2015-10-19 06:00

2015-10-19 06:00

Rutin avgjorde derby

ARVIKA: Innebandy

I fredagskvällens division IV-derby i Strandhallen kom storlek och rutin fälla avgörandet. Bortalaget Dottevik tog säsongens första seger när det yngre och fysiskt mindre Arvika U slogs tillbaka med 6-2.
– Alla var jättetaggade och det var det som avgjorde tycker jag. Alla kämpade som riktiga djur, säger Dotteviks tvåmålskytt Albin Magnusson.

Efter höstens första fullpoängare var Dotteviks tränare Michael Berntsson nöjd och något lättad.

– Vi har inte riktigt kommit rätt i de två första matcherna när vi har mött väldigt bra motstånd. Det var lite rörigt stundtals i dag, men lagsammanhållningen och det go vi har, energin och viljan, det tycker jag gör att vi knyter ihop det här, säger han.

Långsam matchstart

Under de första två perioderna hade Arvika mycket boll, men kunde inte omvandla det övertaget till mål. Första perioden slutade 0-0 och pulsen hade inte riktigt infunnit sig i matchen ännu. I period två intensifierade Dottevik sina omställningar och började mer och mer ta kommandot i tillställningen.

– Jag tycker de startar med mycket spring, men det avtog lite grann när de inte fick utdelningen. På det viset får vi längre anfall och får komma in i spelet, säger Michael Berntsson.

Albin visar vägen

Det var i andra periodens slut som ett av matchens avgörande ögonblick skulle komma. Efter att Dotteviks Jimmy Isaksson öppnat upp matchens dödläge med sitt 0-1-mål klev Albin Magnusson in i handlingen.

Arvika fick powerplay med 24 sekunder kvar av perioden, men det var istället Dottevik som fick det psykologiskt viktiga målet. Och det var ett vackert sådant. Albin vann bollen snabbt på mittplan, lyfte bollen över klubban på två Arvikaförsvarare och avslutade en imponerande rusch med ett hårt backhandskott i målvaktens vänstra hörn. 0-2 med nio sekunder kvar.

– Jag stack iväg lite och de var inte beredda på det så det var ”gôtt”, säger Albin.

Time-out från båda håll

I tredje perioden blir det snabbt 0-3, men en snabb time-out väcker liv i Arvika som ser ut att kunna jaga sig ikapp med två mål inom mindre än en minut.

– Vi skulle våga gå in mycket i boxen. Utmana mer, säger Arvikas tränare Melvin Gerra.

I det läget svarar Dottevik i sin tur med att ta sin time-out varpå Albin Magnusson gör sitt andra mål för dagen och det känns som spiken i kistan.

Dotteviks tränare Michael hyllar Simon Nilsson, Tobias Paas och Johan Anderssons insatser, men påskiner också hela lagets styrka.

– Vi har ju ett jävla kollektiv, säger Michael.

Matchens målskyttar var i Dottevik Albin Magnusson 2, Jimmy Isaksson 2, Mattias Forslund samt Fredric Holmgren och i Arvika Linus Sandberg och Ola Henrysson.

Efter höstens första fullpoängare var Dotteviks tränare Michael Berntsson nöjd och något lättad.

– Vi har inte riktigt kommit rätt i de två första matcherna när vi har mött väldigt bra motstånd. Det var lite rörigt stundtals i dag, men lagsammanhållningen och det go vi har, energin och viljan, det tycker jag gör att vi knyter ihop det här, säger han.

Långsam matchstart

Under de första två perioderna hade Arvika mycket boll, men kunde inte omvandla det övertaget till mål. Första perioden slutade 0-0 och pulsen hade inte riktigt infunnit sig i matchen ännu. I period två intensifierade Dottevik sina omställningar och började mer och mer ta kommandot i tillställningen.

– Jag tycker de startar med mycket spring, men det avtog lite grann när de inte fick utdelningen. På det viset får vi längre anfall och får komma in i spelet, säger Michael Berntsson.

Albin visar vägen

Det var i andra periodens slut som ett av matchens avgörande ögonblick skulle komma. Efter att Dotteviks Jimmy Isaksson öppnat upp matchens dödläge med sitt 0-1-mål klev Albin Magnusson in i handlingen.

Arvika fick powerplay med 24 sekunder kvar av perioden, men det var istället Dottevik som fick det psykologiskt viktiga målet. Och det var ett vackert sådant. Albin vann bollen snabbt på mittplan, lyfte bollen över klubban på två Arvikaförsvarare och avslutade en imponerande rusch med ett hårt backhandskott i målvaktens vänstra hörn. 0-2 med nio sekunder kvar.

– Jag stack iväg lite och de var inte beredda på det så det var ”gôtt”, säger Albin.

Time-out från båda håll

I tredje perioden blir det snabbt 0-3, men en snabb time-out väcker liv i Arvika som ser ut att kunna jaga sig ikapp med två mål inom mindre än en minut.

– Vi skulle våga gå in mycket i boxen. Utmana mer, säger Arvikas tränare Melvin Gerra.

I det läget svarar Dottevik i sin tur med att ta sin time-out varpå Albin Magnusson gör sitt andra mål för dagen och det känns som spiken i kistan.

Dotteviks tränare Michael hyllar Simon Nilsson, Tobias Paas och Johan Anderssons insatser, men påskiner också hela lagets styrka.

– Vi har ju ett jävla kollektiv, säger Michael.

Matchens målskyttar var i Dottevik Albin Magnusson 2, Jimmy Isaksson 2, Mattias Forslund samt Fredric Holmgren och i Arvika Linus Sandberg och Ola Henrysson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.