2015-10-16 06:00

2015-10-16 06:00

Julia bäst på plan i Örebro

ÖREBRO: Fotboll

Arvikatjejen Julia Spetsmark var högst delaktig i det som skulle visa sig bli en total överkörning av KIF Örebro i den historiska första Champions League-matchen någonsin på Behrn Arena, som spelades under onsdagskvällen.

Julia blev nämligen själv utnämnd till matchens lirare i hemmalaget, efter att bland annat ha gjort ett av målen i 5-0-segern.

– Det känns jättebra, jätteskönt att vi kan göra så många mål och att vi spelar så bra som vi gör. Också jättekul med så mycket publik, säger 26-åringen, som i och med detta dubbelmöte mot grekiska laget PAOK, som totalt slutade 8-0, även blev den första västvärmlänningen någonsin att få spela i Champions League.

– Det känns jättehäftigt, det är ju inte så många som får möjligheten att spela Champions League, så jag tycker att man kan ta vara på den och njuta av varje sekund. Det är ju givetvis kul att få sätta lilla Arvika med på något sånt.

Rivstartade

Vad gäller själva matchen rivstartade hemmalaget och tog ledningen redan i den tionde matchminuten, då nigerianskan Sarah Michael kunde skicka in bollen i ett nästan öppet mål. Det var Julia själv som föranledde det målet, efter att ha kommit fri med målvakten men dessvärre fått bollen för långt ifrån sig.

Detta följdes sedan upp med ett självmål endast fem minuter senare. Men det tog inte slut där, innan första halvlek var över hann man även med att göra 3-0, genom finländaren Sanna Talonen i den 24:e matchminuten.

Tryckte in 5-0

Andra halvlek fortsatte i samma dominanta stil från KIF, bara fem minuter in utökade en annan nigerianska, Ogonna Chukwudi, till 4-0 för Örebrolaget.

Men en viss Julia Spetsmark ville också vara med i målprotokollet. När en kvart återstod av matchen blev det något rörigt i grekernas straffområde, vilket Julia själv utnyttjade och därmed tryckte in det punkterande 5-0-målet.

– Den skulle bara in, säger hon med ett stort leende.

Julia fick spela samtliga 90 minuter och gjorde en såpass bra match att det räckte till att bli utnämnd som matchens lirare i KIF Örebro.

Bra laginsats

– Det är klart, det är jätteroligt, men vi gör en jättebra laginsats i dag. Vi visste att vi skulle få hål på dem så småningom, nu kom det ganska tidigt den här matchen, så det var skönt, konstaterar hon.

Även KIF Örebros tränare, Rickard Nilsson, är nöjd med hur laget genomförde matchen.

– När vi vinner bollen visar vi bra kvalitet i passningsspelet, det är riktigt bra beslutsamhet från första början och vi jobbade hårt i 90 minuter, så jag är väldigt nöjd och glad att vi har gått vidare till nästa omgång, säger Rickard, som även är nöjd med Julias insats.

– Hon gör en väldigt bra insats. Det är viktigt att man gör saker för lagets tankar, och det gjorde hon verkligen. Hon gjorde också bra individuella prestationer, det är den mixen som gör hela laget.

Hur viktig är Julia för laget?

– Hon är väldigt viktig. Om man såg till förra året kanske hon inte var helt ordinarie i laget, men gjorde ändå mycket viktigt för laget. Men i år har hon spelat i princip allt från start, hon har utvecklat sin jämnhet väldigt mycket, hon har blivit mycket stabilare, avslutar han.

– Det känns jättebra, jätteskönt att vi kan göra så många mål och att vi spelar så bra som vi gör. Också jättekul med så mycket publik, säger 26-åringen, som i och med detta dubbelmöte mot grekiska laget PAOK, som totalt slutade 8-0, även blev den första västvärmlänningen någonsin att få spela i Champions League.

– Det känns jättehäftigt, det är ju inte så många som får möjligheten att spela Champions League, så jag tycker att man kan ta vara på den och njuta av varje sekund. Det är ju givetvis kul att få sätta lilla Arvika med på något sånt.

Rivstartade

Vad gäller själva matchen rivstartade hemmalaget och tog ledningen redan i den tionde matchminuten, då nigerianskan Sarah Michael kunde skicka in bollen i ett nästan öppet mål. Det var Julia själv som föranledde det målet, efter att ha kommit fri med målvakten men dessvärre fått bollen för långt ifrån sig.

Detta följdes sedan upp med ett självmål endast fem minuter senare. Men det tog inte slut där, innan första halvlek var över hann man även med att göra 3-0, genom finländaren Sanna Talonen i den 24:e matchminuten.

Tryckte in 5-0

Andra halvlek fortsatte i samma dominanta stil från KIF, bara fem minuter in utökade en annan nigerianska, Ogonna Chukwudi, till 4-0 för Örebrolaget.

Men en viss Julia Spetsmark ville också vara med i målprotokollet. När en kvart återstod av matchen blev det något rörigt i grekernas straffområde, vilket Julia själv utnyttjade och därmed tryckte in det punkterande 5-0-målet.

– Den skulle bara in, säger hon med ett stort leende.

Julia fick spela samtliga 90 minuter och gjorde en såpass bra match att det räckte till att bli utnämnd som matchens lirare i KIF Örebro.

Bra laginsats

– Det är klart, det är jätteroligt, men vi gör en jättebra laginsats i dag. Vi visste att vi skulle få hål på dem så småningom, nu kom det ganska tidigt den här matchen, så det var skönt, konstaterar hon.

Även KIF Örebros tränare, Rickard Nilsson, är nöjd med hur laget genomförde matchen.

– När vi vinner bollen visar vi bra kvalitet i passningsspelet, det är riktigt bra beslutsamhet från första början och vi jobbade hårt i 90 minuter, så jag är väldigt nöjd och glad att vi har gått vidare till nästa omgång, säger Rickard, som även är nöjd med Julias insats.

– Hon gör en väldigt bra insats. Det är viktigt att man gör saker för lagets tankar, och det gjorde hon verkligen. Hon gjorde också bra individuella prestationer, det är den mixen som gör hela laget.

Hur viktig är Julia för laget?

– Hon är väldigt viktig. Om man såg till förra året kanske hon inte var helt ordinarie i laget, men gjorde ändå mycket viktigt för laget. Men i år har hon spelat i princip allt från start, hon har utvecklat sin jämnhet väldigt mycket, hon har blivit mycket stabilare, avslutar han.