2015-10-04 18:42

2015-10-04 18:42

Arvika avslutade med stil

ARVIKA: Fotboll

IK Arvika Fotbolls damer stod för en gedigen insats mot IFK Munkfors på lördagen i division III. Den sista tidens svit utan förluster stod sig i säsongsavslutningen på Solviksvallen efter 4-1 till hemmalaget.

Efter en avvaktande början blev det Arvika för hela slanten resten av första halvlek efter att det förlösande 1-0 kom genom lagkapten Marie Olsson i den 15:e minuten. Marie var snabb på att utnyttja en dåligt spelad boll av bortalagets målvakt och kunde sätta den ganska enkelt i en mer eller mindre öppen bur.

Avgör i första

Efter det bjuder Arvika på allt bättre spel och hotar ständigt i djupled mot Munkfors backlinje, framför allt genom ytterspringarna Alva Sjöberg och Emma Gustafsson. Två spelare som skulle komma att få utdelning på sina löpningar under matchens gång.

Först placerar Emma behärskat in 2-0 i matchminut 21 på ett friläge efter en snabb omställning. Det var ett vackert mål där kollegan Alva serverar henne efter att ha tagit mark och utmanat Munkforsbackarna. I första halvlekens slut hamnade även Alva i målprotokollet efter hon snott bollen på ett nytt slarv från Munkfors sida och hon lätt kunde runda målvakten och rulla in bollen. Med det gick hon upp på 15 kassar och blev Arvikas bästa målskytt denna säsong.

Arvikas tränare Håkan Wennberg var nöjd med matchen i stort och särskilt början av matchen.

– I första är vi jättebra. Vi får några mål lite turligt ärligt talat, men det är något som vi inte brukat få med oss förut den här säsongen. Så det är spelmässigt bra i första. Sen byter vi in fyra i halvtid så det är klart att man inte kan förvänta sig att spelet funkar lika bra direkt då, säger han.

Bra slut på säsong

Andra halvlek var inte en lika sprudlande tillställning där båda lagen fick varsitt mål. Glädjas kunde hemmapubliken däremot göra åt att en av dagens bästa i hemmalaget, Emma Gustafsson, fick sätta sin andra balja för aftonen på ett vänsterskott efter en påpasslig bollvinst högt på Munkfors planhalva.

Segern innebar en imponerande slutspurt på säsongen av Arvika med fyra raka matcher utan förlust och att man snabbt undvek att bli inblandade i en bottenstrid. I det stora hela har det varit en säsong som varit upp och ned.

– Det är lite blandade känslor. Tjejerna har varit väldigt bra på träningarna, men det är bara vissa matcher de lyckas få ut det spelet. Det är som de inte riktigt vågar göra det de gör så bra på träningarna när det blir match. De är fortfarande unga så de lär sig bara de vill, säger Håkan.

Vad gäller lördagens match är det tre spelare han vill rosa lite mer.

– Emma som gör två mål gör en fantastiskt bra första. Sen står även Sahra Karlsson på mitten och Linda Karlsson ut lite extra. Linda fick spela mittback i första och högerback i andra och gör båda uppgifterna riktigt bra.

Efter en avvaktande början blev det Arvika för hela slanten resten av första halvlek efter att det förlösande 1-0 kom genom lagkapten Marie Olsson i den 15:e minuten. Marie var snabb på att utnyttja en dåligt spelad boll av bortalagets målvakt och kunde sätta den ganska enkelt i en mer eller mindre öppen bur.

Avgör i första

Efter det bjuder Arvika på allt bättre spel och hotar ständigt i djupled mot Munkfors backlinje, framför allt genom ytterspringarna Alva Sjöberg och Emma Gustafsson. Två spelare som skulle komma att få utdelning på sina löpningar under matchens gång.

Först placerar Emma behärskat in 2-0 i matchminut 21 på ett friläge efter en snabb omställning. Det var ett vackert mål där kollegan Alva serverar henne efter att ha tagit mark och utmanat Munkforsbackarna. I första halvlekens slut hamnade även Alva i målprotokollet efter hon snott bollen på ett nytt slarv från Munkfors sida och hon lätt kunde runda målvakten och rulla in bollen. Med det gick hon upp på 15 kassar och blev Arvikas bästa målskytt denna säsong.

Arvikas tränare Håkan Wennberg var nöjd med matchen i stort och särskilt början av matchen.

– I första är vi jättebra. Vi får några mål lite turligt ärligt talat, men det är något som vi inte brukat få med oss förut den här säsongen. Så det är spelmässigt bra i första. Sen byter vi in fyra i halvtid så det är klart att man inte kan förvänta sig att spelet funkar lika bra direkt då, säger han.

Bra slut på säsong

Andra halvlek var inte en lika sprudlande tillställning där båda lagen fick varsitt mål. Glädjas kunde hemmapubliken däremot göra åt att en av dagens bästa i hemmalaget, Emma Gustafsson, fick sätta sin andra balja för aftonen på ett vänsterskott efter en påpasslig bollvinst högt på Munkfors planhalva.

Segern innebar en imponerande slutspurt på säsongen av Arvika med fyra raka matcher utan förlust och att man snabbt undvek att bli inblandade i en bottenstrid. I det stora hela har det varit en säsong som varit upp och ned.

– Det är lite blandade känslor. Tjejerna har varit väldigt bra på träningarna, men det är bara vissa matcher de lyckas få ut det spelet. Det är som de inte riktigt vågar göra det de gör så bra på träningarna när det blir match. De är fortfarande unga så de lär sig bara de vill, säger Håkan.

Vad gäller lördagens match är det tre spelare han vill rosa lite mer.

– Emma som gör två mål gör en fantastiskt bra första. Sen står även Sahra Karlsson på mitten och Linda Karlsson ut lite extra. Linda fick spela mittback i första och högerback i andra och gör båda uppgifterna riktigt bra.