2015-10-16 06:00

2015-10-16 06:00

Jessica tränare på förbundets riksläger

STOCKHOLM: Bordtennis

Arvikatjejen Jessica Larsson har skaffat sig god rutin på bordtennisläger, men när hon nu blir tränare för rikslägren för flickor 98-02 så blir det ändå ett rätt häftigt hopp uppåt på karriärstegen.

– Det ska bli både spännande och kul. Jag har haft läger på regionsnivå förut, men aldrig riks- och landslagsläger. Det här är de bästa tjejerna i Sverige, det är riktigt duktiga spelare som jag får jobba med. En utmaning och väldigt lärorikt, konstaterar Jessica, som är en av två tränare som kommer att jobba med de aktuella åldersgrupperna under fyra läger per år.

– Det är grymt kul och något jag verkligen vill. På sikt vill jag bli förbundskapten för något av landslagen och då är det här ett steg i rätt riktning.

Ett riksläger sträcker sig över fem dagar och omfattar 18 platser, baserade på ranking och uttagningar av förbundskaptenerna.

– Första lägret är nu nästa helg, i Eslöv, men tyvärr kan jag inte vara med där, då det krockar med annat. Det var lite synd.

Det blir dock västvärmländskt i Eslöv ändå, då Alma Rööse är en av de totalt 18 spelarna som kallats till lägret.

– Det ska bli kul att få träna henne igen. Hon har gått fram riktigt mycket och har tagit stora kliv. Det är bra jobbat av en såpass liten klubb som Arvika att få fram så bra spelare.

Jessica och Alma kommer också att ha mer med varandra att göra framöver, då Jessica återigen kommer att arrangera ett av sina uppskattade Tjejläger i Arvika.

– Det var där jag startade och hade det första lägret 2013 och nu när vi ska arrangera det tionde lägret, så ville jag ha det i Arvika, och då kommer Alma att finnas med som sparring.

Många strängar

Tjejläger och riksläger är en del av alla strängar på Jessicas pingislyra.

– Jag jobbar också halvtid åt Svenska bordtennisförbundet, med ett projekt som heter Pingiskraft, och också det är en tjejsatsning. Jag tror inte jag har en helg ledig förrän i slutet av januari. Det är mycket resor, men det är också väldigt kul. Det är bara några få som kan jobba med pingis på heltid, så jag är jättetacksam.

Utöver allt annat så fortsätter Jessica också att spela själv, men nu har hon bytt Hammarby och division II mot Motalaklubben Väster och division I.

– Jag hade förfrågan från något elitserielag också, men jag tror ettan är ganska lagom. Jag hoppas jag kan gå ur serien med en rejäl pluskvot. De spelade i samma serie som Hammarby förra säsongen och jag känner spelarna där sedan tidigare, så det var inte så svårt val när de ville att jag skulle komma över, konstaterar Jessica, som dock även fortsättningsvis kommer att ha basen i Stockholm.

– Jag kommer bara att möta upp dem för matcherna och så ska vi försöka köra lite träningar ihop när jag har vägarna förbi.

– Det ska bli både spännande och kul. Jag har haft läger på regionsnivå förut, men aldrig riks- och landslagsläger. Det här är de bästa tjejerna i Sverige, det är riktigt duktiga spelare som jag får jobba med. En utmaning och väldigt lärorikt, konstaterar Jessica, som är en av två tränare som kommer att jobba med de aktuella åldersgrupperna under fyra läger per år.

– Det är grymt kul och något jag verkligen vill. På sikt vill jag bli förbundskapten för något av landslagen och då är det här ett steg i rätt riktning.

Ett riksläger sträcker sig över fem dagar och omfattar 18 platser, baserade på ranking och uttagningar av förbundskaptenerna.

– Första lägret är nu nästa helg, i Eslöv, men tyvärr kan jag inte vara med där, då det krockar med annat. Det var lite synd.

Det blir dock västvärmländskt i Eslöv ändå, då Alma Rööse är en av de totalt 18 spelarna som kallats till lägret.

– Det ska bli kul att få träna henne igen. Hon har gått fram riktigt mycket och har tagit stora kliv. Det är bra jobbat av en såpass liten klubb som Arvika att få fram så bra spelare.

Jessica och Alma kommer också att ha mer med varandra att göra framöver, då Jessica återigen kommer att arrangera ett av sina uppskattade Tjejläger i Arvika.

– Det var där jag startade och hade det första lägret 2013 och nu när vi ska arrangera det tionde lägret, så ville jag ha det i Arvika, och då kommer Alma att finnas med som sparring.

Många strängar

Tjejläger och riksläger är en del av alla strängar på Jessicas pingislyra.

– Jag jobbar också halvtid åt Svenska bordtennisförbundet, med ett projekt som heter Pingiskraft, och också det är en tjejsatsning. Jag tror inte jag har en helg ledig förrän i slutet av januari. Det är mycket resor, men det är också väldigt kul. Det är bara några få som kan jobba med pingis på heltid, så jag är jättetacksam.

Utöver allt annat så fortsätter Jessica också att spela själv, men nu har hon bytt Hammarby och division II mot Motalaklubben Väster och division I.

– Jag hade förfrågan från något elitserielag också, men jag tror ettan är ganska lagom. Jag hoppas jag kan gå ur serien med en rejäl pluskvot. De spelade i samma serie som Hammarby förra säsongen och jag känner spelarna där sedan tidigare, så det var inte så svårt val när de ville att jag skulle komma över, konstaterar Jessica, som dock även fortsättningsvis kommer att ha basen i Stockholm.

– Jag kommer bara att möta upp dem för matcherna och så ska vi försöka köra lite träningar ihop när jag har vägarna förbi.