2015-10-28 06:00

2015-10-28 06:00

Debuterade i landslaget

LUND: Judo

Arvika Judoklubbs Alexander Dahlin gjorde landslagsdebut i helgen i Lund där han tävlade i en landskamp mot Danmark och Finland.
– Det är stort, första gången jag tävlar för Sverige, säger Alexander som förlorade sin landskampsmatch men vann många träningsmatcher.

I helgen arrangerades EJU, en europacup för juniorer. I anslutning hölls ett landslagsläger för kadetter, och där kom Alexander Dahlin in i bilden.

– Jag hade inte förväntat mig att bli inbjuden till lägret, så det var stort, säger Alexander.

Brons för Sverige

Sverige, Danmark och Finland gjorde upp i en landskamp där Danmark gick segrande ur striden, Finland tog silvret och Alexander och hans medtävlande tog brons.

– De är ju de bästa i Norden som möts, absolut en nyttig erfarenhet. Jag tycker Alexander gjorde bra ifrån sig, säger Anders Dahlin, tränare tillika pappa.

Mötte stark finländare

Landslagsmatchen gick Alexander mot Finlands Juuso Hannula i klassen -55 kg där finländaren visade sig vara numret större.

– Han kom tvåa i Junior Swedish Open nyligen. Han fick tre varningar i matchen och skulle ha blivit diskad om han fick en till, så det var lite otur. Klart att vi skulle ha haft större chans att ha vunnit om jag vann men jag tycker det gick ganska bra ändå, jag var nära hela tiden att kasta honom. Om någon vecka får jag förhoppningsvis chans till revansch mot honom i Finnish Open, säger Alexander.

Alexander representerade Sverige tillsammans med Jonas Hellström från Rättvik i -60 kg, Erik Lissel från Stockholm i -66, Markus Edlund från Göteborg i -73 och Adrian Gissberg från Frövi i +73. Markus Edlund och Erik Lissel tog svenska segrar, men det räckte inte till mer än brons.

Tufft motstånd

Den egna personliga vinsten räknar Alexander som desto större.

– Konkurrensen var hård med många äldre kadetter och många hade tagit medaljer i Junior Swedish Open. Men jag tycker att det gick ganska bra. Jag vann många av mina träningsmatcher men förlorade många med. Det var fyra pass med 30-40 träningsmatcher där man fick möta många olika och ingen dömde. Jag fick prova på en hel del nytt där, ett perfekt upplägg. Jag placerade mig lite i mitten bland de i min storlek.

Vad tar du med dig från din landslagsdebut?

– Jag tar med mig erfarenhet från den här helgen, bra folk att få kasta och kastas mot och nu vet jag vad jag ska hem och träna på.

I helgen arrangerades EJU, en europacup för juniorer. I anslutning hölls ett landslagsläger för kadetter, och där kom Alexander Dahlin in i bilden.

– Jag hade inte förväntat mig att bli inbjuden till lägret, så det var stort, säger Alexander.

Brons för Sverige

Sverige, Danmark och Finland gjorde upp i en landskamp där Danmark gick segrande ur striden, Finland tog silvret och Alexander och hans medtävlande tog brons.

– De är ju de bästa i Norden som möts, absolut en nyttig erfarenhet. Jag tycker Alexander gjorde bra ifrån sig, säger Anders Dahlin, tränare tillika pappa.

Mötte stark finländare

Landslagsmatchen gick Alexander mot Finlands Juuso Hannula i klassen -55 kg där finländaren visade sig vara numret större.

– Han kom tvåa i Junior Swedish Open nyligen. Han fick tre varningar i matchen och skulle ha blivit diskad om han fick en till, så det var lite otur. Klart att vi skulle ha haft större chans att ha vunnit om jag vann men jag tycker det gick ganska bra ändå, jag var nära hela tiden att kasta honom. Om någon vecka får jag förhoppningsvis chans till revansch mot honom i Finnish Open, säger Alexander.

Alexander representerade Sverige tillsammans med Jonas Hellström från Rättvik i -60 kg, Erik Lissel från Stockholm i -66, Markus Edlund från Göteborg i -73 och Adrian Gissberg från Frövi i +73. Markus Edlund och Erik Lissel tog svenska segrar, men det räckte inte till mer än brons.

Tufft motstånd

Den egna personliga vinsten räknar Alexander som desto större.

– Konkurrensen var hård med många äldre kadetter och många hade tagit medaljer i Junior Swedish Open. Men jag tycker att det gick ganska bra. Jag vann många av mina träningsmatcher men förlorade många med. Det var fyra pass med 30-40 träningsmatcher där man fick möta många olika och ingen dömde. Jag fick prova på en hel del nytt där, ett perfekt upplägg. Jag placerade mig lite i mitten bland de i min storlek.

Vad tar du med dig från din landslagsdebut?

– Jag tar med mig erfarenhet från den här helgen, bra folk att få kasta och kastas mot och nu vet jag vad jag ska hem och träna på.