska överlägsna skridskomässigt sett. Jag tror det var nyttigt för pôjkera att få se att ger man allt får man lite utrymme också, säger Kristoffer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.