2015-10-28 06:00

2015-10-28 06:00

Sofie avvaktar med besked om fortsatt spel i Mallbacken

ARVIKA: Fotboll

Sofie Ahlberg spelade en avgörande roll när Mallbacken spelade 2-2 borta mot Umeå i den sista omgången, och därigenom säkrade nytt kontrakt i Damallsvenskan.
Matchen, där Sofie svarade för ett mål och en assist, kan dock ha varit den sista för hennes del i Mallbackens färger.

– Jag vet faktiskt inte hur det blir än. Jag har inte bestämt mig, svarar Sofie Ahlberg när hon får frågan om hon tänker spela för Mallbacken även nästa säsong.

– Jag har inte pratat med Stefan än heller, så jag vet inte vad klubben vill. Han skulle höra av sig den här veckan, fortsätter Sofie.

Innan hon har pratat med Mallbackens sportchef Stefan Johansson kommer Sofie inte att ta något beslut om sin fotbollsframtid, men en sak är säker.

Höstsäsongens händelser har i alla fall inte avskräck henne från fortsatt spel i Mallbacken, som hon återvände till under sommaruppehållet efter en halv säsong i Ämtervik, där hon svarade för 26 mål på nio matcher i division III.

– Jag har mer ”pepp” nu än när jag slutade i Mallbacken ifjol, säger Sofie, som alltså valde att lämna Mallbacken i höstas för att varva ner i trean med sin moderklubb.

– Jag tröttnade då, ifjol. Det tar mycket tid att resa dit och träna, och det var långa resor till matcherna, eller det är. Men jag är som sagt var mer ”pepp” nu, fortsätter Sofie, som noterades för ett mål i Damallsvenskan under hösten – 1-1-målet i matchen mot Umeå i sista omgången.

– När jag gick tillbaka till Mallbacken i somras ville man väl på något sätt vara med och bidra till att vi skulle hänga kvar, men jag tänkte kanske inte att jag skulle göra mål så, i sista matchen. Det var riktigt kul, avslutar hon.

– Jag vet faktiskt inte hur det blir än. Jag har inte bestämt mig, svarar Sofie Ahlberg när hon får frågan om hon tänker spela för Mallbacken även nästa säsong.

– Jag har inte pratat med Stefan än heller, så jag vet inte vad klubben vill. Han skulle höra av sig den här veckan, fortsätter Sofie.

Innan hon har pratat med Mallbackens sportchef Stefan Johansson kommer Sofie inte att ta något beslut om sin fotbollsframtid, men en sak är säker.

Höstsäsongens händelser har i alla fall inte avskräck henne från fortsatt spel i Mallbacken, som hon återvände till under sommaruppehållet efter en halv säsong i Ämtervik, där hon svarade för 26 mål på nio matcher i division III.

– Jag har mer ”pepp” nu än när jag slutade i Mallbacken ifjol, säger Sofie, som alltså valde att lämna Mallbacken i höstas för att varva ner i trean med sin moderklubb.

– Jag tröttnade då, ifjol. Det tar mycket tid att resa dit och träna, och det var långa resor till matcherna, eller det är. Men jag är som sagt var mer ”pepp” nu, fortsätter Sofie, som noterades för ett mål i Damallsvenskan under hösten – 1-1-målet i matchen mot Umeå i sista omgången.

– När jag gick tillbaka till Mallbacken i somras ville man väl på något sätt vara med och bidra till att vi skulle hänga kvar, men jag tänkte kanske inte att jag skulle göra mål så, i sista matchen. Det var riktigt kul, avslutar hon.