2015-10-28 06:00

2015-10-28 06:00

Unga golflöften från Arvika uttagna till nytt regionläger

BORÅS: Golf

Hur vintertränar en juniorgolfare på hög nivå utan en inomhushall? Det och mycket annat lär Svenska Golfförbundet ut på ett nytt regionläger dit fem unga golfare från Arvika Golfklubb blev uttagna i helgen.
– Jättekul och väldigt stort att bli uttagen, säger Josefine Bjärnetoft.

200 juniorer runt om i landet i åldrarna 13-15 år har tagits ut till Svenska Golfförbundets nya regionläger Super Camp som hålls på fem olika platser i höst.

Erik Engzell, Filippa Görlin, Josefine Bjärnetoft, Thea Hansson och Josefine Andersson från Arvika GK var fem av åtta värmlänningar som fick chansen att delta på regionlägret i Borås som hölls i helgen.

Där samlades 30-40 golfare från distrikten Värmland, Bohuslän-Dal, Västergötland och Göteborg.

”Fantastiskt läger”

Med på lägret var Arvika GK:s tränare Johanna Ahlin.

– Det är distrikten som tar ut spelarna. Det här är första gången vi är uttagna till ett sådant här regionläger. Det har gett oerhört mycket. Vi är jättenöjda, det har varit ett fantastiskt läger, säger Johanna Ahlin.

Och själva golfarna stämmer in.

– Jag tyckte att tränarna och ledarna var jättebra. Man lärde sig jättemycket nytt, säger Erik Engzell.

– Vi fick mycket tips om fysträning, svingträning och puttövningar som man kan träna på hemma, säger Filippa Görlin.

– Mycket av lärdomarna har varit hur man kan använda sig av saker hemma för att spara tid och träning, säger Thea Hansson.

Med lägret vill Svenska Golfförbundet lära spelarna att ta ansvar för sin golfkarriär och förstå vad en satsning innebär. På programmet fanns bland annat föreläsningar och sving-, putt- och fysträning med tränare från Svenska Golfförbundet.

Vinterträna utan hall

Temat var vinterträning.

– Vi fick lära oss hur man kunde träna golf under vintern här i Sverige, alltså inomhusträning. Och jag tror vi kommer ha mycket nytta av det vi lärt oss nu i vinter för att bli bättre golfare till sommaren, säger Josefine Andersson.

Och det går att vinterträna golf – utan inomhushall.

– Golf är ju verkligen en sommarsport så det har varit väldigt lärorikt som ledare. Det jag fick med mig mest var att inte stirra sig blind på att vi inte har en inomhushall. Vinterträning handlar inte bara om att slå golfbollar. Det finns så mycket annat att tänka på som sikte och bollstarten. Och det kan man klara av hemma, utan en inomhushall, säger tränaren Johanna Ahlin.

200 juniorer runt om i landet i åldrarna 13-15 år har tagits ut till Svenska Golfförbundets nya regionläger Super Camp som hålls på fem olika platser i höst.

Erik Engzell, Filippa Görlin, Josefine Bjärnetoft, Thea Hansson och Josefine Andersson från Arvika GK var fem av åtta värmlänningar som fick chansen att delta på regionlägret i Borås som hölls i helgen.

Där samlades 30-40 golfare från distrikten Värmland, Bohuslän-Dal, Västergötland och Göteborg.

”Fantastiskt läger”

Med på lägret var Arvika GK:s tränare Johanna Ahlin.

– Det är distrikten som tar ut spelarna. Det här är första gången vi är uttagna till ett sådant här regionläger. Det har gett oerhört mycket. Vi är jättenöjda, det har varit ett fantastiskt läger, säger Johanna Ahlin.

Och själva golfarna stämmer in.

– Jag tyckte att tränarna och ledarna var jättebra. Man lärde sig jättemycket nytt, säger Erik Engzell.

– Vi fick mycket tips om fysträning, svingträning och puttövningar som man kan träna på hemma, säger Filippa Görlin.

– Mycket av lärdomarna har varit hur man kan använda sig av saker hemma för att spara tid och träning, säger Thea Hansson.

Med lägret vill Svenska Golfförbundet lära spelarna att ta ansvar för sin golfkarriär och förstå vad en satsning innebär. På programmet fanns bland annat föreläsningar och sving-, putt- och fysträning med tränare från Svenska Golfförbundet.

Vinterträna utan hall

Temat var vinterträning.

– Vi fick lära oss hur man kunde träna golf under vintern här i Sverige, alltså inomhusträning. Och jag tror vi kommer ha mycket nytta av det vi lärt oss nu i vinter för att bli bättre golfare till sommaren, säger Josefine Andersson.

Och det går att vinterträna golf – utan inomhushall.

– Golf är ju verkligen en sommarsport så det har varit väldigt lärorikt som ledare. Det jag fick med mig mest var att inte stirra sig blind på att vi inte har en inomhushall. Vinterträning handlar inte bara om att slå golfbollar. Det finns så mycket annat att tänka på som sikte och bollstarten. Och det kan man klara av hemma, utan en inomhushall, säger tränaren Johanna Ahlin.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.