2015-10-20 19:16

2015-10-20 19:16

Tung seger för Rebecca

SOLNA: Bikini Fitness

Rebecca Sundberg tog brons på junior-SM och sedan brons på senior-SM. Nu i helgen var det dock äntligen dags att få kliva upp allra överst på prispallen, när det var dags för Tyngre Classic 2 i Solnahallen, i Stockholm.

– Jag är hur nöjd som helst. Jag kunde inte ha avslutat säsongen på ett bättre sätt, konstaterar Rebecca, som dock inte hade någon spikrak väg från SM-tävlingarna och fram till säsongsavslutningen.

– Det var nära att jag avbröt dieten efter senior-SM. Jag kände att kroppen började säga emot. När man har dietat så länge så blir det en påfrestning, det blir ett underskott över väldigt lång tid. Dessutom gör man en ”tömning” inför varje tävling och bara den veckan i sig är väldigt påfrestande.

Rebecca höll sig dock var vid planen och fullföljde sin dietperiod på 25 veckor.

– Jag fortsatte att köra. Jag gick bara upp för att ha roligt och så gick det ju jättebra.

Men resultatet var bättre än känslan.

– Jag tycker egentligen att det kändes sämre på scenen den här gången faktiskt, men enligt andra så var formen lite bättre nu än på SM.

Startfältet var delvis detsamma som senast på stora SM, men Rebecca fick ingen chans till revansch på ettan och tvåan på SM – då ingen av dem kom till start här.

Av de tolv konkurrenterna var det Ellinor Hassel, från MM Sports, som kom närmast, men segermarginalen var ändå god då Rebecca plockade i huvudsak ”ettor” från domarna, till summa summarum åtta, mot Ellinors 13.

– Tyngre är en stor tävling, även om den är rätt ny, och det betyder otroligt mycket för mig att vinna här. Till en början sa folk till mig att Bikini Fitness inte passade min fysik, men nu har jag bevisat både för mig själv och för andra att det är där jag ska vara.

När det gäller ekonomi och sponsordelen är framgångarna också värda mycket, då det kostar en del att göra den här satsningen.

En skräddarsydd tävlingsbikini kan nämligen, som ett exempel, hamna i prisklassen 2500-10 000 kronor.

– De är väldigt dyra, men jag har turen att jag har en tjej som backar upp mig och syr mina bikinis.

Hamburgerchock

Segern firades med en rejäl chock för en dietvan kropp.

– Det blev en stor hamburgare och en massa godis. Kroppen får en chock och man mår illa av det, men det är värt det för stunden, förklarar Rebecca som nu gått över till ett vanligt schema med en omvänd diet, där man ökar kaloriintaget vecka för vecka.

– Det är egentligen efter tävlingarna som det är svårast, det är då den tuffaste tiden börjar och det är väldigt lätt att dra på sig en massa kilon.

– Jag är hur nöjd som helst. Jag kunde inte ha avslutat säsongen på ett bättre sätt, konstaterar Rebecca, som dock inte hade någon spikrak väg från SM-tävlingarna och fram till säsongsavslutningen.

– Det var nära att jag avbröt dieten efter senior-SM. Jag kände att kroppen började säga emot. När man har dietat så länge så blir det en påfrestning, det blir ett underskott över väldigt lång tid. Dessutom gör man en ”tömning” inför varje tävling och bara den veckan i sig är väldigt påfrestande.

Rebecca höll sig dock var vid planen och fullföljde sin dietperiod på 25 veckor.

– Jag fortsatte att köra. Jag gick bara upp för att ha roligt och så gick det ju jättebra.

Men resultatet var bättre än känslan.

– Jag tycker egentligen att det kändes sämre på scenen den här gången faktiskt, men enligt andra så var formen lite bättre nu än på SM.

Startfältet var delvis detsamma som senast på stora SM, men Rebecca fick ingen chans till revansch på ettan och tvåan på SM – då ingen av dem kom till start här.

Av de tolv konkurrenterna var det Ellinor Hassel, från MM Sports, som kom närmast, men segermarginalen var ändå god då Rebecca plockade i huvudsak ”ettor” från domarna, till summa summarum åtta, mot Ellinors 13.

– Tyngre är en stor tävling, även om den är rätt ny, och det betyder otroligt mycket för mig att vinna här. Till en början sa folk till mig att Bikini Fitness inte passade min fysik, men nu har jag bevisat både för mig själv och för andra att det är där jag ska vara.

När det gäller ekonomi och sponsordelen är framgångarna också värda mycket, då det kostar en del att göra den här satsningen.

En skräddarsydd tävlingsbikini kan nämligen, som ett exempel, hamna i prisklassen 2500-10 000 kronor.

– De är väldigt dyra, men jag har turen att jag har en tjej som backar upp mig och syr mina bikinis.

Hamburgerchock

Segern firades med en rejäl chock för en dietvan kropp.

– Det blev en stor hamburgare och en massa godis. Kroppen får en chock och man mår illa av det, men det är värt det för stunden, förklarar Rebecca som nu gått över till ett vanligt schema med en omvänd diet, där man ökar kaloriintaget vecka för vecka.

– Det är egentligen efter tävlingarna som det är svårast, det är då den tuffaste tiden börjar och det är väldigt lätt att dra på sig en massa kilon.