2015-10-28 06:00

2015-10-28 06:00

Victoria på rätt väg i Spårvägen

STOCKHOLM: Handboll

Arvikabördiga Victoria Pihlgren har nu spelat fem matcher i Stockholmslaget Spårvägen. I den senaste Elitseriematchen mötte Victoria de forna klubbkamraterna i Hellton, och det blev Spårvägens femte raka förlust. Klubbytet är dock inget Victoria ångrar.
– Jag har gått framåt, varje dag får jag höra att de har höga förhoppningar på mig.

Det var bra tryck i söndags i Sundsta Sporthall, Victorias gamla hemvist, när Hellton bjöd in Spårvägen till måstematch. Överlevnaden i Elitserien står på spel, inte minst för jumbon Spårvägen. Men den här gången var Victoria Pihlgren inte iklädd Helltons färger – i stället stod hon för motståndet.

– Det var en speciell match, att komma tillbaks till hallen där man känner igen så många. Det kändes mest kul, det var väldigt roligt att få känna det där trycket. Det var 60 minuter krig. Vi visste att det skulle bli tufft att möta dem borta, men vi är nöjda med vår prestation. Men det är lite synd att vi förlorar, Hellton är ett lag vi borde ta. Men de förtjänade att vinna, jag är jätteglad för deras skull, säger Victoria om förlusten med 2-24.

Hindrad av knäskada

Victoria själv fick däremot se en stor del av matchen från bänken.

– Jag fick känna på spel i första halvlek men jag dunsade till och drog på mig en knäskada sist mot Kristianstad så jag och tränaren beslutade att det var bäst att låta mig sitta sen. De som spelade skötte det fantastiskt.

Hur mycket speltid har du fått i Spårvägen?

– Det har gått lite upp och ner, jag startade med 35-40 minuter, så jag har fått ganska mycket speltid. Det är jättekul att vi är så jämna i laget. Jag tror absolut att det kommer bli ännu mer speltid. Jag har gått framåt. Varje dag får jag höra att de har höga förhoppningar på mig i nya klubben. Det känns så roligt för de ser mig verkligen. Det var välbehövligt att flytta hit, klart det gör ont att lämna Karlstad och familjen i Arvika, men de finns alltid kvar.

Blivit framspelare

Victorias position är vanligtvis som skytt på vänsterkanten, men i Spårvägen har Victoria fått visa andra kvaliteter.

– Jag har inte gjort så många mål som jag räknat med, skotten har inte suttit hela vägen, än så länge har det blivit två mål. Däremot ligger jag tvåa på assists. Så jag har plötsligt gått från att vara målgörare till att vara en passare. Det gör mig ingenting men jag är ju skytt så tränaren har gett mig en känga eller två för det ibland, haha. Sen har jag klivit över mer till högernia och lämnat min stabila vänsternia. Det öppnar också upp för mer speltid.

”Dödens kvart”

Spårvägen har haft en tuff start på säsongen med fem raka förluster. Som tabell-jumbo har de en resa uppåt att göra för att komma över strecket. Victoria har en teori om var problemet ligger.

– Jag kallar det för en dödens kvart i laget. Vi förlorar inom loppet av en kvart när vi slappnar av och tycker att det går bra. På den tiden hamnar vi i en liten dipp och hinner få fem mål emot oss. Vi måste jobba tillbaka och kämpa emot det. Vi har haft en väldigt tung start på säsongen. Men vi försöker att inte se siffror nu utan att göra det här tillsammans, tar vi bara tag i den saken så kommer vi också att få poäng. Vi kommer att möta Hellton hemma i Stockholm, då blir det förhoppningsvis tuffare för dem.

Det var bra tryck i söndags i Sundsta Sporthall, Victorias gamla hemvist, när Hellton bjöd in Spårvägen till måstematch. Överlevnaden i Elitserien står på spel, inte minst för jumbon Spårvägen. Men den här gången var Victoria Pihlgren inte iklädd Helltons färger – i stället stod hon för motståndet.

– Det var en speciell match, att komma tillbaks till hallen där man känner igen så många. Det kändes mest kul, det var väldigt roligt att få känna det där trycket. Det var 60 minuter krig. Vi visste att det skulle bli tufft att möta dem borta, men vi är nöjda med vår prestation. Men det är lite synd att vi förlorar, Hellton är ett lag vi borde ta. Men de förtjänade att vinna, jag är jätteglad för deras skull, säger Victoria om förlusten med 2-24.

Hindrad av knäskada

Victoria själv fick däremot se en stor del av matchen från bänken.

– Jag fick känna på spel i första halvlek men jag dunsade till och drog på mig en knäskada sist mot Kristianstad så jag och tränaren beslutade att det var bäst att låta mig sitta sen. De som spelade skötte det fantastiskt.

Hur mycket speltid har du fått i Spårvägen?

– Det har gått lite upp och ner, jag startade med 35-40 minuter, så jag har fått ganska mycket speltid. Det är jättekul att vi är så jämna i laget. Jag tror absolut att det kommer bli ännu mer speltid. Jag har gått framåt. Varje dag får jag höra att de har höga förhoppningar på mig i nya klubben. Det känns så roligt för de ser mig verkligen. Det var välbehövligt att flytta hit, klart det gör ont att lämna Karlstad och familjen i Arvika, men de finns alltid kvar.

Blivit framspelare

Victorias position är vanligtvis som skytt på vänsterkanten, men i Spårvägen har Victoria fått visa andra kvaliteter.

– Jag har inte gjort så många mål som jag räknat med, skotten har inte suttit hela vägen, än så länge har det blivit två mål. Däremot ligger jag tvåa på assists. Så jag har plötsligt gått från att vara målgörare till att vara en passare. Det gör mig ingenting men jag är ju skytt så tränaren har gett mig en känga eller två för det ibland, haha. Sen har jag klivit över mer till högernia och lämnat min stabila vänsternia. Det öppnar också upp för mer speltid.

”Dödens kvart”

Spårvägen har haft en tuff start på säsongen med fem raka förluster. Som tabell-jumbo har de en resa uppåt att göra för att komma över strecket. Victoria har en teori om var problemet ligger.

– Jag kallar det för en dödens kvart i laget. Vi förlorar inom loppet av en kvart när vi slappnar av och tycker att det går bra. På den tiden hamnar vi i en liten dipp och hinner få fem mål emot oss. Vi måste jobba tillbaka och kämpa emot det. Vi har haft en väldigt tung start på säsongen. Men vi försöker att inte se siffror nu utan att göra det här tillsammans, tar vi bara tag i den saken så kommer vi också att få poäng. Vi kommer att möta Hellton hemma i Stockholm, då blir det förhoppningsvis tuffare för dem.