2015-10-22 20:04

2015-10-22 20:04

Jösse tar sig an tabelljumbon efter Skånesuccén

ARVIKA: Bowling

På lördag tar Jösse emot Elitseriens tabelljumbo Sigma hemma på Rajjens, vilket är första matchen sedan den fantastiska resan till Skåne man gjorde för två veckor sedan.

– Det är en farlig grej, vi har gjort en jättebra prestation på bortaplan och nu ska vi möta ett lite sämre lag hemma, säger ledaren Raymond Jansson.

Det blev alltså maximala sex poäng på tre matcher under förrförra helgen, då Jösse var iväg till Skåne för en bortaturné i bowlingens elitserie. Det blev då vinst mot Göta, Kulladal samt Engelholm efter en strålande laginsats rätt igenom.

Nu möter man laget som ligger sist i tabellen – med noll poäng inspelade så här långt – vilket ändå kan innebära problem för Arvikalaget.

– Det får absolut inte förekomma någon underskattning. Det är de här matcherna som kan bli svåra, men om vi fokuserar på det vi ska göra ska det inte vara några större problem, menar Jösseledaren Raymond Jansson, som ändå känner sig ganska trygg med läget inför:

– Det är inga större problem så, det är samma nio som åkte på resan som vi spelar med. Tror det var riktigt bra att vi inte hade match direkt efter, alla är mer spelsugna nu, tror det är bra att det blev som det blev.

Dessa nio är alltså, förutom Raymond själv, Björn Lindqvist, Robert Lindberg, Andreas Jonsson, Kristian Persson, Mattias Nilsson, Mattias Jansson, Markus Jansson och Karl-Johan Eliasson.

– Vem som blir reserv vet vi inte än.

Någon som dock fortfarande inte finns tillgänglig är Fredrik Tjernes, som för ett tag sedan opererades.

– Han har ett mål, och det är att kunna spela i sammandraget som är i slutet av november. Men det är inte lätt att slå sig in i laget nu, det är många som har presterat bra.

Det blev alltså maximala sex poäng på tre matcher under förrförra helgen, då Jösse var iväg till Skåne för en bortaturné i bowlingens elitserie. Det blev då vinst mot Göta, Kulladal samt Engelholm efter en strålande laginsats rätt igenom.

Nu möter man laget som ligger sist i tabellen – med noll poäng inspelade så här långt – vilket ändå kan innebära problem för Arvikalaget.

– Det får absolut inte förekomma någon underskattning. Det är de här matcherna som kan bli svåra, men om vi fokuserar på det vi ska göra ska det inte vara några större problem, menar Jösseledaren Raymond Jansson, som ändå känner sig ganska trygg med läget inför:

– Det är inga större problem så, det är samma nio som åkte på resan som vi spelar med. Tror det var riktigt bra att vi inte hade match direkt efter, alla är mer spelsugna nu, tror det är bra att det blev som det blev.

Dessa nio är alltså, förutom Raymond själv, Björn Lindqvist, Robert Lindberg, Andreas Jonsson, Kristian Persson, Mattias Nilsson, Mattias Jansson, Markus Jansson och Karl-Johan Eliasson.

– Vem som blir reserv vet vi inte än.

Någon som dock fortfarande inte finns tillgänglig är Fredrik Tjernes, som för ett tag sedan opererades.

– Han har ett mål, och det är att kunna spela i sammandraget som är i slutet av november. Men det är inte lätt att slå sig in i laget nu, det är många som har presterat bra.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.